Skip to main content
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς
12 Σεπτεμβρίου 2023

Γνωρίστε κι εσείς τον Αθλητικό Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς

Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Σύλλογο καράτε Κεφαλονιάς και να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα από μια όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησαν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αθλητικούς συλλόγους που προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα τόσο σε μικρότερους αλλά και σε μεγαλύτερους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη σωστών βάσεων, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα αργότερα από τους νέους αθλητές μας, όχι μόνο στο πεδίο της αγωνιστικής δραστηριότητας, αλλά και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες…

Πότε ιδρύθηκε ο Σύλλογος καράτε Κεφαλονιάς;

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καράτε Κεφαλονιάς με την σημερινή του μορφή ιδρύθηκε το έτος 2019, από κάποιους από τούς παλαιότερους μαθητές των προηγούμενων συλλόγων Κεφαλονιάς και άλλους συμπολίτες μας που με όρεξη και αγάπη  προσφέρουν στο άθλημα μας. Το Καράτε  ξεκίνησε στο Αργοστόλι το 1982 και με πολλές  θυσίες και δουλειά  , “κρατήθηκε ζωντανό”, μέχρι το 2019, πού  γύρισε από την Αγγλία η Ελένη Λαμπίρη Σουζούκι, πλέον εμπειρότατη και κορυφαία δασκάλα του συστήματος του Καράτε Wado Ryu, σε όλο τον κόσμο. Η Ελένη είναι η σημερινή προπονήτρια του Συλλόγου μας και έχει διδαχτεί την τέχνη του Καράτε κατ’ ευθείαν από την πηγή, τον αείμνηστο δάσκαλο του Wado Ryu karate, Tatsuo Suzuki, πρωτεργάτη στην διάδοση του στυλ μας σε όλο τον κόσμο.

Ποιος είναι ο ιδρυτής και δάσκαλοι του συλλόγου;

Στα βασικά ιδρυτικά μέλη είναι 2 παλαιοί μαθητές, ο Γ. ΛΑΜΠΙΡΗΣ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΙΑΚΩΒΑΤΟΣ, πού ο πρώτος είναι και προπονητής Γ κατηγορίας, και σήμερα ασκεί τα χρέη Προέδρου του Συλλόγου.

Ο Γεράσιμος Λαμπίρης και άλλοι παλαιοί μαθητές, κράτησαν ζωντανό το Άθλημα μέχρι που επέστρεψε η προπονήτρια μας από την Αγγλία η οποία έχει ως βοηθούς τον Roy Mullan κάτοχο 6ου Dan και την κόρη της Μαρία, κάτοχο 1 Dan .

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει καράτε;

Από την ηλικία των 5 ετών.

Τι πιστεύετε είναι αυτό που μαθαίνουν οι αθλητές μέσω του καράτε;

Το καράτε λόγω του ότι δεν είναι μόνο ένα άθλημα αλλά επίσης είναι και μια πολεμική τέχνη που αποσκοπεί στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια του ασκούμενου, αποβλέπει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του και εναρμονίζει το σώμα, τον νου και το πνεύμα.

Γι’ αυτό οι ασκούμενοι στο άθλημα μας στρέφουν την ενέργεια τους θετικά προς τον εαυτό τους και την κοινωνία καθώς διδάσκονται αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, ο αυτοέλεγχος, η αυτοπειθαρχία, η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση. Μαθαίνουν την σημασία του να δημιουργούν στόχους, και την υπομονή, επιμονή, και την σημαντικότητα να εντάσσονται και να λειτουργούν ως μέρος της ομάδας, για να μπορέσουν να τους κατακτήσουν.

Συμμετέχετε σε αγώνες, και αν ναι σε πόσους έχετε λάβει μέρος μέχρι σήμερα;

Ξεκινήσαμε τις συμμετοχές μας το 2022, όταν νιώσαμε ότι οι αθλητές μας άρχισαν να έχουν την τεχνική κατάρτιση και την ηλικιακή ωριμότητα για να θέσουν στόχους υπέρβασης των ψυχολογικών και τεχνικών ορίων που χρειάζονται για να συμμετέχουν σε αγωνιστικές αναμετρήσεις.

Η πρώτη μας συμμετοχή: 8 & 9 Οκτώβρη 2022, Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών Νοτίου Ελλάδας, στο Δημοτικό στάδιο Αμαλιαδας.

Η δεύτερη συμμετοχή μας, 26 & 27 Νοέμβρη 2022, Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων ζωνών στο Λουτράκι, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στο άθλημα του Καράτε, όλων των εποχών στην χώρα μας, με συμμετοχές 2500 χιλιάδων αθλητών.

Τρίτη συμμετοχή 05/02/2023, σε διασυλλογικούς αγώνες στην Αθήνα.

Τετάρτη συμμετοχή 29 & 30 Απριλίου 2023, Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων ζωνών στην Χαλκίδα.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την δυναμική παρουσία των αθλητών μας και τα αποτελέσματα των συμμετοχών μας. Εκτός από την εμπειρία που απέκτησαν οι μικροί αθλητές μας, είχαμε επίσης και πολύ καλά αποτελέσματα, επιστρέψαμε κάθε φορά με πολλά μετάλλια στις αποσκευές μας.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κοραρμπατος, στο αγώνισμα των Κατα στην κατηγορία του, 1η θέση στους αγώνες στο Λουτρακι, και η Ελένη Παπαναστασατου 1η θέση στα Κατα καθώς και δεύτερη στο Kumite, στην κατηγορία της, στην ημερίδα τον Φεβρουάριο, και 1η θέση στο αγώνισμα των Κατα στους αγώνες της Χαλκίδας.

Θα ολοκληρώσουμε την αγωνιστική μας δραστηριότητα για το 2023 λαμβάνοντας μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Βέροια, στις 4 & 5 Νοέμβρη

και στο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων ζωνών στις 25 & 26 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Ποιος είναι ο στόχος σας προς τους μαθητές της σχολής;

Να τους δώσουμε σωστές βάσεις ώστε να δούμε τα αποτελέσματα αργότερα από τους νέους αθλητές μας όχι μόνο στο πεδίο της αγωνιστικής δραστηριότητας αλλά και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους.

Δίνουμε έμφαση στην τεχνική τους κατάρτιση, στην ενδυνάμωση και πάνω απ’ όλα στην ασφαλή άθληση, με πολύπλευρους σύγχρονους τρόπους ασφαλούς προπόνησης.

Πάνω απ’ όλα όμως αποσκοπούμε στην σταθεροποίηση συνηθειών και συμπεριφοράς που θα τις ακολουθήσουν για όλη τους την ζωή ακόμα και αν σταματήσουν την ενασχόληση με το άθλημα μας κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πως μπορεί κάποιος να σας βρει και να επικοινωνήσει μαζί σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε κατευθείαν στην σελίδα μας στο Facebook, www.facebook.com/Karate.Kefalonia , ή να μας τηλεφωνήσετε στο 690 98 44 269, ή στο email της προπονήτρια μας, eleni3@mac.com

Επίσης, για παραπάνω πληροφορίες, και στην ιστοσελίδα μας, www.suzukiha.com/greece

Τι θα λέγατε σε κάποιον προτρέποντας τον να ασχοληθεί με το άθλημα;

Το Καράτε είναι ένα άθλημα αλλά επίσης και ένα ασφαλές και πρακτικό μέσο αυτοάμυνας, το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοάμυνας και προωθεί την σωματική, τεχνική και νοητική ενδυνάμωση, την μείωση του στρες και την ικανότητα χαλάρωσης.

Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία , φύλλο και σωματική διάπλαση. Μέσα από την προπόνηση στις τεχνικές του καράτε επέρχεται η βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοσυγκέντρωσης και των αντανακλαστικών, η αντοχή, η δύναμη, η ισορροπία, η ελαστικότητα, η ταχύτητα και ο συντονισμός της κίνησης. Τα τμήματα μας είναι προσεκτικά προσαρμοσμένα έτσι ώστε οι αθλητές μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, να αποκομίσουν εξατομικευμένα τα οφέλη της εξάσκησης στο άθλημα μας.

  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το «Bord de Mer» του Claude Monet, ένας πίνακας του 1865, παστέλ σε χαρτί. US District …
Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζει και ο…
Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα DMK Professional για να πάρουμε μια μικρή γεύση από όλα τα προ…
Καλοκαιρινό βράδυ Αυγούστου και τι πιο ωραίο από ένα απολαυστικό σουβλάκι στην Πλατεία Καμπάνας….
Μετά τις επτανησιακές παρόλες έρχεται « Το Σουλάτσο στα Επτάνησα»… Η Επτανησιακή σκηνή είνα…
Το καθιστικό μας… Έντονα στοιχεία του νοσταλγικού παρελθόντος, όπως ακριβώς ταιριάζει στην …
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17 Οκτωβρίου 2024
Αγαπημένοι φίλοι, Με απέραντη χαρά και βαθιά ευγνωμοσύνη σας προσκαλώ στην παρουσίαση του νέο…
16 Οκτωβρίου 2024
Δεύτερη μέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς που λαμβάνει χώρα στον Θαλ…
16 Οκτωβρίου 2024
Με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που αφορούν, τους εορτασμούς για τον Αγ. Γεράσιμο πολιούχο…
15 Οκτωβρίου 2024
Με αφορμή την περίφημη εικόνα του Κεφαλλονίτη αγιογράφου Γεωργίου Στελλακάτου «Ο Άγιος Γεράσιμος…
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σπάνιος πίνακας του Μονέ επέστρεψε στους ιδιοκτήτες του 80 χρόνια μετά την κλοπή του από τους Ναζί
12 Οκτωβρίου 2024
Το «Bord de Mer» του Claude Monet, ένας πίνακας του 1865, παστέλ σε χαρτί. US District …
Το κατάστημα «Beauty Bar» συνεχίζει να ομορφαίνει
13 Σεπτεμβρίου 2024
Το κατάστημα καλλυντικών και σεμιναριακό κέντρο ES Beauty Bar by Eleni Sourvanou συνεχίζει και ο…
Στο κατάστημα DMK Professional στο Αργοστόλι θα βρεις όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι
27 Αυγούστου 2024
Επισκεφθήκαμε σήμερα το κατάστημα DMK Professional για να πάρουμε μια μικρή γεύση από όλα τα προ…
Το κατάστημα Paprika Grill House στην καρδιά της Πλατείας Καμπάνας
22 Αυγούστου 2024
Καλοκαιρινό βράδυ Αυγούστου και τι πιο ωραίο από ένα απολαυστικό σουβλάκι στην Πλατεία Καμπάνας….
  • YOU
  • YOU
  • YOU
  • YOU