Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/08/2010

Η ριγανάδα στην Κουνόπετρα

Ήταν 24 του Ιούλη και το φεγγάρι είχε πάρει το δρόμο για να γίνει πανσέληνος.
Οι μέρες όμως ήταν επίφοβες για αεράκι και ψύχρα. Εξάλλου το λέει και η κεφαλλονίτικη παροιμία ότι:

«Την ημέρα τ’ άη Λιός παίρνει ο καιρός αλλιώς»

Έτσι, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαντζαβινάτων- Βουνίου «Κουνόπετρα», Γεώργιος Σπ. Έρτσος, βλέποντας πως έχει περάσει του Αη Λιά, αποφάσισε μαζί με το Διοικητικό του Συλλόγου να κάμουνε την καθιερωμένη ριγανάδα τους στο πλάτωμα της Κουνόπετρας, και ας μην ήταν πανσέληνος. 

 

Έφτασα αργά με την παρέα μου. Χαμός από κόσμο... και που να βρεις κάθισμα. Το περίπτερο του συλλόγου ήταν οργανωμένο καλά και πέρα από τα αναψυκτικά προσέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, την παραδοσιακή ριγανάδα, φτιαγμένη με πολύ μεράκι.

Κόσμος πολύς, διάσπαρτος εδώ και εκεί, άλλοι σε καρέκλες, άλλοι στα γύρω βράχια, άλλοι πάνω στα πετρώδη ριζώματα που στέκουν ως βράχοι κοντά στη θάλασσα. Όλοι με ένα πιάτο ριγανάδα. Εκεί που απολαμβάναμε το φεγγάρι «και γιομίζαμε τσι κοιλίες μας» ακούστηκε η φωνή του Γιώργου Σπ. Έρτσου, που καλωσόριζε τον κόσμο και αναφερόταν στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Είναι γεγονός, πως αυτός ο Σύλλογος έχει αναπτύξει μια σημαντική και αξιοζήλευτη δραστηριότητα, που βασίζεται στις προσπάθειες του προέδρου και των άλλων μελών του διοικητικού. 

Η βραδιά ήταν υπέροχη, κοινωνική και χορταστική, μα πάνω από όλα ακουστήκανε τα κανταδόρικα άσματα του νησιού μας από την παρέα του Σπύρου Έρτσου, που με φόντο το ασημοσκότεινο χρώμα που απλωνόταν στη θάλασσα και το λίγο φως που υπήρχε, μας ταξίδευσαν σε φεγγαρινά μονοπάτια.

Μπράβο! στους «... Κουνοπετρίτες» του ομώνυμου Συλλόγου της Κατωής –Παλικής.

 

Kείμενα - Φωτογραφίες: Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

 

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency