Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 33ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου Σκάλας – Πόρου!
Ένας σπουδαίος αθλητικός θεσμός συνεχίζει να εμπνέει αθλητές κάθε ηλικίας
Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2025 ο 33ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου Σκάλας – Πόρου. Συνολικά συμμετείχαν 41 αθλητές, εκ των οποίων τερμάτισαν οι 35, σε μια διαδρομή που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς του νησιού.
Η εκκίνηση δόθηκε από την Κεντρική Πλατεία της Σκάλας, ενώ ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Πόρου Κεφαλονιάς, όπου στη συνέχεια διεξήχθησαν και οι παιδικοί αγώνες δρόμου. Όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ανέδειξε το αθλητικό πνεύμα και τη συμμετοχή.
Πρώτος στη δύσκολη διαδρομή των 12 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Λευτέρης Τζωρτζάτος με χρόνο 53:58:52, ενώ πρώτη στις γυναίκες ήταν η δημοσιογράφος Βάνια (Ευαγγελία) Σαμόλη, η οποία αποτελεί πάντα ζωντανή παρουσία των αθλητικών δρώμενων του νησιού, αναλαμβάνοντας και χρέη παρουσιάστριας.
Στην πρώτη δεκάδα των τερματισμών βρέθηκαν επίσης οι:
Γιάννης Γεωργόπουλος, Ηλίας Ζαπάντης, Σπύρος Στεφανάτος, Daniel Kroener, Χρήστος Μινέτος, Δημήτρης Βουτσινάς, Αναστάσιος Κωνσταντάτος, Νίκος Σιδηρόπουλος και Παναγής Κωνσταντάτος.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΠΙΝ), του Δήμου Αργοστολίου, του Α.Ο. Πρόννοι, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Σκάλας και Πόρου.
Τα μετάλλια απονεμήθηκαν από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων, ενώ την ασφάλεια των αγώνων φρόντισαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιατρικό προσωπικό.
Ο Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου Σκάλας – Πόρου συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Κεφαλονιά, με ευχή όλων η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμη πιο μαζική και επιτυχημένη.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
34ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου @Σκάλα [06.09.2026]
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε σήμερα τον μεγάλο τελικό του Diamond League με Τεντόγλου, Καραλή και τα ματς των Ρεάλ, Λίβερπουλ
Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ: Η Χριστίνα Καλαφάτη στην Εθνική Ομάδα Ensemble Νεανίδων
Πότε λήγει η συμφωνία Cosmote TV & Nova – Τι ισχύει για τους συνδρομητές
Ντέρμπι Παλληξουριακός – Τηλυκράτης Λευκάδας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας
Μπάσκετ: Με σούπερ Μήτογλου-Ντόρσεϊ η Εθνική επικράτησε της Ισπανίας στην παράταση 108-106
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μαγικές Νύχτες Μελοποιημένης Ποίησης
34ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου @Σκάλα [06.09.2026]
Ιερά Πανήγυρις Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παλιοχέρσου Ερύσσου
«Του Άη Γιωργιού το Κάστρο» – Μια βραδιά μνήμης, πολιτισμού και παράδοσης @Θαλασσόμυλος [06.09.2026]
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis




