Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/09/2011

πανηγύρι των αποστόλων, Πέτρου και Παύλου στο χωριό Βαλεριάνο στις 29-6-2011

Στην  εκκλησία του χωριού Βαλεριάνου, που είναι  αφιερωμένη στη μνήμη των μεγάλων αποστόλων του Χριστιανισμού, Πέτρου και Παύλου, πραγματοποιήθηκε η ιερά πανήγυρη για τις δυο μεγάλες αποστολικές μορφές, που με το έργο τους και τις δράσεις τους διέδωσαν πρωτίστως τα λυτρωτικά κηρύγματα του Χριστιανισμού σε πολλά μέρη της ανθρωπότητας. 

 

Η Θεία Λειτουργία της ιεράς πανηγύρεως έγινε  προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μας μητροπολίτη κου Σπυρίδωνα που συλλειτούργησε με τους:  διάκονο Παΐσιο Παράσχη, τους πανοσιολογιότατους ιεροκήρυκες, π. Σπυρίδων Πετεινάτο και π. Δανιήλ Ζωγράφο και με πλήθος ιερέων της περιοχής Ελειού- Πρόννων. 

Τόσο ο εφημέριος του ιερού ναού π. Πέτρος Ανδρεάτος όσο και οι επίτροποι, Γεράσιμος Μελισσαράτος και Γεώργιος Τσιλιμιδός είχαν μεριμνήσει για την κάθε λεπτομέρεια εσωτερικά και εξωτερικά του ναού, ώστε το πανηγύρι τους να πάει υπέροχα.    

Στο ψαλτήρι ο π. Ιωάννης Μεσολωράς που με την στεντόρεια φωνή του έψαλλε βυζαντινά με τρόπο κατανυκτικό τους ύμνους και το  εκκλησιαστικό υμνολογικό τυπικό της εορτής. Δίπλα του ο Γιάννης Βλαχούλης και  βοηθοί στα ισοκρατήματα  οι ψαλτάδες της περιοχής, ο  Αλέκος και Κώστας Παντελειός, καθώς και ο Θεμιστοκλής Σπαθής.

Στον εσπερινό της πανήγυρης,  κήρυγμα έκανε ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της μητρόπολης, π. Δανιήλ Ζωγράφος και την επίσημη μέρα στη Θεία Λειτουργία ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας π. Σπυρίδων Πετεινάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και στο έργο των δυο μεγάλων αποστόλων. Επίσης, συνέδεσε το λόγο του με το πέρασμα του αποστόλου Παύλου από το νησί μας, πράξη ευλογημένη που καθιστά την Κεφαλονιά μας, αποστολική εκκλησία.    

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι ιερωμένοι, γνωστοί και φίλοι, επήγαμε σε τράπεζα γεύματος στα Μαυράτα, που την προσέφεραν,  ο εορτάζοντας εφημέριος π. Πέτρος Ανδρεάτος και οι επίτροποι του ναού, για να ευχαριστήσουν τον κόσμο.

Πολλά μπράβο ανήκουν σε όλους αυτούς που διατηρούν την πανηγυρική γραμμή της παράδοσης του νησιού μας, θρησκευτική και  κοσμική. Ιδίως στον εφημέριο ιερέα π. Πέτρο Ανδρεάτο, που με ανοικτοσύνη  συνεργάζεται με τους  εκάστοτε επιτρόπους για να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο του, μα πάνω από όλα γι’ αυτό που τάχτηκε απέναντι στον Θεό και στους ανθρώπους.

 

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.

 


Kείμενα - Παρουσίαση:
Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

 

Πρόσθετο Φωτογραφικό υλικό:

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency