Skip to main content
4 βιβλία self help φέρνουν το καλοκαίρι στην προσωπική μας ανάπτυξη
4 βιβλία self help φέρνουν το καλοκαίρι στην προσωπική μας ανάπτυξη
4 βιβλία self help φέρνουν το καλοκαίρι στην προσωπική μας ανάπτυξη
4 βιβλία self help φέρνουν το καλοκαίρι στην προσωπική μας ανάπτυξη
4 Ιουλίου 2024

4 βιβλία self help φέρνουν το καλοκαίρι στην προσωπική μας ανάπτυξη

Καλύτερη Ζωή

Μπορούμε να φανταστούμε την προσωπική ανάπτυξη σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι στις εποχές του χρόνου. Το φθινόπωρο αντιστοιχεί στον καιρό της ενδοσκόπησης, όπου συλλογιζόμαστε όλες εκείνες τις κομβικές αποφάσεις που καθόρισαν το πεπρωμένο μας, ενώ ο χειμώνας εγκαινιάζει μια περίοδο απωλειών, επώδυνη αλλά και απαραίτητη για την πνευματική μας εξέλιξη.

Την άνοιξη, ο αέρας ανανέωσης φυσά στην ψυχή μας, οδηγώντας μας σε ένα καλοκαίρι που έρχεται να μας υπενθυμίσει ό,τι βαθιά μέσα μας ήδη ξέραμε: το πεπρωμένο πάντοτε ανταμείβει όσους τολμούν να βουτήξουν στον ωκεανό της αυτογνωσίας!

Απέναντί μας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων περπατά χέρι χέρι. Μοιάζουν ευτυχισμένοι και γεμάτοι υγεία. «Η στρατηγική της χαρούμενης μακροζωίας πιθανόν και να υφίσταται» συλλογιζόμαστε θαυμάζοντάς τους.

Ο τύπος στην διπλανή ξαπλώστρα απαριθμεί συνεχώς τα αμέτρητα μικρά δεινά της καθημερινότητάς του. «Υπάρχει τρόπος να θωρακιστούμε απέναντι στα ενεργειακά βαμπίρ;» αναρωτιόμαστε σιωπηλά.

Έπειτα, εστιάζουμε την προσοχή μας στους δύο φοιτητές που μοιράζονται γεμάτοι ενθουσιασμό τα όνειρά τους. «Πλούτος είναι η ποιότητα των σκέψεων» συμπεραίνουμε για ακόμη μια φορά.

Αφηνόμαστε στην αλμύρα της θάλασσας και σερφάρουμε με τα κύματα των πιθανοτήτων, γνωρίζοντας πως η αλλαγή αντιστοιχεί στη μόνη βεβαιότητα και το καλοκαίρι στη γιορτή που επιβάλλεται να στήσουμε συντροφιά.

Γιατί καλοκαίρι είναι και οι σχέσεις που χτίσαμε: οι φίλοι που επιστρέφουν από τα διάφορα σημεία του ορίζοντα, τα ηχηρά γέλια με την οικογένεια στα βραδινά μπαλκόνια και ο σύντροφός μας, που μας ψιθυρίζει πόσο πολύ μας αγαπά.

Καλοκαίρι είναι τα κάστρα στην άμμο που σαν παιδιά συνηθίζαμε να χτίζουμε. Με το πρώτο κύμα γκρεμίζονταν, όμως εμείς τόσο καθαρά είχαμε προλάβει να τα αποτυπώσουμε στον νου μας, που με έναν τρόπο ποτέ τους δεν χάνονταν.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, να επιστρέψουμε, ως ενήλικες, στον «τόπο του εγκλήματος», προκειμένου να χτίσουμε, αυτή τη φορά, το κάστρο της ευτυχίας μας πάνω στα πλέον αξιόπιστα θεμέλια της αθανασίας, τα ίδια τα βιβλία;

Τέσσερα συναρπαστικά έργα προσωπικής ανάπτυξης έρχονται να μας συντροφέψουν στις διακοπές μας. Μας εξοπλίζουν με πολύτιμες γνώσεις, μας κάνουν να γελάσουμε και να προβληματιστούμε, μας εμπνέουν και, τελικά, μας αφυπνίσουν, αποδεικνύοντάς μας πως το καλοκαίρι έρχεται πάντα στην ώρα του για όσους επίμονα και θαρραλέα το αναζητούν.

OUTLIVE

Σκεφτείτε όλους εκείνους τους αιωνόβιους που θαυμάζετε για την άριστη υγεία τους. «Το μυστικό βρίσκεται στα γονίδια» ενδεχομένως να μουρμουρίζετε απογοητευμένοι. Και αν  κάποιος σας έλεγε πως υπάρχει τρόπος να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα, θα τολμούσατε να ανατρέψετε όσες συνήθειες υπονομεύουν την ποιότητα του βίου σας;

O οραματιστής γιατρός και κορυφαίος ειδικός σε θέματα μακροζωίας Dr. Peter Attia με το  #1 best seller των Νew York Times OUTLIVEαπό τις Εκδόσεις Διόπτρα, ανατρέπει όλα όσα ξέρατε για την ιατρική, προτείνοντάς σας μια εξατομικευμένη, προενεργή στρατηγική μακροζωίας η οποία σας επιτρέπει να καθυστερήσετε ή και να αποτρέψετε τις χρόνιες παθήσεις που προκαλούν τους περισσότερους θανάτους, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η νόσος του Alzheimer και ο διαβήτης τύπου 2.

Το εκπληκτικό αυτό εγχειρίδιο μεγιστοποίησης της υγείας σας σάς μυεί -μεταξύ άλλων- στην πιο πρόσφατη επιστήμη για την παροχή καινοτόμων διατροφικών παρεμβάσεων, ενώ, παράλληλα, σας εξοπλίζει με τεχνικές βελτιστοποίησης της άσκησης και του ύπνου και πολύτιμα εργαλεία για την ενίσχυση της συναισθηματικής και ψυχικής σας ευρωστίας.

Και κάπως έτσι, προπονείστε να νικήσετε τα γονίδια, κάνοντας κάθε δεκαετία σας καλύτερη από την προηγούμενη!

Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα

Επιθυμείτε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, να αποκτήσετε πιο ακριβά αμάξια και να αγοράσετε μεγαλύτερα σπίτια. Μήπως, όμως, ο αληθινός πλούτος δεν σχετίζεται μόνο με τα υλικά αποκτήματα αλλά και με μια ζωή γεμάτη ευτυχία, υγεία, σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους και γαλήνη;

Ο ειδικός στην προσωπική ανάπτυξη, διάσημος μέντορας δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων αθλητών, αρχηγών κράτους και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller Το κλαμπ των 5 π.μ. Robin Sharma, με το Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, υπόσχεται να σας μυήσει στην πιο επαναστατική μέθοδο απόκτησης πλούτου, διδάσκοντάς σας το μαθησιακό μοντέλο των οχτώ μορφών πλούτου που σας οδηγεί με ακρίβεια στο ονειρεμένο πεπρωμένο σας.

Πρωτότυπες πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία ενισχύουν τη θετικότητά, την παραγωγικότητα, την ευημερία σας και εσείς έκπληκτοι διαπιστώνετε πως, καθώς ευθυγραμμίζεστε με το κάλεσμα της ψυχής σας, καταφέρνετε να πραγματοποιείτε με περισσότερη άνεση και τις υλικές σας φιλοδοξίες.

Μια νέα φιλοσοφία και μέθοδος επιτυχίας και αυτοεκπλήρωσης που θα μεταμορφώσει την πραγματικότητά σας, ένα βιβλίο-ύμνος στη σοφία της ύπαρξης και μια υπενθύμιση πως ο κόσμος που επιθυμείτε θα κατακτηθεί, ακριβώς μόλις ενισχύσετε την εγγενή σχέση σας με τον ηρωικό σας εαυτό.

Το βιβλίο που θέλεις να διαβάσουν όσοι αγαπάς

Ασφαλώς, έχετε την ανάγκη να νιώθετε ότι ανήκετε κάπου, ότι είστε αποδεκτοί και αγαπητοί. Τι γίνετε, όμως, όταν οι σχέσεις με τα σημαντικά άτομα της ζωής σας όχι μόνο δεν σας προσφέρουν την ικανοποίηση που επιθυμείτε, αλλά σας απογοητεύουν και σαν εξουθενώνουν;

Μήπως, τελικά, οι διαπροσωπικές σας συγκρούσεις μαρτυρούν και ένα δικό σας δυσλειτουργικό κομμάτι που χρήζει παρατήρησης, αποδοχής, θεραπείας;

H Philippa Perry, συγγραφέας του διεθνούς best seller Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου, με το διαφωτιστικό Το βιβλίο που θέλεις να διαβάσουν όσοι αγαπάς, σας ξεναγεί στο συναρπαστικό όσο και πολύπλοκο σύμπαν των σχέσεων, δείχνοντάς σας τον δρόμο που οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των γύρω σας και, συνεπώς, στην ενίσχυση της ποιότητας των στενών δεσμών σας.

Ένα πνευματώδες, τρυφερό και πρακτικό ανάγνωσμα που σας εξοπλίζει με όσα εργαλεία σας βοηθούν να προσεγγίσετε αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα της ζωής και να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις, ενώ, συγχρόνως, σας εφοδιάζει με πολύτιμες στρατηγικές αντιμετώπισης των αλλαγών και της απώλειας, όπως και μοναδικές τεχνικές για να βρείτε και να κρατήσετε τον έρωτα.

Ανάμεσα σε βαμπίρ

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξυπνήσετε πλημμυρισμένοι από αισιοδοξία, αλλά λίγες ώρες μετά να αισθανθείτε εξουθενωμένοι και απογοητευμένοι; Προσοχή! Τα ενεργειακά βαμπίρ κυκλοφορούν ανάμεσά σας, αποφασισμένα να ρουφήξουν την ενέργεια, τον χρόνο και την προσοχή σας χωρίς να σας δώσουν τίποτα πίσω. Θα τους επιτρέψετε να καθορίσουν την πορεία σας;  

Ο συγγραφέας του best seller Ανάμεσα σε ηλίθιους Thomas Erikson, με το ευφυές και απολαυστικό Ανάμεσα σε βαμπίρ, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, σας παρέχει τα ποιοτικά εργαλεία και τις ψυχαγωγικές αυτοαξιολογήσεις που θα σας εξασφαλίσουν μια νικηφόρο αναμέτρηση με όσους και όσα σας κλέβουν τη χαρά.

Καθώς μαθαίνετε να αναγνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους ενεργειακών βαμπίρ, εκπαιδεύεστε στην επιτυχή διαχείριση καθενός από αυτούς, ενώ, παράλληλα, αποκτάτε επίγνωση του γεγονότος ότι πολλές φορές είναι οι ίδιες οι καταστάσεις ή ακόμη και οι δικές σας περιοριστικές πεποιθήσεις που σας κρατούν πίσω.

Ο άκαμπτος τελειομανής μετράει τα λάθη σας, ο γεννημένος για τα φώτα drama queen αγωνίζεται να στεφθεί βασιλιάς της ξαπλώστρας και ο μονίμως κατατρεγμένος μάρτυρας απαριθμεί, κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού, τις συμφορές του. Δεν μπορείτε να τους αλλάξετε, τι θα λέγατε, όμως, να αλλάξετε τον εαυτό σας, ώστε πια να μην ασκούν καμιά επιρροή πάνω σας;

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περπάτημα είναι μια αποτελεσματική άσκηση για τη μείωση του πόνου στη μέση. Και, σύμφωνα με π…
Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Κεφαλονίτικου στίβου ήρθε από τον Χάρη Αλιβιζάτο στο Ευ…
Ένα από τα πιο επαναστατικά εργαλεία της αστρονομίας, θα είναι σύντομα ένας μικρός δορυφόρος. Θα…
Υλικά  Για τα μπράουνις με καραμέλα 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 πρέζα/ες αλάτι 60 γ…
Καλοκαίρι, η εποχή της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς. Εκμεταλλευτείτε το χρόνο για να χαλαρώσετε,…
Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μαζί με τον σύμβουλό …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Ιουλίου 2024
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στο κατάστημα «V & V Cafe Snack Bar & More» διοργανώνεται μουσική …
22 Ιουλίου 2024
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 στις 21:00 – Δημοτικό Γήπεδο Αργοστολίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ο Κωνσταντίνος Αργυρ…
22 Ιουλίου 2024
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, ώρα: 9.00μμ Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟ…
22 Ιουλίου 2024
25 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2024 Τον Ιταλό δημιουργό Marco Amenta, τον Marco Morricone, γιο …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ανακαλύψτε το Μέλλον της Μετακίνησης στην Νippy eco mobility
17 Ιουλίου 2024
Eίναι το νέο σημείο αναφοράς για e-bikes, e-scooters και αξεσουάρ, την οδό Σουηδίας 125. Εκεί θα…
«Τρυπώσαμε» στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Το θεριό του ταύρου»
11 Ιουλίου 2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ» Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, σ…
«Παραδοσιακό Μαγειριό» η νέα επιχείρηση στην οδό Σιτεμπόρων στο Αργοστόλι
8 Ιουλίου 2024
Το νέο παραδοσιακό μαγειρείο στην οδό Σιτεμπόρων Αργοστόλι άνοιξε και σας περιμένει! Μια νέα …
Tzannatos Jewellers Corner : Το νέο κόσμημα του Λιθοστρώτου
21 Ιουνίου 2024
Ο στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά, διαχρονικά αλλά και μοντέρνα σχέδια για την το…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU