Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.


Αυτή την Κυριακή 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα
Αυτήν την Κυριακή 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα, και βάζουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η θερινή ώρα.
«Μυστήριο» με την κατάργηση του μέτρου
Σύμφωνα με την Κομισιόν η σχετική απόφαση για την κατάργηση του μέτρου έχει ψηφιστεί από το 2018, όμως ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, ενώ αρκετά κράτη φέρεται να μην έχουν αποφασίσει στο εάν θα κρατήσουν το χειμερινό ή θερινό ωράριο.
Το νέο μέτρο έπρεπε κανονικά να εφαρμοστεί από το 2020, όμως λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο κορονοϊός, το μέτρο πήρε αναβολή και μέχρι στιγμής είναι στον «αέρα», καθώς δεν υπάρχει επίσημη καταληκτική ημερομηνία, για να ληφθεί η τελική απόφαση από κάθε χώρα.
Η βασική επιχειρηματολογία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας, είναι πως οι πολίτες δεν θα πρέπει πλέον να ασχολούνται με την προσαρμογή των ρολογιών τους. Η αλλαγή αποτελούσε πηγή σύγχυσης, καθώς δεν είναι αυτονόητο το πότε και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάζει η ώρα.
Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν πως οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και η μη εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να ληφθούν υπόψιν, για να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν ότι με την κατάργηση αυτού του συστήματος, το ανθρώπινο σώμα δεν θα πρέπει πλέον να προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας.
Η απόφαση για κατάργηση της αλλαγής ώρας δεν έχει ληφθεί μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να περνάει σχετική πρόταση από την Γερουσία πρόσφατα και μάλιστα στις 15 Μαρτίου 2022.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κρατήσουν το θερινό ωράριο, όπως η εφαρμογή όμως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, καθώς χρειάζεται να υπογράψει σχετική απόφαση ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο και μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση: Διαχείριση πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας
Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείου εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Ορκωμοσία Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου @Αργοστόλι [05.12.2023]
Ορκωμοσία Μεταπτυχιακού Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιονίου Πανεπιστημίου @Αργοστόλι [05.12.2023]
Δήμος Σάμης: Ανακοίνωση εγκατάλειψης και υιοθεσίας σκυλιών
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Π.Σ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης «Ιόνιος Πνοή» γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα
Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αργοστόλι [08.12.2023]
Πρόσκληση στο άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αγίων Πάντων 10 Δεκεμβρίου
Δήμος Αργοστολίου: Tour of Champions
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φόρεσε τα γιορτινά του το κατάστημα Loukoumania στο Αργοστόλι

Στο κρεοπωλείο της «Ευφροσύνης Σταθάτου» θα βρείτε εξαιρετικές επιλογές για την κουζίνα σας
![Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]](/wp-content/themes/yootheme/cache/ad/SS303174-adb4e6d9.jpeg)
Μύρισαν Χριστούγεννα στον φούρνο «Τρίτη Γενιά» [28.11.2023]
![Βραδιά με live μουσική « Το Λιοτρίβι όπως παλιά» [24.11.2023]](/wp-content/themes/yootheme/cache/95/SS302487-95d385d5.jpeg)