Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.


Δήμος Αργοστολίου: Διασφάλισε τη δημόσια περιουσία στο αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας
Η ιστορική μνήμη θα πρέπει να είναι συνολική και όχι επιλεκτική.
Όταν διαβάζουμε λοιπόν αναφορές της αντιπολίτευσης για τις ενέργειές μας σχετικά με το αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας, θα περιμέναμε τουλάχιστον μία αναφορά στο αντικειμενικό γεγονός για το πως παραλάβαμε αυτό το μέρος και πως είναι σήμερα.
Οι επιλεκτικές αναφορές που γίνονται, στοιχειοθετούν μία ακατανόητη εμπάθεια και μία διάθεση λασπολογίας, η οποία μας απογοητεύει με δεδομένο ότι προέρχεται από μία παράταξη που ευαγγελίζεται το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δυστυχώς, η εμπάθεια και η λασπολογία δεν είναι καθόλου νέα στοιχεία και η έγνοια μας είναι να τα απεμπολήσουμε από τη δημόσια σφαίρα συζήτησης και όχι να τα αναβιώσουμε.
Επί του ζητήματος που τίθεται στην κρίση των πολιτών, εμείς απαντάμε ότι δεν είχαμε τους πόρους και την τεχνογνωσία ως ένας μικρός Δήμος για να αναλάβουμε τη διαχείριση και τις μεγάλες απαιτήσεις ενός αγκυροβολίου, όπως είναι αυτό της Αγίας Πελαγίας.
Γι’ αυτό το λόγο μεριμνήσαμε με δημόσιο φανερό διαγωνισμό, πάει να πει με μία διαδικασία την οποία κανείς δε θα μπορούσε να επηρεάσει, προκειμένου η Αγία Πελαγία να βρει ανάδοχο ιδιώτη-όπως και έγινε.
Οι εικόνες του πως ήταν το αγκυροβόλιο όταν το παραλάβαμε και πώς είναι σήμερα, είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν να παραποιηθούν ό,τι και να λέγεται από μικροπολιτικά και κακεντρεχή σχόλια της αντιπολίτευσης.
Παρατηρούμε ότι από τη μία μεριά η αντιπολίτευση να επιθυμεί να κόψει τις γέφυρες με το παρελθόν της, ίσως γιατί αισθάνεται άβολα με αυτό, ενώ από την άλλη οι υποτιθέμενοι φορείς του «νέου» να καταφεύγουν σε προσβλητικές αναφορές, χωρίς καν να διστάζουν να εμπλέκουν ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας, για να μπορούν να υπερασπιστούν τη θέση τους.
Λυπούμαστε πάρα πολύ, μα σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Η αντιπολίτευση είναι χρήσιμη για τον τόπο, όταν ασκεί εποικοδομητική κριτική και καταθέτει προτάσεις.
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν βλέπουμε να συμβαίνει, ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Οπότε, δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτα περισσότερο από μία στείρα φωνή διαμαρτυρίας, άνευ νοήματος και ουσίας…
Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου











ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
«Αστερομάτα»: Δείτε το βιντεοκλίπ της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2025
Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα
Όλα τα SOS για να γλιτώσετε φόρο
Black Mirror Season 7: Το trailer αποκαλύπτει την επιστροφή-έκπληξη ενός χαρακτήρα!
Ελλάδα και Καναδάς υπέγραψαν μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας
Κοκκύτης: Αύξηση κρουσμάτων 4.800% το 2024 – Έκκληση για εμβολιασμό από τους λοιμωξιολόγους
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνέντευξη τύπου Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου για την συναυλία αφιερωμένη στον Παναγή Μπαρμπάτη [14.03.2025]
2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας «Με τη Μουσική… σαλπάρουμε!» @Κέφαλος [13.03.2025]
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο κατάστημα «Voskopoula All Day Bistrot» θα βρείτε τα πιο λαχταριστά γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
