Χαιρετίζουμε το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών
Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Παραρτήματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών με θέμα «Τα Μαθηματικά αλλιώς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2026 στο Αργοστόλι, με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.
Η ίδρυση του Παραρτήματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τα νησιά μας και για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η ανάληψη της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών καταδεικνύει τη διάθεση για δημιουργία, προσφορά και ουσιαστική συμβολή στην καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της επιστημονικής παιδείας των νέων.
Ο Δήμος Αργοστολίου χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή και εύχεται κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Μαθηματικών, καθώς και στις μελλοντικές δράσεις του Παραρτήματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Συγχαίρουμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Παραρτήματος για το ξεκίνημά τους και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι οι δραστηριότητές τους θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής ζωής του τόπου μας.
Δ.Τ. από τον Δήμο Αργοστολίου
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
«Το ταξίδι της ζωής» από τον Ηλία Τουμασάτο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Ocean’s Breath»
Θερμά συγχαρητήρια στην Αποστολία Αντωνάτου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 18 ετών
Στραπατσάδα με πιπεριές και ξινομυζήθρα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή ριγανάδας των ΚΑΠΗ Κεφαλονιάς
Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε πραγματοποιείται το φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Βάλσαμος & Παράδοση»: Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά @Βαλσαμάτα [18.07.2026]
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, γεύσεις και ηλιοβασίλεμα στο Οινοποιείο Gentilini με τους The Bar Travellers [17.06.2026]
Η κωμωδία του Μποστ «ΜΗΔΕΙΑ» ξανά έρχεται στο Αργοστόλι
Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας @Βλαχάτα [17.07.2026]

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες





