Έρχεται το «ERMINIO»: Ισχυρή κακοκαιρία στη Σάμη – Έκκληση για προσοχή και αποφυγή της παραλίας Μύρτου
Ο Δήμος Σάμης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το με αρ. 4/30-3-2026 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ/ΕΜΚ), το με αρ. πρωτ. 1093/30-3-2026 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ/ΜΕΦ, που αποτελεί ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, καιρικό σύστημα με την ονομασία ERMINIO προβλέπεται να επηρεάσει την χώρα μας από την Τετάρτη 1-4-2026 έως και την Πέμπτη 2-4-2026 με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανώς με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ειδικότερα για την περιοχή μας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πορτοκαλί προειδοποίηση) από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 1-4- 2026.
Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τονίζεται και συνίσταται η μη προσέλευση επισκεπτών στην παραλία ΜΥΡΤΟΣ για λόγους ασφαλείας όσο διαρκούν τα έντονα φαινόμενα.
Επίσης παρακαλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ειδικά σε περιοχές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.
Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα σε σημεία που μπορεί να καταστούν επικίνδυνα λόγω της έντονης επικείμενης βροχόπτωσης.
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή
θυελλωδών ανέμων:
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Αν υπάρχουν υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν σε υπόγεια ή ευπαθή ισόγεια, να μετακινούνται σε υπερκείμενους ορόφους ή σε άλλα σπίτια.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο καιρός στη Κεφαλονιά το Σαββατοκύριακο
Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 17 Απριλίου
Διακοπή νερού την Παρασκευή 17 Απριλίου
Διακοπή της υδροδότησης στα Αράγια του Πόρου
Ο καιρός της εβδομάδας στην Κεφαλονιά
Σκάλα: Επαναλειτουργεί η παιδική χαρά μετά τις εργασίες αποκατάστασης
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Σχολεία EPAS σε δράση» στο Αργοστόλι: Εκπαίδευση και Ευρωπαϊκή Πολιτειότητα στο επίκεντρο
Συνέντευξη τύπου του Θεατρικού Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς @Κέφαλος [16.04.2026]
«Το Πάρτυ της Λυσιστράτης» ζωντανεύει στη σκηνή με έναν σύγχρονο και ξεκαρδιστικό τρόπο
Συνεχίζονται οι Βραδιές Γαλλικού Κινηματογράφου στην Alliance Française Αργοστολίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Πάσχα με άρωμα παράδοσης στη «Voskopoula Since 1910»
Πασχαλινές δημιουργίες από το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς @Πλατεία Καμπάνας [09.04.2025]
Οι καλύτερες Πασχαλινές γευστικές απολαύσεις… στου «Σέσουλα»





