50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!
50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!
50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!
50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!
24 Σεπτεμβρίου 2020

50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!

50 από τα ομορφότερα φυσικά θαύματα σε όλο τον κόσμο!

Ποταμός Caño Cristales, Κολομβία. VarnaK / Shutterstock

Αυτό το σώμα νερού φαίνεται στην πραγματικότητα πολύ φυσιολογικό τις περισσότερες φορές – τουλάχιστον έως ότου εκραγεί στο χρώμα από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Macarenia clavigera, ένα μοναδικό φυτό που ευθυγραμμίζει τον πυθμένα του ποταμού, μετατρέπει ένα ζωντανό κόκκινο, διασκορπισμένο με γαλάζια νερά, πράσινα βρύα και κίτρινη άμμο.

Τα βουνά Tianzi στην Κίνα αποτελούνται από πύργους διαβρωμένων και εκτεθειμένων βράχων.

Τα βουνά Tianzi, Κίνα. lzf / Shutterstock

Μια έμπνευση για τους εξωγήινους οραματισμούς στο “Avatar” του Τζέιμς Κάμερον, μερικοί από τους πύργους είναι τόσο ψηλοί όσο 4.100 πόδια με κορυφές ψαμμίτη ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών.

Οι προεξοχές συλλαμβάνουν έδαφος, επιτρέποντας στα δάση να αναπτύσσονται γύρω και ακόμη και στην κορυφή των κορυφών.

Το Antelope Canyon στην Αριζόνα είναι γνωστό για τα κυματοειδή μοτίβα και τους ψηλούς τοίχους από ψαμμίτη.

Μέσα στο φαράγγι της αντιλόπης. Richard Cabala / Shutterstock

Ένα φαράγγι με κουλοχέρη στην Αριζόνα, το Antelope Canyon , έχει στενούς διαδρόμους που σχηματίστηκαν από διάβρωση νερού εκατομμυρίων ετών.

Ενώ οι ξεχωριστές εξαγωνικές στήλες του φαίνονται τεχνητές, το Giant’s Causeway στη Βόρεια Ιρλανδία σχηματίστηκε φυσικά από ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από εκατομμύρια χρόνια.

The Giant’s Causeway, Βόρεια Ιρλανδία. slawomir.gawryluk / Shutterstock

Η μεγαλύτερη από αυτές τις στήλες έχει ύψος 36 πόδια.

Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, το νησί Socotra έχει φυτική ζωή που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Νησί Socotra, Υεμένη. Oleg Znamenskiy / Shutterstock

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα είδη στο νησί της Σοκότρα είναι τα δέντρα αίματος του δράκου. Οι θόλοι τους μοιάζουν με ιπτάμενα πιατάκια.

Οι Chocolate Hills του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες είναι γνωστοί για τα περίεργα σχήματα κώνου.

Chocolate Hills του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες. Rasto SK / Shutterstock

Το Chocolate Hills ποικίλλει σε ύψος από 98 πόδια έως 393 πόδια. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, το γρασίδι μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό καφέ χρώμα, που θυμίζει σοκολάτα. Υπάρχουν περισσότεροι από 1.268 λόφοι σε σχήμα κώνου που καλύπτουν έκταση 31 μιλίων.

Στο Skógafoss στο Skógar της Ισλανδίας, η μεγάλη ποσότητα ψεκασμού που παράγει ο καταρράκτης καθιστά πολύ πιθανό να βλέπει ένα ηλιόλουστο ουράνιο τόξο.

Skógafoss. Maridav / Shutterstock

Το Skógafoss ρέει όχι από έναν, αλλά από δύο παγετώνες (Eyjafjallajokull και Myrdalsjokull). Σύμφωνα με τον μύθο, ένας Βίκινγκ με το όνομα Θράσι έκρυψε το στήθος του χρυσού κάτω από αυτόν τον εκπληκτικό καταρράκτη.

Οι βεράντες στο Badab-e Surt στο Ιράν δημιουργήθηκαν μετά από δύο θερμές πηγές ορυκτών που διαβρώνουν το βράχο για χιλιάδες χρόνια, αφήνοντας πίσω τους αποθέματα που δίνουν στον ιστότοπο το μοναδικό του σχήμα.

Badab-e-Surt, Ιράν. khosrow jalili / Shutterstock

Το νερό συγκεντρώνεται τακτικά στις βεράντες των ορυκτών χρώματος σκουριάς που κάνουν ένα φλογερό κόκκινο στο ηλιοβασίλεμα.

Ανθρώπινο σφάλμα και γεωθερμική δραστηριότητα συγκρούστηκαν για να δημιουργήσουν το Fly Geyser στην έρημο Black Rock, Νεβάδα.

Πετάξτε τον Geyser. Ropelato Photography / EarthScapes / Getty Images

Το geyser σχηματίστηκε μετά από μια εταιρεία γεωθερμικής ενέργειας που απέτυχε να σφραγίσει πάλι μια δοκιμή, η γεωθερμική θερμότητα αναγκάζοντας το νερό να ανέβει σε ένα geyser. Τα τελευταία 40 χρόνια, το νερό έφερε ορυκτά στην υπηρεσία της ερήμου δημιουργώντας τον ξεχωριστό ανάχωμα του geyser.

Το πηγάδι του Θόρ του στο Όρεγκον φαίνεται να είναι μια απύθμενη καταβόθρα.

Ο Θορ του καλά. WEBB SHOW / Shutterstock

Ενώ πήρε το όνομά του από έναν Νορβηγικό θεό, η καταβόθρα είναι μια ανάμνηση του ελληνικού μυθολογικού πλάσματος Charybdis, το οποίο πνίγηκε ναύτες παγιδευμένοι στα ρεύματά του. Το πηγάδι του Thor πιθανότατα σχηματίστηκε όταν κατέρρευσε μια στέγη υποθαλάσσιας σπηλιάς, δημιουργώντας τη θέα της θάλασσας να βυθίζεται μέσα της.

Η ροζ λίμνη Hillier με φούσκα-κόμμι στην Αυστραλία είναι ένα μυστήριο.

Lake Hillier, Αυστραλία. matteo_it / Shutterstock

Η ροζ λίμνη με τσίχλες αψηφά την επιστήμη: Κανείς δεν ξέρει γιατί είναι τόσο ροζ όσο και γιατί το χρώμα είναι στην πραγματικότητα πιο ισχυρό όσο πιο μακριά από τη λίμνη. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι προκαλείται από ένα συγκεκριμένο άλγη στη λίμνη που έλκεται από την υψηλή αλατότητά του, καθώς και από ένα ροζ βακτήρια γνωστά ως αλοβακτήρια.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τη μοναδική απόχρωση, η λίμνη βρίσκεται στο Middle Island, ένα νησί στο αρχιπέλαγος Recherche που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και μπορεί να προβληθεί μόνο με ελικόπτερο.

Η επισημασμένη λίμνη στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, είναι γνωστή για το περίεργο, σχεδόν εξωγήινο μοτίβο κηλίδων.

Λίμνη με στίγματα. Roshan_NG / Shutterstock

Το μοτίβο της λίμνης προκαλείται από μέταλλα: θειικό μαγνήσιο, θειικό ασβέστιο και νάτριο, μαζί με άλλα ορυκτά.

Στο Pamukkale, Τουρκία, οι βεράντες διατηρούν ζεστό νερό που συγκεντρώνεται από φυσικές ιαματικές πηγές.

Παμούκαλε, Τουρκία. Jakob Fischer / Shutterstock

Γνωστό ως “βαμβάκι κάστρο” στα τουρκικά, οι βεράντες δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου από ασβεστολιθικά κοιτάσματα από γεωθερμική δραστηριότητα.

Το Kjeragbolten είναι ένας ογκόλιθος 177 κυβικών ποδιών που βρίσκεται σε μια ορεινή ρωγμή στη Νορβηγία.

Κίραγκμπολτεν. Beas777 / Shutterstock

Ο λίθος είναι απροσδόκητα προσβάσιμος (δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να το φτάσετε), γεγονός που το καθιστά μια δημοφιλή φωτογραφία για τους περιπετειώδεις Instagrammers .

Τα redwoods στο Redwood National Park, California, είναι μερικά από τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο.

Εθνικό Πάρκο Redwood. Roman Khomlyak / Shutterstock

Με περισσότερα από 139.000 στρέμματα δέντρων , το Εθνικό Πάρκο Redwood καλύπτει τις βόρειες ακτές της Καλιφόρνιας. Τα redwoods είναι μερικά από τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο. έχει ύψος 379 πόδια και είναι περίπου 600 ετών.

Το όρος Φούτζι στο Χονσού της Ιαπωνίας, είναι ένα ενεργό ηφαίστειο, το οποίο ξέσπασε τελευταία το 1707.

Όρος Φούτζι, Χονσού, Ιαπωνία. warasit phothisuk / Shutterstock

Οι ψηλότεροι πύργοι της Ιαπωνίας (ύψος 12.388 πόδια) πάνω από την κοντινή ύπαιθρο, ο οποίος συχνά τυλίγεται σε ένα παχύ στρώμα ομίχλης.

Η λίμνη Masazir στο Αζερμπαϊτζάν έχει ροζ χρώμα που είναι πιο έντονο το καλοκαίρι.

Λίμνη Masazir. Ramin Hasanalizade / Shutterstock

Η λίμνη Masazir δεν απέχει πολύ από το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η ροζ αλατούχα λίμνη παίρνει το χρώμα της από μικροοργανισμούς που ονομάζονται αλοφίλες .

Οι αμμόλοφοι του Εθνικού Πάρκου Lençóis Maranhenses στο Maranhao της Βραζιλίας, είναι ένα μαγευτικό θέαμα.

Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses, Maranhao, Βραζιλία. Pakawat Thongcharoen / shutterstock

Οι τυφλοί αμμόλοφοι λευκής άμμου κόβονται με ποτάμια, ωθώντας τους χιλιάδες τόνους άμμου στον Ατλαντικό Ωκεανό .

Το γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia Landform φιλοξενεί πολύχρωμα, ριγέ βουνά στο Gansu της Κίνας.

Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia Landform. Alexandre Seixas / Shutterstock

Το Danxia αναφέρεται σε έναν ειδικό τύπο τοπίου που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα. Τα πολύχρωμα βουνά αποτελούνται από στρώματα ορυκτών και βράχων, τα οποία διακόπηκαν όταν οι τεκτονικές πλάκες προκάλεσαν το νησί που είναι τώρα η Ινδία να συγκρούεται με την υπόλοιπη  ήπειρο της Ευρασίας .

Τώρα προστατευμένη  περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO , το κάποτε γνωστό θαύμα είναι μια δημοφιλής τουριστική κλήρωση – και για καλό λόγο. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Το Salar de Uyuni, Βολιβία, είναι μια τεράστια όαση αλατιού.

Salar de Uyuni. Olga Kot Φωτογραφία / Shutterstock

Όταν πλημμυρίζουν λίμνες κοντά σε αυτά τα βολιβιανά επίπεδα αλάτι, δημιουργούν μια μαγευτική κατοπτρική επιφάνεια που αντανακλά τον ουρανό και τα σύννεφα πάνω. Οι Salar de Uyuni είναι οι μεγαλύτεροι του είδους τους και καλύπτουν ένα τεράστιο 4.050 τετραγωνικά μίλια από το Βολιβιανό Altiplano.

Το Ha Long Bay στο Βιετνάμ είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Χα Λονγκ Μπέι, Βιετνάμ. Jimmy Tran / Shutterstock

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τους εκπληκτικούς πύργους ασβεστόλιθου του Χα Λονγκ είναι με πλοίο. Στην πραγματικότητα, πολλοί τουρίστες διανυκτερεύουν σε μια βάρκα στον κόλπο.

Η Νεκρά Θάλασσα, στο Ισραήλ και την Ιορδανία, είναι το ιδανικό μέρος για να επιπλεύσετε.

Η νεκρά θάλασσα. Olesya Baron / Shutterstock

Καθισμένη στα 1.410 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η Νεκρά Θάλασσα είναι το χαμηλότερο σώμα νερού στην επιφάνεια της Γης . Βρίσκεται σε μια έρημο και διαθέτει υψηλή συγκέντρωση αλατιού, είναι εύκολο για τους επισκέπτες να επιπλέουν.

Το νερό είναι αρκετά όμορφο από μόνο του, αλλά οι εναποθέσεις και οι στήλες αλατιού που βγαίνουν από το νερό του δίνουν μια μοναδική, άλλη κοσμική εμφάνιση.

Τους θερμότερους μήνες, το καταπράσινο τοπίο αντισταθμίζεται από βαθιά γαλάζια νερά στο φιόρδ Geiranger στο Møre og Romsdal County, Νορβηγία.

Geiranger Fjord. Αντρέι Στραγκάγκοφ / Σάττερτοκ

Ένα φιόρδ περιγράφεται καλύτερα ως υποβρύχια κοιλάδα . Σχηματισμένοι από παγετώνες, αυτές οι μακριές και στενές υδάτινες οδούς είναι βαθιές και περιβάλλονται από απότομα βουνά από όλες τις πλευρές. Το Geiranger Fjord είναι ένα από τα πιο διάσημα της Νορβηγίας και είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η λίμνη Nakuru, Κένυα, φιλοξενεί ρινόκερους, ιπποπόταμους, waterbucks και βουβάλια.

Λίμνη Νακούρου, Κένυα. Anna Om / Shutterstock

Η πανέμορφη λίμνη Nakaru βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο διάσημο για την επική παρατήρηση πουλιών, ειδικά τα φωτεινά ροζ φλαμίνγκο του. Η μεγάλη, ρηχή λίμνη περιβάλλεται από έλη και λιβάδια.

Στο Goblin Valley State Park της Γιούτα, οι σχηματισμοί βράχου είναι επίσης γνωστοί ως goblin.

Κρατικό πάρκο Goblin Valley. Natali Glado / Shutterstock

Οι Cowboys ανακάλυψαν την κοιλάδα ενώ έψαχναν βοοειδή στις αρχές του 1900. Οι βραχώδεις σχηματισμοί της κοιλάδας σχηματίστηκαν τόσο από τη διάβρωση του ανέμου όσο και του νερού.

Η παραλία των καθεδρικών ναών είναι μια εντυπωσιακή, βραχώδης παραλία στη Γαλικία της Ισπανίας.

Παραλία των καθεδρικών ναών. John_Walker / Shutterstock

Αυτοί οι απίστευτοι σχηματισμοί σαν στηρίγματα διαμορφώθηκαν αποκλειστικά από τη φύση.

Η παραλία Reynisfjara στο Vik της Ισλανδίας, μοιάζει άγνωστη με τη μαύρη άμμο, τις πέτρινες στήλες βασάλτη και την ομίχλη που μερικές φορές την περιβάλλει. Παραλία Ρέινσφιαρα. Αντρέι Μπάιντα / Σάττερκοκ

Πιθανότατα δεν θα θέλατε να κάνετε ηλιοθεραπεία στο Reynisfjara, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το επισκεφτείτε. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα Βόρεια Φώτα.

Το φαράγγι Verdon στα νότια της Γαλλίας φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Το φαράγγι Verdon. RossHelen / Shutterstock

Τα γαλαζοπράσινα νερά του φαραγγιού Verdon είναι ένα γραφικό σκηνικό για δραστηριότητες που κυμαίνονται από το κολύμπι έως το καγιάκ.

Τα τραχιά Cliffs of Moher στο County Clare της Ιρλανδίας, προσφέρουν απαράμιλλη θέα στον ωκεανό παρακάτω.

Οι βράχοι του Μόχερ. shutterupeire / Shutterstock

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, τα Cliffs of Moher εκτείνονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της χώρας για πέντε μεγαλοπρεπή μίλια.

Το Grand Canyon είναι η πιο γνωστή φυσική ομορφιά της Αριζόνα και για καλό λόγο: Μεταξύ του τεράστιου μεγέθους και της εκπληκτικής θέας, αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι ένα must-see.

Το μεγάλο φαράγγι. Martin M303 / Shutterstock

Το φαράγγι εκτείνεται για  277 μίλια ποταμού και εκτείνεται 18 μίλια από τη μια πλευρά στην άλλη . Ενώ το  South Rim είναι ανοιχτό όλο το χρόνο , το North Rim είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες σε πιο εποχιακή βάση.

Το Monteverde Cloud Forest στο Monte Verde, στην Κόστα Ρίκα, αισθάνεται και μοιάζει με παράδεισο της ζούγκλας, ακόμη και τις μέρες.

Δάσος Cloud Monteverde. Simon Dannhauer / Shutterstock

Ακόμα καλύτερα, αυτό το βιολογικό απόθεμα είναι γνωστό ότι φιλοξενεί πλήθος ειδών. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα λίγα μέρη σε όλο τον κόσμο που  διαθέτει και τα έξι είδη της οικογένειας των γατών.

Το νησί Jeju στη Νότια Κορέα είναι επίσης γνωστό για τους εντυπωσιακούς σωλήνες λάβας – σπηλιές που σχηματίζονται από ψύξη λάβας.

Νησί Τζέτζου. Noppasin Wongchum / Shutterstock

Το νησί Jeju διαθέτει το ψηλότερο βουνό της Νότιας Κορέας, το Hallasan, ένα αδρανές ηφαίστειο που υψώνεται σχεδόν 6.400 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Μεταξύ των πολύχρωμων βράχων και των γαλαζοπράσινων νερών παρακάτω, η ακτή Na Pali της Χαβάης είναι βέβαιο ότι θα ξαφνιάσει κάθε επισκέπτη.

Η ακτή Na Pali. Alexander Demyanenko / Shutterstock

Η πεζοπορία στα βράχια θα σας προσφέρει 4.000 μέτρα ύψος από τον Ειρηνικό Ωκεανό και την κοιλάδα Kalalau, καθώς και πολλούς όμορφους καταρράκτες στην πορεία.

Η μεγαλύτερη κατάθεση γύψου στον κόσμο, το Εθνικό Μνημείο White Sands είναι μια γαλήνια έκταση με αστραφτερή, λευκή άμμο που βρίσκεται στην έρημο Chihuahuan, Νέο Μεξικό.

Εθνικό μνημείο White Sands. sunsinger / Shutterstock

Ο γύψος που σχηματίζει αυτούς τους απαλούς επικλινή αμμόλοφους προέρχεται από μια κοντινή εφήμερη λίμνη που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτά . Καθώς το νερό από αυτήν τη λίμνη εξατμίζεται, παραμένουν μεταλλικά στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια σχηματίζουν εναποθέσεις γύψου που μεταφέρονται από τον άνεμο.

Οι Παραλίες Βιοφωταύγειας των Μαλδίβων φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Μια παραλία με βιοφωταύγεια στις Μαλδίβες. PawelG Φωτογραφία / Shutterstock

Για να ζήσετε τις μαγικές λαμπερές παραλίες των Μαλδίβες, μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε από τα 1.190 νησιά που αποτελούν το κυρίαρχο κράτος της Νότιας Ασίας. Μερικά από τα κορυφαία σημεία για να δείτε αυτό το φυσικό φως – το αποτέλεσμα του βιοφωταύγετου πλαγκτόν – περιλαμβάνουν τα Athuruga, Reethi και Mirihi .

Τα εντυπωσιακά χρώματα των μαρμάρινων σπηλιών στη Χιλή ποικίλλουν καθώς η στάθμη του νερού κυμαίνεται όλο το χρόνο

Οι μαρμάρινες σπηλιές. Shutterstock / Wata51

Βρίσκεται στην Παταγονία της λίμνης General Carrera, οι μαρμάρινες σπηλιές της Χιλής (επίσης γνωστές ως “μάρμαρο καθεδρικός ναός”) δημιουργήθηκαν πριν από 6.000 χρόνια από κύματα που διαβρώνουν τους βράχους.

Η λίμνη Mono στην Καλιφόρνια είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές δομές ασβεστίου-καρβονίτη γνωστές ως πύργους τούφα.

Λίμνη Μόνο. Jiri Ambroz / Shutterstock

Η λίμνη Mono εκτείνεται σε 65 τετραγωνικά μίλια και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο για τους επισκέπτες να επιπλέουν.

Το Εθνικό Δάσος El Yunque στο Πουέρτο Ρίκο κερδίζει τη διάκριση ως το μοναδικό τροπικό δάσος στο Εθνικό Δασικό Σύστημα των ΗΠΑ.

El Yunque. Dennis van de Water / Shutterstock

Βρίσκεται έξω από το San Juan.

Το Πέτρινο Δάσος της Κίνας είναι 270 εκατομμυρίων ετών.

Το πέτρινο δάσος, Κίνα. NIPATHORN / Shutterstock

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι βασικά ένα δάσος 150 τετραγωνικών μιλίων από πέτρα. Οι γιγαντιαίοι, άλλοι κόσμοι κολώνες είναι αρχαίοι καρστ σχηματισμοί, που δημιουργούνται από διάβρωση νερού και ανέμου, καθώς και σεισμική δραστηριότητα. Το δάσος διαθέτει επίσης σπήλαια, καταρράκτες, λίμνες και λίμνες, καθώς και υπόγειο ποτάμι.

Τα Fairy Pools είναι απίστευτα καθαρά πισίνες στο Isle of Skye της Σκωτίας.

Οι πισίνες νεράιδων. orxy / Shutterstock

Οι μαγευτικές πισίνες του Skye είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια μέσω του δάσους Glen Brittle.

Όρος Το Erebus στην Ανταρκτική χρονολογείται από 1,3 εκατομμύρια χρόνια.

Όρος Ερεβος. Michael Lodge / Shutterstock

Όρος Το Erebus, το νοτιότερο ενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, εκτείνεται σε ένα τεράστιο ύψος 12.448 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Το σπήλαιο Tianmen στο Zhangjiajie της Κίνας, είναι μια από τις υψηλότερες φυσικές καμάρες στον πλανήτη.

Σπήλαιο Τιανμέν. 

Οι επισκέπτες πρέπει να αναρριχηθούν σε μια σκάλα 999 βημάτων για να φτάσουν στον ιστότοπο, ο οποίος βρίσκεται 5.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Γνωστό κυρίως για τις παραλίες με ροζ άμμο, το Harbour Island στις Μπαχάμες παραμένει ως επί το πλείστον ανέγγιχτο από ανθρώπους.

Νησιά Χάρμπορ. BlueOrange Studio / Shutterstock

Οι άλλες κληρώσεις του νησιού περιλαμβάνουν το Devil’s Backbone, έναν κοραλλιογενή ύφαλο γεμάτο θαλάσσια ζωή και το Dunmore Town, του οποίου τα σπίτια με παστέλ χρώματα θα γοητεύσουν κάθε επισκέπτη.

Το φαράγγι του ποταμού Blyde στη Νότια Αφρική είναι γνωστό για τη μοναδική γεωλογία του, συμπεριλαμβανομένου του Pinnacle, μιας επικείμενης στήλης χαλαζίτη.

Clyon River Blyde. Riccardo Zambelloni / Shutterstock

Το Blyde River Canyon βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 2.600 πόδια . Αυτό το φαράγγι διαθέτει επίσης ποικίλη χλωρίδα και πανίδα.

Κατά μήκος των τειχών του φαραγγιού Garni στην Αρμενία υπάρχουν κίονες βασάλτη.

Φαράγγι Γκάρνι. Marat Zakaryan / Shutterstock

Το φαράγγι Garni χαρακτηρίζεται από κατακόρυφους γκρεμούς που διακρίνονται για τις βασικές στήλες τους . Μπορείτε να φτάσετε μόνο σε αυτήν την εκπληκτική τοποθεσία με το αυτοκίνητο.

Πηγή: https://www.insider.com/beautiful-natural-wonders-2018-7

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανσέληνος Αυγούστου: Πότε θα δούμε το ομορφότερο φεγγάρι της χρονιάς

Πότε θα κορυφωθεί στη χώρα μας η γεμάτη πανσέληνος του Αυγούστου. Πώς προέκυψε η ονομασία “Φεγγά…

5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας

Η άνοιξη και το καλοκαίρι δίνουν την ευκαιρία σ’ όλους τους ανθρώπους, να γνωρίσουν τη φύση σε ό…

Κορονοϊός: Με long covid ένας στους οκτώ ενήλικες ασθενείς – Μπορεί να διαρκέσει 2 χρόνια

Μια νέα έρευνα για την long covid δημοσιεύτηκε το έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet. Πάνω από …

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

Εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη σε ωμέγα-3 Υλικά 250 γρ. ζυμαρικά1 κ. σ. ελαιό…

Παραμονή του Σωτήρος ο Πόρος Κεφαλονιάς στον ΣΚΑΪ!

Νωρίτερα σήμερα, παραμονή της γιορτής του Πόρου Κεφαλονιάς του Σωτήρος μας και την ημέρα που ξεκ…

Star Wars: Πολύ θετικές εντυπώσεις από το trailer της σειράς Andor – «Αυτό περιμέναμε»

Οι θαυμαστές των Star Wars εκφράζουν έκπληξη και ανακούφιση αφού είδαν το τρέιλερ του Andor, του…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εναρκτήρια εκδήλωση για το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων
8 Αυγούστου 2022

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Εναρκτήρια εκδήλωση για το Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων

Το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινων…
Θεατρική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW» στον Αύλειο χώρο του Ξενία
8 Αυγούστου 2022

Θεατρική παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW» στον Αύλειο χώρο του Ξενία

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ «ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Για μια μοναδική παράστασ…
Καλοκαιρινή συναυλία όλων των τμημάτων της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου
8 Αυγούστου 2022

Καλοκαιρινή συναυλία όλων των τμημάτων της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 , ώρα 9 μμ. τον αύλειο χώρο του ΞΕΝΙΑ , ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Τ…
Μουσικός περίπατος στο Φισκάρδο από τους Αδελφούς Καραβιώτη
8 Αυγούστου 2022

Μουσικός περίπατος στο Φισκάρδο από τους Αδελφούς Καραβιώτη

Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι σήμερα Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης …

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα
2 Αυγούστου 2022

Η νέα καφετέρια «19_61 coffe n’ more » με τη μαγευτική θέα

Ένας διαφορετικός χώρος ετοιμάστηκε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη περιοχή και όχι μόνο….Σ…
Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!
20 Ιουλίου 2022

Νέα boutique με ρούχα Αttrattivo & Αle τώρα στο Ξι!

Στην boutique που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Cephalonia Palace, στο Ξι, Ληξούρι, θα βρείτε όλα τα…
«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας
12 Ιουλίου 2022

«Kefalonia Morfeas Massage» Εξαιρετικός προορισμός χαλάρωσης και ευεξίας

Το κατάστημα «Kefalonia Morfeas Massage»  βρίσκεται στο κέντρο του Λιθοστρώτου και παρέχει μοναδ…
Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»
12 Ιουλίου 2022

Λαχταριστές και θρεπτικές γεύσεις στο «Carpos Quality And Taste»

Στο κατάστημα «Carpos Quality And Taste» θα βρείτε μπάρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι, χωρίς …
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design