Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.


Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Μαρίνος Χαρμπούρης» στην Αγία Ευφημία
Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Μαρίνος Χαρμπούρης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας και ώρα 19:30.
Ο μηχανικός Μαρίνος Χαρμπούρης γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1729 και δολοφονήθηκε σε ηλικία 53 ετών στην περιοχή Λιβάδι της Κεφαλονιάς. Έζησε μια έντονη, δημιουργική και περιπετειώδη ζωή. Αποκορύφωμα της καριέρας του, ως μηχανικός, ήταν να αναλάβει, μετά από εντολή της Αικατερίνης της Μεγάλης, ένα έργο που οι συνάδελφοί του θεωρούσαν ακατόρθωτο. Τη μεταφορά ενός μονόλιθου 1500 τόνων από την Φινλανδία στην Αγία Πετρούπολη, πάνω στον οποίο θα στηνόταν το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Πέτρου του Μεγάλου.
Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μεσσάρης ενώ το ρόλο του Μαρίνου Χαρμπούρη παίζει ο Γρηγόρης Κούμπουλης. Συμμετέχουν επίσης η Βασιλική Βλαχοδημητροπούλου και οι Γιάννος Βαβαγιάννης, Χρήστος Μουρελάτος και Κώστας Μοσχόπουλος. Θα έχει αγγλικούς υπότιτλους για να μπορεί να το παρακολουθήσει το Αγγλόφωνο κοινό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι» σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμης και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τομέας Πολιτισμού Δήμου Σάμης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
Συνεχίζονται οι προβολές του γαλλικού κινηματογράφου Αlliance Française Αργοστολίου
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Παναγή Μπαρμπάτη
Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς: Δύο μονόπρακτα του Λουίτζι Πιραντέλλο στο θέατρο «ο Κέφαλος»
Ακυρώνεται οριστικά η θεατρική παράσταση «Το επάγγελμα της Μητρός μου»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
Συνεχίζονται οι προβολές του γαλλικού κινηματογράφου Αlliance Française Αργοστολίου
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: Μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Παναγή Μπαρμπάτη
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο κατάστημα «Voskopoula All Day Bistrot» θα βρείτε τα πιο λαχταριστά γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
