Skip to main content
5 προορισμοί για solo travellers τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού 
5 προορισμοί για solo travellers τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού 
5 προορισμοί για solo travellers τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού 
5 προορισμοί για solo travellers τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού 
13 Μαΐου 2024

5 προορισμοί για solo travellers τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού 

Προορισμοί που υπηρετούν την πλέον προσωπική εμπειρία ταξιδιού, στη λογική της μίξης περιπέτειας και αυτογνωσίας.

Υπάρχουν ταξίδια που εκπληρώνοντας την ανάγκη της αποσυμπίεσης από το αστικό περιβάλλον, καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτό το δεδομένο και να προτείνουν έναν δρόμο ελευθερίας εντελώς προσωπικό αλλά και γιατί όχι μεταμορφωτικό υπό τις σωστές συνθήκες και για την θερινή περίοδο που πλησιάζει.

Το solo travelling δεν αποτελεί φευγαλέα τάση, ήρθε για να μείνει ως ευκαιρία επαναπροδιορισμού του εαυτού μας αλλά και ως τρόπος το ταξίδι να μετατραπεί σε απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, ξενοιασιάς και αυτοφροντίδας. O προορισμός μας γίνεται ένας τόπος ανεξαρτησίας, όπου το πού θα φας, θα κινηθείς, θα ξοδέψεις είναι μια διαδικασία να βρεθείτε αντιμέτωποι με τον ίδιο τον εαυτό σας.

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, το travel.gr ετοίμασε μια μικρή λίστα με προορισμούς κατάλληλους για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στη λογική ακριβώς της μίξης περιπέτειας και αυτογνωσίας που προσφέρει το solo travelling.

Αγκίστρι

Πολύ κοντά στην Αθήνα και τον Πειραιά, οικονομικό σαν επιλογή και ό,τι πρέπει σε επίπεδο τόσο φυσικής ομορφιάς όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας και άνεσης, το Αγκίστρι συνιστά εξαιρετική επιλογή για να καλομάθετε εαυτόν στη χαλάρωση τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού.

Αγκίστρι/Photo: Shutterstock

Μεγάλο ατού αποτελεί η μετακίνηση εντός του νησιού, αφού το Αγκίστρι είναι μικρό και μπορείτε να το γυρίσετε με τα πόδια, το ποδήλατο ή το σκούτερ ακόμη. Εδώ μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας μαζί με ηλιοθεραπεία στους βράχους ή σε ξαπλώστρες, αναλόγως τι βαθμό έκθεσης προτιμάτε. Η Χαλικιάδα, που βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο, και η βραχώδης Μαρίζα, θα ικανοποιήσουν όσους κλίνουν προς την απομόνωση, ενώ η περιστοιχισμένη από πεύκα Δραγονέρα και η Απόνησος ανταποκρίνονται σε πιο «κοσμική» διάθεση.

Απόνησος/Photo: Shutterstock

Πέρα από βουτιές, μπορείτε να επισκεφθείτε τους τέσσερις οικισμούς του νησιού άνετα μέσα σε 48 ώρες. Κάντε μια στάση στο χωριό Σκληρή και αναζητήστε το διάσημο σοκάκι του, που ονομάζεται «Οδός Ερωτευμένων» ή ακολουθείστε μια από τις διαδρομές που θα σας οδηγήσουν μέσα από το πευκόδασος. Αν μάλιστα έχετε τις δέουσες αντοχές μπορείτε να ακολουθήσετε την μεγάλη διαδρομή μήκους 27 χιλιομέτρων. Όσο για φαγητό, υπάρχουν στο νησί οι κατάλληλες εκείνες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία να σας προσφέρουν εκλεκτά ψάρια αλλά και μαγειρευτά επαρκέστατα για τις απαιτήσεις σας.

Σέριφος/Photo: Unsplash

Σέριφος

Η Σέριφος έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη τουριστική άνθιση, με ολοένα περισσότερους επισκέπτες να έρχονται σε επαφή με την ιδιαίτερη ομορφιά της. Όσοι ωστόσο αποφασίσετε να την γνωρίσετε τις πρώτες εβδομάδες του θέρους, θα έχετε την ευκαιρία να την γευτείτε σε πιο ήσυχο tempo, και συνεπώς σε μεγαλύτερο βάθος. Έτσι, θα βρεθείτε μπροστά σε ακτές σαν το Γάνωμα, τον Κουταλά ή την παραλία της Ψιλής Άμμου που θα σας γοητεύσουν.

Η Χώρα της Σερίφου ίσως να είναι η ωραιότερη όλων των Κυκλάδων. Photo: Shutterstock

Περνώντας μέσα από χωριά σαν την Κάτω Παναγιά και τον Αβεσσαλό θα νομίζετε ότι μεταφέρεστε με την χρονοκάψουλα δεκαετίες πίσω, ενώ μια βόλτα στο Μεγάλο Λιβάδι, στις παλιές σκάλες μεταφοράς και τις σήραγγες θα σας γνωρίσει με τον καλύτερο τρόπο το εργατικό παρελθόν του νησιού.

Σέριφος/Photo: Unsplash
Σέριφος/Photo: Unsplash

Στη Χώρα πάλι, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια, υπέροχες παραδοσιακές κατοικίες αλλά και δεκάδες μικρότερες και μεγαλύτερες πανέμορφες εκκλησίες αλλά και σπάνιας ομορφιάς αρχιτεκτονήματα. Εξυπακούεται ότι όπως κάθε αιγαιοπελαγίτικο νησί που σέβεται το όνομά του, έτσι και η Σέριφος διαθέτει εξαιρετικά κοσμικό πρόσωπο. Εδώ θα βρείτε all-day bar, καφέ και beach bar για να απολαύσετε το ποτό σας αλλά και μερικά εξαιρετικά ταβερνάκια και εστιατόρια να σας προσφέρουν τοπικά εδέσματα και ψαρομεζέδες στην υψηλότερη ποιότητα.

Καλαμάτα/Photo: Unsplash

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους προορισμούς εκείνους που, ενώ είναι κυριολεκτικά δίπλα στην πρωτεύουσα, ανακαλύπτονται εκ νέου από την επιθυμία και μόνο να περάσουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας επισκεπτόμενοι το Κάστρο ή το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, να ακολουθήσετε τις διαδρομές προς τις κοντινές παραλίες, που συνδυάζουν άμμο και βότσαλο.

Παραλία Περούλια/Photo: Shutterstock

Οι παραλίες της Βέργας, της Μικρής Μαντίνειας και του Αλμυρού, τα μικρά κολπάκια στην Αβία και στο Ακρογιάλι η μεγάλη και οργανωμένη Σάντοβα και φυσικά τα Περούλια, όπου μπανανιές και κυπαρίσσια φυτρώνουν δίπλα δίπλα, αποτελούν τις επιλογές που σας προσφέρει η παραμονή σας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μπορείτε ασφαλώς να ανοιχτείτε και λίγο μακρύτερα, για βουτιές στην διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς ή μια επίσκεψη στον άκρως ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Σε ό,τι αφορά πάλι τις διασκεδάσεις του ουρανίσκου σας, συνίσταται μια βόλτα στην πόλη για δείπνο και ποτό στο ιστορικό κέντρο, ενώ οι ταβέρνες της πόλης ξέρουν από πρώτο χέρι να σας εκπαιδεύσουν τόσο στο καλό ψάρι όσο και στο γνωστό για τη νοστιμιά του μεσσηνιακό κρέας.

Βόλτα στην αρχοντική Ιουλίδα/Photo: Shutterstock

Κέα

Το κοντινότερο, στην Αθήνα, νησί των Κυκλάδων, η Κέα, είναι και αυτό που οι Αθηναίοι ορθώς έχουν συνδέσει με τη γαλήνη. Επίκεντρο εδώ είναι η πανέμορφη χώρα της Ιουλίδας, σε απόσταση λίγων λεπτών από το λιμάνι. Εδώ, στην περαντζάδα σας θα βρείτε πολύχρωμα σπίτια, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια δίνουν μία ευχάριστη και χαλαρή αίσθηση χωριού.

Η παραλία Σπαθί/Photo: Shutterstock
Η παραλία Οτζιάς/Photo: Shutterstock

Για τις βουτιές σας, στην Κέα θα βρείτε ακτές που ικανοποιούν κάθε γούστο. Οι παραλίες Γιαλισκάρι, Κούνδουρος, Οτζιάς και Σπαθί είναι δικαιολογημένα δημοφιλείς επιλογές. Πιο ήσυχες επιλογές αποτελούν η παραλία Συκαμιά, αλλά και η Καλησκιά, με τη φυσική σκιά κάτω από τα αρμυρίκια. Πολλές και αξιόλογες είναι οι επιλογές σας σε φαγητό, με τις ταβέρνες του νησιού να υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το φρέσκο ψάρι σε όλες τις παραλλαγές του.

Κύθηρα/Photo: Shutterstock

Κύθηρα

Αμμουδιές, παραλίες, κρυστάλλινα νερά, μαγευτικά και επιβλητικά κάστρα είναι κάποια από τα βασικά που θα συναντήσετε στα Κύθηρα, το νησί που επιφυλάσσει πολλές εκδοχές για τον εαυτό του. Στα Κύθηρα μπορείτε να χαλαρώσετε αλλά και να κάνετε ποδηλασία, ή αναρρίχηση. Μπορείτε να επισκεφτείτε το ενετικό φρούριο του 16ου αιώνα το Καστέλλο, το Κάστρο στη Χώρα που χρονολογείται από το 1503, καθώς και τα υπέροχα σπήλαια που κρύβονται σε κάθε γωνιά του νησιού.

H πανέμορφη παραλία Καλάμι στα Κύθηρα/Photo: Shutterstock

Παραλίες υπάρχουν και πολλές και όμορφες. Το Μελιδόνι με το ψιλό κόκκινο βότσαλο, το πανέμορφο Καλάμι, το Διακόφτι, η Πλατιά άμμος, η Κομπονάδα αλλά και πολλές ακόμα που θα σας κάνουν να λατρέψετε το νησί. Το ίδιο θα λατρέψετε και τις γεύσεις του νησιού, όπως τις τοπικές ποικιλίες κρασιών, το τσιριγώτικο λαδοπαξίμαδο και το διεθνώς βραβευμένο μέλι Κυθήρων. Γεύσεις που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μέσα από την παραμονή σας εδώ και την επαφή σας με τα εξίσου υπέροχα μαγαζιά του νησιού.

Πηγή: https://www.travel.gr

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο πολύτιμα συστατικά για ευτυχισμένους και υγιείς ενήλικες – Το ένα είναι το χιούμορ

Η επίτευξη μιας καλής ζωής γεμάτη ευημερία πρέπει να αποτελεί στόχο σε κάθε ηλικία. Ακόμα και στ…

Συνταγή για Cheesecake Nutella

Υλικά Για το cheesecake nutella 300 γρ. μπισκότα digestive 125 γρ. βούτυρο 1 συσκ. …

Ο Elon Musk ετοιμάζει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή για την xAI

Ο Elon Musk ενημέρωσε τους επενδυτές του πως η εταιρία τεχνητής νοημοσύνης xAI, ετοιμάζει τη δημ…

Νεφροί: Πέντε tips για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Τους πέντε κανόνες για την καλή υγεία των νεφρών δημοσιεύει σε άρθρο της στο The Conversation η …

Smoothie με μύρτιλλα

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΡΕΣΤΗ Υλικά 100 γρ. μύρτιλλα 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι 0% 1 κουτ. σο…

«Μπράβο Παναθηναϊκός» – Ο Μακρόν συνεχάρη φίλους του «τριφυλλιού»

Η συνάντηση σε ξενοδοχείο του Βερολίνου και το τηλέφωνο στον Ματίας Λεσόρ Παναθηναϊκός: Το «μ…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 Μαΐου 2024

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς «Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…» [27.05.2024]

Εξαιρετική συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου στο …
26 Μαΐου 2024

Π.Σ. «Το Σπάρτο»: Καλώς ανταμωθήκαμε και πάλι [26.05.2024]

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σήμερα στην παραλία Σπαρτιών τον Κλιματσιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος …
23 Μαΐου 2024

Αλιευτικός Τουρισμός – Έρευνα & Ανάπτυξη: Ένα τριήμερο δράσεων στην Κεφαλονιά!

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με τη ΓενικήΓραμματεία Τουριστικής Πολ…
23 Μαΐου 2024

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς «Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»

Συναυλία στον Καθολικό Ναό Αγίου Νικολάου Κεφαλονιάς “Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…..
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι εξαιρούνται και τι ποινή προβλέπεται για όσους δεν ψηφίσουν
23 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι εξαιρούνται και τι ποινή προβλέπεται για όσους δεν ψηφίσουν

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η διαδι…
Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]
17 Μαΐου 2024

Ταξιδεύοντας με τις γεύσεις του «Wokinn» [17.05.2024]

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει τα λαχταριστά πιάτα του Wokinn νομίζουμε πως ήρθε η στιγμή να τρέξεις……
Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα
2 Μαΐου 2024

Στο κατάστημα «Loukoumania» θα βρεις λαχταριστά γλυκίσματα

Καθώς μπαίνει το Πάσχα τείνουμε όλοι να αναζητούμε πιο έντονα γλυκές λιχουδιές, το κατάστημα Lou…
Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»
2 Μαΐου 2024

Πασχαλινά γλυκίσματα από τον φούρνο «Τρίτη Γενιά»

Τσουρέκια απλά ,γεμιστά με Μπουένο , σοκολάτα , κάστανο , σοκολάτα μπανάνα ,λευκή σοκολάτα , έρε…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU