Skip to main content
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χορεύουμε για Απινιδωτές» στους Πρόννους
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χορεύουμε για Απινιδωτές» στους Πρόννους
5 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χορεύουμε για Απινιδωτές» στους Πρόννους

Σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία με διεθνή συμμετοχή για την ενίσχυση της υγείας στις τοπικές κοινότητες

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Απριλίου 2026, η δράση «Χορεύουμε για Απινιδωτές» ή «10 ώρες – 10 χωριά – 100 χοροί», που διοργάνωσε ο σύλλογος «Wildflowers and Wild Horses», προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στην υγεία των κατοίκων της περιοχής Ελειού-Πρόννων.

Η δράση περιλάμβανε στάσεις στα χωριά Χιονάτα, Μαυράτα, Βαλεριάνο, Κατελειό, Μαρκόπουλο, Ρατζακλί, Καπανδρίτι, Τζαννάτα, καθώς και στην Πλατεία του Πόρου και τη Σκάλα, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν στάση στον Κατελειό, στο εστιατόριο «Morning Star», όπου απόλαυσαν φαγητό και μουσική με τον Harrison Grice, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στη Σκάλα, στο bar «Loco», με ζωντανή μουσική από τους Άγγελο Ανδρεάτο και Γιώργο Κρεμμύδα.

Κατά τη διέλευση από τον Πόρο, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, Οδυσσέας Γαλιατσάτος, καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Πρόνησος», Ασπασία Σεριάτου, η οποία μαζί με την επιχειρηματία Αθηνά Σαλαμούρα συμμετείχαν ενεργά στη δράση.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χωριό της περιοχής, ενισχύοντας την ασφάλεια και την άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της Βρετανίδας Maureen Gage και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών του συλλόγου από τη Βρετανία, αλλά και κατοίκων από την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη Γαλλία, οι οποίοι διέσχισαν συνολικά δέκα χωριά, χορεύοντας και συγκεντρώνοντας δωρεές για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η πρωτοβουλία απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και της εθελοντικής προσφοράς, με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη συμβολή τους σε μια τόσο σημαντική δράση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμος Αργοστολίου και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προσκαλούν το κοινό το Σάββατο 16 Μαϊου 2026…
Τουρνουά ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «3X3 Streetball – Τάπα στη βία και στον ρατσισμό» Τοποθεσία: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ…
Με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουμε στο κοινό έναν νέο θεατρικό Σύλλογο που φιλοδοξεί να προσθέσει…
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κεφα…
Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης σας καλεί στην παρουσίαση των καλλιτεχνικών δημιουργιών τ…
Φίλες και φίλοι – chers amis, Αυτή την εβδομάδα, η Alliance Française Αργοστολίου σας προσκαλεί…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαίνια νέου τάπητα στίβου στο Δημοτικό στάδιο Αργοστολίου
14 Μαΐου 2026
Ο Δήμος Αργοστολίου και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προσκαλούν το κοινό το Σάββατο 16 Μαϊου 2026…
Τουρνουά ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «3X3 Streetball – Τάπα στη βία και στον ρατσισμό»
14 Μαΐου 2026
Τουρνουά ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «3X3 Streetball – Τάπα στη βία και στον ρατσισμό» Τοποθεσία: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ…
Ένας νέος θεατρικός σύλλογος κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαϊου με τολογοτεχνικό θεατρικό διαμαντάκι της Σώτης Τριανταφύλλου«Πιτσιμπούργκο».
14 Μαΐου 2026
Με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουμε στο κοινό έναν νέο θεατρικό Σύλλογο που φιλοδοξεί να προσθέσει…
Π.Σ. Φωκάτων: Δράση στοχευμένης Εθελοντικής αιμοδοσίας
14 Μαΐου 2026
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κεφα…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Crepaland: Ιστορία σε κάθε μπουκιά!
29 Απριλίου 2026
Αργοστόλι, 2026 – Υπάρχουν γεύσεις που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και ιστορίες που γράφονται με…
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»
10 Απριλίου 2026
H «Voskopoula All Day Bistrot» συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αυθεντικές πασχαλινές…
Πασχαλινές δημιουργίες από το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς @Πλατεία Καμπάνας [09.04.2025]
9 Απριλίου 2026
Παρευρεθήκαμε σήμερα στο πωλητήριο του Χαροκοπείου Εργαστηρίου που είναι και πάλι κοντά…
Οι καλύτερες Πασχαλινές γευστικές απολαύσεις… στου «Σέσουλα»
9 Απριλίου 2026
Αν υπάρχει ένας πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι, αυτός είναι αναμφισβήτητα το Τσουρέκι του Σέσ…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.