Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έγινε επίτιμος δημότης Αργοστολίου
Μια κορυφαία μορφή του ελληνικού μπάσκετ τιμήθηκε για τη διαχρονική προσφορά της στον αθλητισμό
Με τον τίτλο του επίτιμου δημότη Αργοστολίου τιμήθηκε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Γεννημένος στη Νίκαια το 1959, πραγματοποίησε μια σπουδαία πορεία ως αθλητής και προπονητής, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων με τον Ιωνικό Νικαίας, τον Άρη, τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, ενώ φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.
Στην αγωνιστική του καριέρα κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και επτά Κύπελλα Ελλάδας, ενώ υπήρξε αρχηγός της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και το ασημένιο μετάλλιο το 1989.
Ως προπονητής οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, ενώ το 2006 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γράφοντας ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Η παρουσία του στον χώρο του αθλητισμού εκτείνεται για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, ενώ η ένταξή του στο Hall of Fame της FIBA επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση της προσφοράς και της πορείας του στο παγκόσμιο μπάσκετ.
Η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Αργοστολίου πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσία του στην πόλη το προσεχές διάστημα, αποτελώντας μια ιδιαίτερη τιμή για έναν άνθρωπο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ελληνικό αθλητισμό.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στην Κωνσταντινούπολη για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε η Ελένη Παπαναστασάτου
Κυριακή μεγάλης μάχης στο ΔΑΚ Αργοστολίου, με τον Παλληξουριακό απέναντι στον Παναιγιάλειο
Η αθλητική ανασκόπηση του ΣΚ 31/10 – 1/11
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ 59-64 [01.11.2026]
Futsal: Α.Ε.Κ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 1-8 [01.11.2026]
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 0-8 [31.10.2026]
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αργοστόλι στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας
T.Ψ.Μ.Ε Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα «Περιβάλλον, Ανακύκλωση, Επικοινωνία»
Aγώνας ορεινού τρεξίματος «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι»
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: «Αντάμωμα με την Κεφαλονιά και τη μουσική της»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53








