Επέστρεψε από την Ιταλία η Γυναικεία Χορωδία της ΔΕΠΑΨ
Την περασμένη Κυριακή επέστρεψαν από την Ιταλία η Χορωδία Ελληνικής Μουσικής & η Γυναικεία Χορωδία Δωματίου της ΔΕΠΑΨ. Την αποστολή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεράσιμος Φόρτες, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΨ κ. Διονύσης Γασπαρινάτος, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πεφάνης & ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπύρος Σαμούρης. Τις χορωδίες διεύθυνε η μαέστρος κ. Φωτεινή Σαμαρά & στο πιάνο συνόδευσε η κ. Μαρίνα Μυλωνά.
Οι δύο χορωδίες πραγματοποίησαν τρεις συναυλίες.
Η πρώτη δόθηκε από την Γυναικεία Χορωδία Δωματίου στον Καθεδρικό ναό της επαρχίας MOLISE: S. ANTONIO ABATE. Στο ίδιο κονσέρτο τραγούδησε τρία θρησκευτικά σολιστικά έργα η μαέστρος Φωτεινή Σαμαρά. Στο δεύτερο κονσέρτο η Χορωδία Ελληνικής Μουσικής παρουσίασε ένα πρόγραμμα στην αίθουσα AULA MAGNA του Πανεπιστημίου του Campobasso.
Στην αδελφοποιημένη με το Αργοστόλι πόλη Aqui Terme πραγματοποιήθηκε η τρίτη συναυλία και από τα δύο χορωδιακά σύνολα, στα πλαίσια εκδήλωσης κατά την οποία έγινε & επίσημη παρουσίαση της ιταλικής μετάφρασης του βιβλίου του Β. Σακκάτου «Κεφαλονιά 1943».
Η βραδιά στο Aqui Terme περιλάμβανε & έκθεση παραδοσιακών Κεφαλονίτικων προϊόντων & προϊόντων που συσκευάζει η ΔΕΚΑ.Α.
Τα κρασιά στην έκθεση διέθεσαν δωρεάν οι:
Μεταξάς Γιαννηκώστας, Αφοι Αντωνάτου ,Σκλάβος Ευριβιάδης, Κοσμετάτου Μαριάννα & ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, τους οποίους & ευχαριστούμε. Επίσης ευχαριστούμε το ναυτικό γραφείο του Χ. Ρωμάνου για διευκόλυνση που μας παρείχε με το φέρρυ μποτ Επτάνησος.
ΑΡΧΕΙΟ
12 Αυγούστου 1953: Ημέρα μνήμης για την Κεφαλονιά
Έθιμα Καλοκαιριού: Η Γιορτή της Ρομπόλας στα Βαλσαμάτα [2015-2024]
Έθιμα Καλοκαιριού: Το πανηγύρι του Άη Λια [2015-2024]
Έθιμα Μ. Παρασκευής: Η Περιφορά του Επιταφίου [2013-2024]
Έθιμα Μ. Πέμπτης: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» [2013 – 2024]
Έθιμα Μ. Τρίτης: Το τροπάριο της Κασσιανής [2013-2024]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Αρχαία Σάμη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πολιτιστικός & Χορευτικός Σύλλογος «Χορόριζες»: «Τέσσερις Γάμοι, Μία Ρίζα» @Θαλασσόμυλος [31.05.2026]
Π.Σ.«Ιόνιος Πνοή» : Μουσικοχορευτική παράσταση «Ίδια τραγούδια, αλλιώτικα βήματα» @Ληξούρι [30.05.2026]
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αίνος»: «Σήκω να χορέψουμε» @Βλαχάτα [30.05.2026]
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μια μικρή γεύση από όσα ετοιμάζουν οι «Χορόριζες» για την μουσικοχορευτική παράστασή τους στον Θαλασσόμυλο
Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»





