Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.


NASA: Η δεύτερη Γη που είναι 40 έτη φωτός μακριά και έχει πάντα καύσωνα
Η NASA ανακάλυψε μία δεύτερη Γη – τον εξωπλανήτη «Gliese 12b». Όπως έγινε γνωστό, μοιάζει με τη Γη, αλλά είναι 40 έτη φωτός μακριά. Μάλιστα, λέγεται ότι ο εξωπλανήτης «Gliese 12b», αυτή η δεύτερη Γη που εντόπισε η NASA, θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο μέλλον ανθρώπινη ζωή. Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο εξωπλανήτης, που ονομάζεται «Gliese 12b», είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας τους 41 βαθμούς Κελσίου. Έχει δηλαδή πάντα καύσωνα. Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν να αναλύσουν τον Gliese 12b για να προσδιορίσουν εάν έχει μία ατμόσφαιρα παρόμοια με τη Γη.
Αυτό είναι που θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει μία θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη ζωής στον πλανήτη. Διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποίησε το TESS (Δορυφόρος Έρευνας Διέλευσης Εξωπλανητών) της NASA για να αποσαφηνίσει ποια είναι η ακριβής θέση του Gliese 12b στο διάστημα. «Ο Gliese 12b αντιπροσωπεύει έναν από τους καλύτερους στόχους για να μελετήσουμε εάν οι πλανήτες μεγέθους της Γης που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από δροσερά αστέρια μπορούν να διατηρήσουν την ατμόσφαιρά τους, ένα κρίσιμο βήμα για την κατανόησή μας όσον αφορά στην κατοικησιμότητα σε πλανήτες σε ολόκληρο τον γαλαξία μας», δήλωσε ο Shishir Dholakia, διδακτορικός φοιτητής στο Κέντρο Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. «Επειδή ο Gliese 12b βρίσκεται μεταξύ Γης και Αφροδίτης σε θερμοκρασία, η ατμόσφαιρά του θα μπορούσε να μας διδάξει πολλά για τα μονοπάτια κατοικιμότητας που ακολουθούν οι πλανήτες καθώς αναπτύσσονται», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: https://www.newsit.gr
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Όλα τα SOS για να γλιτώσετε φόρο
Black Mirror Season 7: Το trailer αποκαλύπτει την επιστροφή-έκπληξη ενός χαρακτήρα!
Ελλάδα και Καναδάς υπέγραψαν μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας
Κοκκύτης: Αύξηση κρουσμάτων 4.800% το 2024 – Έκκληση για εμβολιασμό από τους λοιμωξιολόγους
Ματωμένο φεγγάρι: Δείτε live την πρώτη ολική έκλειψη σελήνης από το 2022
Δικηγόροι: Σε καθολική αποχή σήμερα – Διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας «Με τη Μουσική… σαλπάρουμε!» @Κέφαλος [13.03.2025]
Η Θεατρική ομάδα «θεάτρου Ονειροπόλοι» σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αρκούδα»
Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου: Εργαστήρι ενηλίκων Decoupage σε Γυαλί
Συνεχίζονται οι προβολές του γαλλικού κινηματογράφου Αlliance Française Αργοστολίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Σερβίας μιλά στο kefalonitis

Bosonis Art & Flower: Με τις πιο πλούσιες ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο κατάστημα «Voskopoula All Day Bistrot» θα βρείτε τα πιο λαχταριστά γλυκά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
