Skip to main content
23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος @Αργοστόλι [28.09.2025]
23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος @Αργοστόλι [28.09.2025]
29 Σεπτεμβρίου 2025

23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος @Αργοστόλι [28.09.2025]

Μια συγκινητική και γεμάτη συμβολισμό εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Αργοστόλι, στο πλαίσιο της 23ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.

Η φλόγα της αγάπης και της προσφοράς πέρασε από την Κεφαλονιά, σκορπίζοντας μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και πολιτιστικά σχήματα από όλο το νησί.

Χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους της Κεφαλονιάς παρατάχθηκαν μπροστά στον βωμό της φλόγας, σε μια εντυπωσιακή τελετουργία. Την πομπή προς το χώρο του ανάματος της φλόγας οδήγησε ο κ. Κώστας Σάντας, ο πιο δραστήριος αιμοδότης του Π.Σ. Φωκάτων, με 13 εθελοντικές αιμοδοσίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τον βωμό άναψαν εκπρόσωποι συλλόγων και επίσημοι φορείς, τιμώντας έτσι την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμούς, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Νίκος Φωκάς, «ψυχή» της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της δράσης, διεξήχθη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου 7×7 μεταξύ των Εθελοντών Αιμοδοτών Φωκάτων και της Μεικτής Ομάδας της ΕΠΣΚΙ, με τελικό σκορ 7–7. Στο ημίχρονο, περισσότεροι από 200 χορευτές από συλλόγους όλου του νησιού ενώθηκαν σε έναν μεγάλο κύκλο και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής, ενότητας και αισιοδοξίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ίδιο συμβολικό τρόπο, μέσα από έναν κοινό κυκλικό χορό, ενώ το Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου γέμισε από πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη αυτή γιορτή εθελοντισμού.

Πολιτιστικοί σύλλογοι της Κεφαλονιάς συνεργάστηκαν με αρμονία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικής δράσης και τη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων, που αποτελεί από φέτος μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), και ο Δήμος Αργοστολίου. Την Π.Ο.Σ.Ε.Α. εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Ιωαννίδης, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εντυπωσιακή διοργάνωση και τόνισε τη σημασία της συνέχισης τέτοιων δράσεων σε όλη την Ελλάδα.

Η φλόγα της αγάπης συνεχίζει το ταξίδι της, μεταφέροντας το διαχρονικό μήνυμα: «Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης – Δώσε αίμα, χάρισε ζωή».

Ο φακός του kefalonitis βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πρωτότυπων άρθρων του kefalonitis σε άλλες ιστοσελίδες, αποκλειστικά έως το 50% του συνολικού υλικού (κείμενο και φωτογραφίες), με υποχρεωτική αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο (link) προς το αρχικό άρθρο.

Επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών από τη σελίδα του kefalonitis μόνο για προσωπική χρήση (social media), αποκλειστικά χωρίς την αφαίρεση του λογοτύπου. Αν επιθυμείτε φωτογραφία χωρίς λογότυπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@kefalonitis.com.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ταξιδεύει ο Σύλλογος Καράτε Κεφαλονιάς, με την αθλήτριά του Ελέν…
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΑΚ! Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Μπροστά μας βρίσκεται μια μεγάλη πρόκληση…
Ένα γεμάτο αγωνιστικά Σαββατοκύριακο, στις 31/10 και 1/11 για τις ομάδες της Κεφαλονιάς και της Ιθ…
Την ήττα με 59-64 γνώρισε ο Α.Σ. Κεφαλληνιακός από τον Αίολο Αγυιάς, στην αναμέτρηση που πραγματοπ…
Ιστορικό πρώτο βήμα στο futsal για την ΑΕΚ Κεφαλονιάς. Μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της έγ…
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΔΑΚ Αργοστολίου ο αγώνας για την 6η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Κυπέλ…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αργοστόλι στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας
5 Νοεμβρίου 2026
Ο Δήμος Αργοστολίου ενημερώνει τους δημότες ότι, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026, στο πλαίσιο του…
T.Ψ.Μ.Ε Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα «Περιβάλλον, Ανακύκλωση, Επικοινωνία»
5 Νοεμβρίου 2026
Χρόνος διεξαγωγής: Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2026, 10:30 – 15:00 Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Γεράσιμος…
Aγώνας ορεινού τρεξίματος «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι»
5 Νοεμβρίου 2026
Ο σύλλογος Kefalonia Trail Events προκηρύσσει την διεξαγωγή του αγώνα ορεινού τρεξίματος «Σουλάτσο…
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: «Αντάμωμα με την Κεφαλονιά και τη μουσική της»
5 Νοεμβρίου 2026
ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ! Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2026 Ώρα: 19:00 Μια ξεχωριστή μ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
3 Νοεμβρίου 2026
Ποιες σειρές θυμόμαστε ακόμη και σήμερα για την επιτυχία τους; Σε μια τηλεοπτική σεζόν όπου οι…
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
25 Οκτωβρίου 2026
Γράφει ο Γεράσιμος Βαρδαραμάτος Σήμερα, 83 χρόνια μετά από τις τραγικές καταστάσεις που βίωσε τ…
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53
20 Οκτωβρίου 2026
Οι σεισμοί του 1953 παραμένουν ζωντανοί στη μνήμη της Κεφαλονιάς, μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώ…
Aiora Project: Η μουσική που τους ενώνει και η Κεφαλονιά που τους κέρδισε!
9 Οκτωβρίου 2026
Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Aiora Project είναι η απόδειξη! Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης και ο…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.