Επίσκεψη των Friends of “HYPERION” στις Δομές του ΥΠΕΡΙΩΝΑ
Εχθές, στις Δομές του ΥΠΕΡΙΩΝΑ είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την κοινότητα των Άγγλων φίλων και υποστηρικτών του έργου μας, τους αγαπημένους Friends of «ΗYPERION».
Ήταν μια ζεστή και ουσιαστική επίσκεψη γνωριμίας με τους ωφελούμενούς μας: περιηγήθηκαν στους χώρους δημιουργίας και απασχόλησης, τους είδαν σε πρόγραμμα μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δράσεις, συνομιλήσαμε, ανταλλάξαμε εμπειρίες και χτίσαμε γέφυρες επικοινωνίας και συμπερίληψης.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν το τμήμα ψηφιακής εκπαίδευσης που πλέον λειτουργεί στο ΚΔΗΦ, βλέποντας από κοντά τους ωφελούμενους να εξοικειώνονται με τους υπολογιστές, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους Δώρας Χωραίτη , καθώς και δύο τμήματα δημιουργικής στήριξης. Εκεί, χειροποίητες κατασκευές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη από τα ίδια τα παιδιά μας και τις εκπαιδεύτριές τους Ιωάννα Πυλαρινού Μαρκαντωνάτου και Διονυσία Μεσσάρη, προσφέρθηκαν ως δώρα χαράς στους αγαπημένους μας επισκέπτες.
Στους χώρους μας τους ξενάγησε η κυρία Εύα Αλεξανδράτου, Κοινωνική Λειτουργός των Δομών μας, η οποία τους συνόδευσε και στη ΣΥΔ, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και φροντίζονται οι πέντε ωφελούμενοί μας.
Το ενδιαφέρον όλων ήταν μεγάλο και η χαρά έκδηλη, καθώς μέσα από αυτή τη συνάντηση αναδείχθηκε η αξία της αποδοχής, της σύνδεσης και της ανθρώπινης επαφής.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χειροποίητα κεράσματα από τη μαγείρισσά μας Νίκη Μπονόνου και την Πρόεδρο κυρία Μαροπούλου Ζαφειράτου, τα οποία απολαύσαμε στο φιλόξενο κιόσκι του ΥΠΕΡΙΩΝΑ, συνοδευόμενα από δροσερές βυσσινάδες και παραδοσιακά, μυρωδάτα υποβρύχια.
Με βαθιά ευγνωμοσύνη ευχαριστούμε τον χορηγό μας κύριον Μιχάλη Κεφαλά, την κυρια Janice Roden και τους Άγγλους φίλους μας, πολύτιμους υποστηρικτές μας, Friends of YPERION, για την παρουσία, το ενδιαφέρον και τη συνεχή στήριξή τους. Μαζί συνεχίζουμε να δημιουργούμε έναν κόσμο πιο ανοιχτό, πιο ανθρώπινο και πιο συμπεριληπτικό για όλους.
Δ.Τ. από την ΕΝΩΣΗ Α.μεΑ Υπερίων






ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
2026: Πότε αλλάζει η ώρα
Τι έρχεται στο HBO Max μέσα στον Οκτώβριο
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου
Νέες ταινίες: Η φρίκη του πολέμου, ευρωπαϊκά δράματα και ένας Τομ Κρουζ με άρωμα Όσκαρ
Μπράουνι με σοκολάτα μπίτερ και φυστικοβούτυρο
Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου για το επίδομα παιδιού – Ποιοι είναι δικαιούχοι
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ανάσες Σιωπηλών Κραυγών»: Θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
Η παρουσία της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Αργοστολίου στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια μνήμης και τιμής στην Ηρωική Έξοδο
Επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Δραπανιώτισσας @Αργοστόλι [04.10.2026]
Η Maria Bill έφερε τον κόσμο της Edith Piaf στο Αργοστόλι @Κέφαλος [03.10.2026]
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TheBarDocs: Μια πρωτοποριακή προσέγγιση που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης
Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Μια τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά
Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά







