Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή
Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή
Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή
Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή
24 Ιανουαρίου 2023

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Φραντζή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό του χώρο.


Επρόκειτο για δημόσιο λειτουργό συγκροτημένο και με αγάπη για τον τόπο μας. Άριστος οικογενειάρχης, πολιτισμένος άνθρωπος και αγαπητός στη τοπική μας κοινωνία.


Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου.


Κατά τη συνεργασία μας διαπίστωσα, ακόμη, το ψυχικό του σθένος και το απόθεμα δυνάμεων που κατέθεσε -παρά τη προσωπική του μάχη- στον αγώνα ο Δήμος Αργοστολίου να λειτουργήσει ομαλά. Για το ζήτημα δε της δημιουργίας του Μουσείου Σκλάβου, η συμβολή του Νίκου ήταν καθοριστικής σημασίας.


Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα, τα παιδιά, τους συνεργάτες και τους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο φίλος μου Νίκος Φραντζής έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Τη δοκιμασία της υγείας του τα τελευταία χρόνια, την αντιμετώπισε με θαυμαστή αντοχή, δύναμη αλλά και περίσσευμα ψυχής που φανέρωνε θέληση για ζωή.


Ο Νίκος ήταν ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Κεφαλονιά, τη Λειβαθώ και τα Μεταξάτα, και αγωνίστηκε με πολιτική συνέπεια και υπευθυνότητα, υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους τα οράματά του, αφήνοντας το αποτύπωμά του στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη και σε όλη την Ελλάδα.


Είμαι σίγουρος ότι στην τοπική ιστορία, θα καταγραφεί ως μια προσωπικότητα που με την πορεία και το ήθος του, τη συμμετοχή, τη δράση και την προσφορά του, αφήνει σπουδαίο αυτοδιοικητικό και κοινωνικό έργο.


Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε από το 1991 μέχρι ακόμη και σήμερα ως εμπλεκόμενοι και οι δύο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για την ειλικρινή και γνήσια φιλία μας.


Νίκο σε αποχαιρετώ με συγκίνηση και με την ελπίδα ότι θα συνεχίσεις από εκεί ψηλά να
παρακολουθείς την πορεία των Νησιών μας στο μέλλον.


Καλό σου ταξίδι αγαπημένε φίλε μου Νίκο. Αυτό το τελευταίο ταξίδι σου να είναι ήρεμο και
γαλήνιο. Θα σε θυμάμαι πάντα με θαυμασμό, εκτίμηση και αγάπη.


Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Μαριάννα και στα παιδιά του Κωστή και Γιώργο.

Διονύσης Π. Γασπαρινάτος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον Νίκο Φραντζή. Ο Νίκος υπήρξε άξιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας. Πράος, συνετός ,σεμνός, ευγενής, έντιμος άνθρωπος, κέρδιζε την εμπιστοσύνη όσων τον γνώριζαν και συνεργαζόταν μαζί του. Στην υπαλληλική του διαδρομή υπηρέτησε επάξια με επάρκεια γνώσεων και κατέλαβε τα πλέον σημαντικά αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στους δήμους Σάμης, Αργοστολίου, προϊστάμενος των ΚΕΠ δήμου Κεφαλονιάς και μέχρι το τέλος του Γενικός Γραμματέας του νύν Δήμου Αργοστολίου, άφησε έντονα το αποτύπωμα της εργασίας του , των πρωτοβουλιών που λάμβανε και του ήθους που τον διέκρινε. Θήτευσε σαν αιρετός σε όλους τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης . Δήμαρχος Λειβαθούς, Πρόεδρος και μέλος της ΤΕΔΚΚΙ, μέλος του ΔΣ της τότε ΚΕΔΚΕ, του ανώτατου οργάνου της τοπ. αυτοδιοίκησης. Έδωσε την ψυχή του για να εφαρμοστεί και να πετύχει η συνένωση των κοινοτήτων με το πρόγραμμα Καποδίστριας στα νησιά μας . Ήταν ακούραστος, άριστα ενημερωμένος , μαχητικός στις επιδιώξεις του, προσιτός στους δημότες , αποτελεσματικός στις επιλογές του.


Ήταν αγωνιστής της ζωής και των δημοκρατικών ιδεών του. Στρατεύτηκε ενωρίς στον αγώνα για την αναγέννηση των νησιών μας. Η Αγάπη του για την Κεφαλονιά τον έφερε κοντά σε άλλους συντρόφους και με τις δημοκρατικές του ιδέες προσέφερε πολλά, ώστε η Κεφαλονιά σήμερα να είναι ελκυστικός τόπος προορισμού, να έχει επαρκείς υποδομές και υπηρεσίες , να είναι ανταγωνιστική με άλλα μέρη της χώρας.


Γνώρισα τον Νίκο πριν πολλά χρόνια. Γίναμε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές στα κοινά σε διάφορα μετερίζια . Διέκρινα το ήθος και την αξιοπρέπειά του. Μέσα από τις οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις αναπτύχθηκε βαθιά και στέρεη φιλία και αλληλοεκτίμηση. Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με τη εξαίρετη σύζυγό του Μαριάννα και τα παιδιά τους Γιώργο και Κωστή απολάμβανε την εκτίμηση της κοινωνίας γιατί δεν υπήρξε κανένα ψεγάδι, που να σκιάζει την διαδρομή του.


Ο Νίκος έφυγε όρθιος όπως έζησε όρθιος. Ευπρεπής και αισιόδοξος ανέβηκε τον Γολγοθά του με θάρρος, εργαζόταν μέχρι τελευταία, δίνοντας με τη στάση του παράδειγμα ζωής σε όλους μας.
Νίκο καλό σου ταξίδι .
Στους λίαν αγαπητούς μας Μαριάννα Γιώργο και Κωστή εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.


Μάρκος Κοτσιλίνης

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος , συμμαθητής , συναθλητής και συναγωνιστής στην αυτοδιοίκηση .

Είχε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη μου γιατί πάντα αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες , μακρυά από συμφέροντα , με ειλικρίνεια , εντιμότητα και σοβαρότητα .

Αναδείχθηκε απο το μεγάλο έργο του ως Προεδρος της Κοινοτητας Μεταξάτων , αλλά και ως μέλος και στην συνέχεια Προεδρος της ΤΕΔΚΙ όπου συνετέλεσε με την δημιουργία της Διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας ώστε η Κεφαλονιά μας να χαρακτηριστεί « Το καθαρότερο Νησί»

Ήταν ο ιδρυτής της Φιλαρμονικής Λειβαθούς που τόσο αγάπησε και στήριξε μέχρι τα τελευταία του .

Συνεργαστήκαμε αρμονικά την Περίοδο 2002-2006 που ήταν Δήμαρχος Λειβαθούς και εγώ Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόσο σε θέματα έργων για την Λειβαθώ όσο και σε θέματα πολιτισμού , αθλητισμού , παιδείας .

Θυμάμαι την αγωνία όταν χτίζαμε το Γυμνάσιων Κεραμειών και τα συνεχή αίτηματά του για την επέκταση του Δημοτικου Κεραμειών . Η ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του εργου «Τουριστικο Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας». Η ικανοποίηση του όταν τα εργα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα ήταν φανερή .

Εξαιρετικός και οργανωτικός σε όλα τα θέματα , ιδιαίτερα όμως στην διοργάνωση Συνεδρίων και εκδηλώσεων . Του χρεώνω τα δυο υπέροχα Συνέδρια , της ΤΕΔΚΙ για την «καθαριότητα και το περιβάλλον» και την Συνάντηση των Αποδήμων Κεφαλλήνων , με την Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Καρολου Παπούλια .

Ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία , σαν δημοτικός υπάλληλος , ενώ διέπρεψε σε ότι θέση ανέλαβε και είχε την αγάπη και τον σεβασμό των συναδέλφων του .

Θα θυμάμαι τον Νίκο με αγάπη και σεβασμό , τον αγαπητό μου συμμαθητή , τον συναθλητή που όταν άρχισε να τρέχει δεν σταμάταγε μέχρι να τερματίσει στο αγαπημένο του άθλημα τα 5000 μ .

Μας άφησε ένα κενό γιατί η δυναμική του , η εμπειρία του , οι γνώσεις του μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας ακόμη .

Στην εξαίρετη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου.

Σωτήρης Κουρής

Τον Νίκο Φραντζή τον γνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν. Ήταν ένας αγωνιστής και πραγματικός φίλος. Η εργασία, η δημιουργική εργασία ποτέ δεν τον κούρασε. Πάντα αισιόδοξος με σχέδια για μια καλύτερη
Κεφαλονιά, πάντα μπροστά από την εποχή του, σκεφτόταν και δεχόταν το νέο, το δημιουργικό, το
καινοτόμο. Το πέρασμά του από όλα τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν παράδειγμα
εντιμότητας και δημιουργίας. Ήξερε να εμπνέει τους συνεργάτες του για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και
πάντα το πετύχαινε.


Ακόμα κι όταν ήρθε η αρρώστια, την αγνοούσε, συνέχισε να εργάζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Χωρίς βαρυγκωμιά, είχε εντάξει τις θεραπείες του μέσα στην εργασιακή καθημερινότητά του με τρόπο
απλό, αθόρυβο και γενναίο.


Μάθαμε πολλά από τον Νίκο, για να αντιμετωπίζουμε τα άσχημα και τα όμορφα, να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε για τα καλύτερα. Είμαστε περήφανοι, είναι τιμή μας που εργαστήκαμε μαζί, που
είμαστε φίλοι και συνεργάτες του. Ο Νίκος Φραντζής, ο φίλος μας, πάντα θα ζει μέσα στις καρδιές μας.


Ανδρέας Ζαπάντης
Μαρία Βουτσινά
Γιώργος Κρεμμύδας
Βιβή Βασάλα

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά με οδύνη ένα πανάξιο τέκνο της, τον Νικόλαο Φραντζή.

Ο Νίκος υπήρξε ένας εμπνευσμένος πρωταγωνιστής στα δρώμενα της Αυτοδιοίκησης των νησιών μας με όραμα, πρωτοποριακά έργα και καινοτόμες ιδέες που πάντα υλοποιούσε. Με την έμφυτη ευγένειά του πάντα ξεχώριζε, ήταν ένας ευπατρίδης της πολιτικής αναντικατάστατος.

Φίλτατε Νίκο, θα μείνεις για πάντα ζωντανός στις καρδιές και τη θύμησή μας.

Για το Δ.Σ.

Διονύσιος Βλάχος
Πρόεδρος

Κώστας Βαγγελάτος
Γραμματέας

 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεπέρασαν τα 141 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών το 2022

Συμπεριλαμβάνοντας και τις καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης (μείωση 614 εκατ. ευρώ), η μηνιαία …

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα νέων επιχειρηματιών

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα αξ…

Απεβίωσε η Δωρήτρια του Ιδρύματος Φροντίδας ηλικιωμένων Ληξουρίου Πολύτιμη Ανδριοπούλου

Την Δευτέρα 23-01-2023 απεβίωσε στην Αθήνα πλήρης ημερών η Δωρήτρια του Ιδρύματος «Μονάδα Φροντί…

Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Διονύση Μενεγάτο

Η οικογένεια της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ με βαθύτατη θλίψη έμαθε για τον θάνατο …

Δήμος Αργοστολίου: Τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΠ0428 λόγω βλάβης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤO ΚΕΠ0428 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥΛόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο, ενημερώνουμε …

1o Επάλ Αργοστολίου: Ευχαριστήριο μήνυμα στο Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς

Το 1ο Επάλ Αργοστολίου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας:  Έορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν καί τῶν Ἑλληνικῶν καί Χριστιανικῶν Γραμμάτων
27 Ιανουαρίου 2023

Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας:  Έορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν καί τῶν Ἑλληνικῶν καί Χριστιανικῶν Γραμμάτων

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τό Ἰόνιο Πανεπιστήμιο, διά τῶν ἐν Ἀργοστολίῳ Τμημάτων του, ἡ Δευτ…
Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου: Πρόσκληση συμμετοχής σε τακτική συνεδρίαση
27 Ιανουαρίου 2023

Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου: Πρόσκληση συμμετοχής σε τακτική συνεδρίαση

Καλείστε να προσέλθετε στην 1η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πρ…
Τμήμα τουρισμού δήμος Αργοστολίου: Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής και κοπή πίτας
27 Ιανουαρίου 2023

Τμήμα τουρισμού δήμος Αργοστολίου: Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής και κοπή πίτας

Παρακαλείσθε όπως συμμετέχετε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση …
Δήμος Ληξουρίου: Πρόσκληση για κοπή πίτας
26 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Ληξουρίου: Πρόσκληση για κοπή πίτας

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρου…
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»
21 Δεκεμβρίου 2022

Βοσκοπούλα από το 1910 patisserie chocolaterie «Η φινέτσα, αποτυπωμένη στα πιο περίτεχνα γλυκίσματα»

Κάτι αλλάζει στην Κεφαλονιά και φέρνει… την πιο γλυκιά εμπειρία σοκολάτας. Το μυθικό ζαχαρο…
Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»
19 Δεκεμβρίου 2022

Βρείτε ποικίλες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας στο κατάστημα «Πετράτος – The P Store»

Δεκέμβρης σημαίνει Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει Δώρα. Δώρα σημαίνει «ΠΕΤΡΑΤΟΣ – THE P STO…
Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι
19 Δεκεμβρίου 2022

Νέο κατάστημα για την «Τρίτη Γενιά» στο Αργοστόλι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το άνοιγμα του καινούργιου μας μαγαζιού στο Αργοστόλι στην οδό …
Δώρα για όλους στο «Isabella’s Jewellery Lab»
15 Δεκεμβρίου 2022

Δώρα για όλους στο «Isabella’s Jewellery Lab»

Τo κατάστημα Isabella’s jewellery lab σας εύχεται χρόνια πολλά και σας προσκαλούμε να δείτε τις …
 • YOU
 • YOU
 • YOU
 • YOU
KEFALONITIS Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά

Copyright © 2002 - 2022 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

dial.design