Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.


Συνταγές για το καλάθι του πικ νικ
Οι ανοιξιάτικες μέρες προσφέρονται για εξορμήσεις στη φύση. Μια ωραία μονοήμερη εκδρομή με την οικογένεια ή ένα πικ νικ με φίλους είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε και να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας. Με υλικά αγαπημένα και προϊόντα εκλεκτά ετοιμάζουμε και βάζουμε στο καλάθι μας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.
Για ένα πικ νικ στη φύση χρειάζεται να έχουμε μαζί μας γεύματα που τρώγονται εύκολα και γρήγορα ενώ παράλληλα μας γεμίζουν ενέργεια για να χαρούμε πολύωρες βόλτες στην εξοχή ακόμα και για μία ολόκληρη ημέρα. Χορταστικά σνακ, όπως αλμυρά ή γλυκά κέικ, muffin, πίτες και πιτάκια πρωταγωνιστούν στο «τραπέζι» του πικ νικ, αφού αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, ειδικά μάλιστα εάν στην παρέα υπάρχουν μικρά παιδιά. Και το καλύτερο; Μπορούν να μοιραστούν σε πολλές μερίδες οποιουδήποτε μεγέθους και να χωρέσουν με ευκολία στα εκδρομικά μας σακίδια. Παράλληλα, δεν απαιτούν ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες, αφού ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να φτιάξουν ένα νοστιμότατο αλμυρό muffin ή ένα απολαυστικό γλυκό κέικ.
Για να πετύχει βέβαια η συνταγή δε χρειάζεται να αφιερώσουμε μόνο χρόνο, αλλά να χρησιμοποιήσουμε υλικά υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, φτιάχνουμε τις καλύτερες ζύμες με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με όλη την αξία του σιταριού για τα πιο αφράτα κέικ, muffin και πιτάκια. Και για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους η Φαρίνα Ολικής Αλεσης ΓΙΩΤΗΣ με φυτικές ίνες, και με όλη τη θρεπτική αξία της αγαπημένης μας Φαρίνας ΓΙΩΤΗΣ, είναι η ιδανική επιλογή.
Μπαίνουμε λοιπόν στην κουζίνα και ετοιμάζουμε για το πικ νικ με αγαπημένους φίλους αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές. Χρησιμοποιούμε Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ για να φτιάξουμε πεντανόστιμα αλμυρά muffins με σπανάκι και πατάτα, αρώματα από φρέσκο άνηθο και κρεμμυδάκι για ένα απόλυτα χορταστικό γεύμα, απολαυστικό όχι μόνο για όσους νηστεύουν αλλά και για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους. Μια εξίσου νόστιμη και λαχταριστή επιλογή είναι το κέικ με καρότο και τζίντζερ. Η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με όλη την αξία του σιταριού κάνει το κέικ μας απολαυστικά αφράτο, ενώ το βουτυρένιο frosting δίνει την τελική νότα νοστιμιάς. Και για εκείνους που προτιμούν τις πιο κλασικές γεύσεις για να κλείσουν γλυκά το γεύμα στη εξοχή, βάζουμε στον φούρνο πεντανόστιμα μηλοπιτάκα, με ζύμη από Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και με γέμιση που μοσχοβολά βανίλια, μήλο, ρούμι και κανέλα.
Την Άνοιξη απολαμβάνουμε πικ νικ στην ανθισμένη φύση με όλη την οικογένεια ή την παρέα και φτιάχνουμε σνακ για όλα τα γούστα χρησιμοποιώντας Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με όλη την αξία του σιταριού.
Δείτε παρακάτω και τις συνταγές μας:

Muffin με σπανάκι και πατάτα

Κέικ με καρότο και τζίντζερ

Μηλοπιτάκια
Πηγή: https://cantina.protothema.gr
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
BYD: Νέος φορτιστής αυτοκινήτων δίνει αυτονομία 400 χλμ σε μόλις 5 λεπτά
Τα μικροπλαστικά «θρέφουν» την ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά
Ένα κεραμικό του Πικάσο δίπλα σε ένα πιθάρι του Cacao Rocks
NASA: Επιστρέφουν οι αστροναύτες που «ξεχάστηκαν» 9 μήνες στο διάστημα
Εγκεφαλίτιδα: Τα 4 πρώτα συμπτώματα – Πώς διαφέρει από την μηνιγγίτιδα
Μια σκληρή αθηναϊκή ιστορία ανεβαίνει στο θέατρο Τζένη Καρέζη
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αύριο Τετάρτη 19/3 ο 43ος τελικός της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Δήμος Σάμης: Έναρξη εγγραφών για το ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση των γυναικών της W.I.N. HELLAS
Η «Anatoli» στα Καμιναράτα μαζί σας και την 25η Μαρτίου
Πιραντέλλο – Το καθήκον του γιατρού & Το πιθάρι, 21-22-23 Μαρτίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο κατάστημα «Voskopoula All Day Bistrot» θα βρείτε τα πιο λαχταριστά γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
