Skip to main content
Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων: Ποια είναι η νέα τάση που ερμηνεύει τα συναισθήματα
Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων: Ποια είναι η νέα τάση που ερμηνεύει τα συναισθήματα
Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων: Ποια είναι η νέα τάση που ερμηνεύει τα συναισθήματα
Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων: Ποια είναι η νέα τάση που ερμηνεύει τα συναισθήματα
3 Απριλίου 2024

Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων: Ποια είναι η νέα τάση που ερμηνεύει τα συναισθήματα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων (Emotion AI), είναι η επόμενη τάση μετά την Γενετική (Generative AI), και εκτός από την ανίχνευση και ερμηνεία των ανθρώπινων συναισθηματικών σημάτων που ήδη κάνει, αναμένεται να κυριαρχήσει.

Ο Φεντερίκο Μένα, CEO του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (EIT Digital), σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ενόψει της συμμετοχής του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στις 10-13 Απριλίου, είναι αποκαλυπτικός για το τι μέλλει γενέσθαι σε ότι αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη Συναισθημάτων.

«Η Emotion AI είναι η επόμενη τάση μετά τη Γενετική ΑΙ (Generative AI), διότι, εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας περιεχομένου βάσει της αλληλεπίδρασης ή του αιτήματος του χρήστη, είναι σε θέση να αντιδρά και να κατανοήσει τα συναισθήματα του ανθρώπου μπροστά στο μηχάνημα και να αντιδρά αναλόγως», τονίζει.

Παράλληλα ο Φεντερίκο Μένα αναφέρει ότι το EIT Digital υποστηρίζει την επόμενη γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών και εργάζεται προς μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη που είναι δίκαιη και βιώσιμη.

Στην ερώτηση για τους τρόπους που συνεισφέρει το EIT Digital στη δημιουργία της επόμενης γενιάς ψηφιακών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών και πώς προάγει την ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρηματικών ταλέντων ο Φρεντερίκο Μένα είπε:

«Καταρχάς, είμαστε επενδυτές σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής, το «υπομονετικό» κεφάλαιο που χρειάζεται η ευρωπαϊκή τεχνολογία αιχμής. Μέσω των προγραμμάτων μας, του Venture που έχει διάρκεια έξι μηνών και του ετήσιου Open Innovation Factory, τροφοδοτούμε τις start-ups, διευκολύνουμε την ανάπτυξή τους, την ανάπτυξη των προϊόντων τους και τη διεύρυνσή τους.

Συχνά, οι φοιτητές της Μεταπτυχιακής Σχολής μας, που παρακολουθούν τη μοναδική εκπαίδευση επιχειρηματικότητας, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δική τους start up και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Venture. Στην Ελλάδα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ICCS) στο Πολυτεχνείο είναι οι πανεπιστημιακοί μας εταίροι.

Προάγουμε την επόμενη γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτούμε το ψηφιακό επιχειρηματικό ταλέντο με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά αναφέρω:

Εκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα:

Το EIT Digital προσφέρει μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών (Θερινά Σχολεία) όσο και μεταπτυχιακών (Σχολείο Μεταπτυχιακών Σπουδών), εστιάζοντας στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Αυτά τα προγράμματα παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και νοοτροπία για να ξεκινήσουν και να υλοποιήσουν επιτυχώς ψηφιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Το EIT Digital ασχολείται επίσης με την εκπαίδευση στελεχών και παρέχει μαθήματα που προορίζονται τόσο για επαγγελματίες όσο και για το ευρύτερο κοινό καθώς και για εκείνους που ασχολούνται με την ψηφιακή καινοτομία. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόσφατο μάθημα για την Generative AI και το καθιερωμένο Speed Master. Τέλος, το EIT Digital εμπλέκεται επίσης στην περαιτέρω αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση μέσω της AI-powered (d)Academy.

Επιτάχυνση και Διεθνοποίηση Επιχειρήσεων:

Το EIT Digital διεξάγει διάφορα προγράμματα επιτάχυνσης και πρωτοβουλίες με στόχο να βοηθήσει τις startups και τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους. Αυτά τα προγράμματα παρέχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθοδήγηση, ευκαιρίες δικτύωσης και άλλους πόρους που είναι ουσιώδεις για τη δημιουργία ψηφιακών επιχειρήσεων που είναι στη διαδικασία της επιτάχυνσης.

Ενδεικτικά αναφέρω τα προγράμματα όπως το Open Innovation Factory και το Growth Services. Συνολικά, το EIT Digital βοηθά τις ψηφιακές επιχειρήσεις να επεκτείνουν την παρουσία τους πέρα από τις εγχώριες αγορές τους σε όλη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του US Landing Program. Δηλαδή, μέσω του δικτύου των συνεργατών του και των πόρων του, παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη σε startups που επιθυμούν να εισέλθουν σε νέες αγορές, να διαμορφώσουν εταιρικές σχέσεις ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνείς ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Δημιουργία Οικοσυστήματος: Το EIT Digital προωθεί ενεργά τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων στο ευρωπαϊκό ψηφιακό οικοσύστημα μέσω περισσότερων από 20 γραφείων που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη, καλύπτοντας από το Ελσίνκι έως την Αθήνα και από το Cluj-Napoca έως τη Μαδρίτη. Το δίκτυο συγκεντρώνει startups, εταιρείες, επενδυτές, ερευνητικά ιδρύματα και καταλήγει σε πολιτικές αποφάσεις μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης, διευκολύνοντας τις εταιρικές σχέσεις και τις συνέργειες που προωθούν την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Διαμορφωτές γνώμης – πρωτεργάτες σκέψεων: Το EIT Digital συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη για να εντοπίσει αναδυόμενες ψηφιακές τάσεις και τεχνολογίες.

Μέσω των προγραμμάτων και των ερευνητικών του προγραμμάτων, υποστηρίζει την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων σε πεδία όπως η κυβερνοασφάλεια, η ΑΙ, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), οι ψηφιακές υποδομές, και αναπτύσσει σκέψεις πρωτοπορίας για όλα αυτά. Η πλατφόρμα σκέψεων πρωτοπορίας του EIT Digital φέρει την επωνυμία Makers & Shapers και περιλαμβάνει αναφορές, συνεντεύξεις και άρθρα άποψης στα ΜΜΕ.

Οι Makers αναφέρονται σε ηγέτες της βιομηχανίας, εκτελεστικά στελέχη υψηλού προφίλ και ειδικούς στις επενδύσεις, ενώ οι Shapers αναφέρονται σε πολιτικούς της Ε.Ε και εθνικούς πολιτικούς.

Συνολικά, το EIT Digital διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στον προσδιορισμό του μέλλοντος της ψηφιακής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, προάγοντας τη συνεργασία, παρέχοντας πόρους και υποστήριξη, φροντίζοντας για την επόμενη γενιά ψηφιακών ηγετών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Πηγή: https://www.cnn.gr

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή στη Κεφαλονιά

Δείτε παρακάτω την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Λόρδος Βύρων: Η αγάπη του και η σχέση του με την Ελλάδα

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδω…

Πεζοπορία στα Μουζακάτα το Σάββατο 20 Απριλίου

Στις 23 Απριλίου 1944 οι Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις έκαψαν ολοσχερώς τα Μουζακάτα που ως γνωσ…

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 (…

Εγκαίνια έκθεσης παραδοσιακών εργόχειρων στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Παραδοσιακών Εργόχειρωντου Χαροκ…

Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφόσεως Σωτήρος Τραυλιάτων

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι με αφορμή το Αναστάσιμο μήνυμα, που θα ζήσουμε σε …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

18 Απριλίου 2024

1η ημερίδα καλαθοσφαίρισης Κεφαλονιά 2024

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Παίδων Γιάννης Καλαμπόκης και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέ…
17 Απριλίου 2024

Saristra Festival OPEN CALL 2024

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Καλλιτέχνες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης Το Saristra Festival δέχεται προ…
16 Απριλίου 2024

Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Ομιλία «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού» @Κέφαλος [15.04.2024]

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τα «Κεντρικά Σημεί…
16 Απριλίου 2024

Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Πανηγύρια Κεφαλονιάς» @Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη [15.04.2024]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την εχθές 15 Απριλίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη η επιμορφωτική ε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»
20 Μαρτίου 2024

«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Η Τελετή»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΤΕΛΕΤΗ» Παρασκευή 22, Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 21:00…
Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania
23 Φεβρουαρίου 2024

Οι πειρατές της Καραϊβικής κάνουν απόβαση στο Αργοστόλι στο κατάστημα Loukoumania

Οι πειρατές της Καραϊβικής φέτος βρέθηκαν στο Αργοστόλι …… και φυσικά μας βάζουν σε ρυθμ…
Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης
23 Φεβρουαρίου 2024

Στο κατάστημα Bio Market θα βρείτε πολλές επιλογές σε μπάρες πρωτεΐνης

Στο κατάστημα Bio Market στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλών ειδών μπάρες πρωτεΐνης σε διαφορετικές …
Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»
13 Φεβρουαρίου 2024

Eξαιρετικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το κατάστημα «Scandalo»

Στο κατάστημα  «Scandalo» στην πλατεία Καμπάνας θα βρείτε πολλές διαφορετικές και … ιδιαίτε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU