Skip to main content
«Οδύσσεια»: Δυναμικό ξεκίνημα με 200 εκατ. δολάρια στο box office
«Οδύσσεια»: Δυναμικό ξεκίνημα με 200 εκατ. δολάρια στο box office
21 Ιουλίου 2026

«Οδύσσεια»: Δυναμικό ξεκίνημα με 200 εκατ. δολάρια στο box office

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Νόλαν ξεπέρασε τις προβλέψεις στις πρώτες προβολές και διεκδικεί νέο ρεκόρ εσόδων

Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις για το πρώτο της τριήμερο.

Συγκεκριμένα, η νέα παραγωγή της Universal Pictures συγκέντρωσε 17,6 εκατ. δολάρια από τις προβολές της Πέμπτης (16/7) σε 3.900 αίθουσες της Βόρειας Αμερικής και πλέον στοχεύει σε εισπράξεις 50 εκατ. δολαρίων την Παρασκευή (17/7) και συνολικά 117 εκατ. δολάρια στο πρώτο Σαββατοκύριακο (18-19/7) προβολής της.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, θα καταγράψει το μεγαλύτερο άνοιγμα live action ταινίας της χρονιάς, το κορυφαίο άνοιγμα για ταινία με χαρακτηρισμό R μέσα στο 2026, αλλά και το μεγαλύτερο αντίστοιχο άνοιγμα στην ιστορία της Universal Pictures. Το παγκόσμιο ξεκίνημά της εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 200 εκατ. δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός της παραγωγής ανέρχεται στα 250 εκατ. δολάρια.

Η «Οδύσσεια» ξεπερνά τις προσδοκίες στο box office

Πάντως, η ταινία διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά καστ των τελευταίων ετών, αφού πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ, Αν Χαθαγουέι, Ρόμπερτ Πάτινσον και Λουπίτα Νιόνγκο. Ο Ματ Ντέιμον υποδύεται τον Οδυσσέα, ο οποίος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, προσπαθεί να επιστρέψει στην Ιθάκη, να ανακτήσει τον θρόνο του και να συναντήσει ξανά τη σύζυγό του Πηνελόπη, την οποία ενσαρκώνει η Αν Χαθαγουέι.

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και το γεγονός ότι η «Οδύσσεια» είναι η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX. Οι προβολές σε αίθουσες μεγάλου φορμά έχουν συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ τα εισιτήρια για τις μόλις 25 αίθουσες IMAX 70 χιλιοστών στις ΗΠΑ εξαντλούνται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς.

Οι κριτικές για την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Η υποδοχή από τους κριτικούς είναι ιδιαίτερα θερμή. Η ταινία συγκεντρώνει ποσοστό αποδοχής 96% στο Rotten Tomatoes, επίδοση που αποτελεί την υψηλότερη της καριέρας του Κρίστοφερ Νόλαν. Ακολουθούν τα «The Dark Knight» και «Memento» με 94%, ενώ το «Oppenheimer» είχε βαθμολογηθεί με 93%.

Ο επικεφαλής κινηματογραφικός κριτικός του «The Hollywood Reporter», Ντέιβιντ Ρούνεϊ, χαρακτήρισε την ταινία ως «μια στοχαστική ταινία δράσης, ταυτόχρονα μεγαλειώδη και προσωπική, αν και η ροή της δυσκολεύεται από την εγγενώς επεισοδιακή φύση της μη γραμμικής πηγής της και από ορισμένες αμφιλεγόμενες επιλογές στο καστ».

Στην κατάταξη του περιοδικού με τις καλύτερες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν, η «Οδύσσεια» βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από το «The Dark Knight».

Πηγή: ieidiseis

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με βαθιά ευγνωμοσύνη, ο ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους Friends of Hyperion γι…
Το χρηματικό ποσό των 38.020.000 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμού 69.800 δικαιούχων…
Τα «Widow’s Bay», «DTF: St. Louis» και «Spider-Noir» ξεχώρισαν στις δύο βραδιές των Creative Arts…
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι. Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως…
Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά της, καταγγέλλει πως τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι πάνω από 10.00…
Εύκολο και πεντανόστιμο γιαουρτλού με φιλέτο κοτόπουλο, ντομάτα και πικάντικες πάπρικες, για τους…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαγικές Νύχτες Μελοποιημένης Ποίησης
7 Σεπτεμβρίου 2026
«Έλληνες ποιητές ταξιδεύουν με τη μουσική της Πηγής Λυκούδη» ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΗΠΟΣ ΝΑΠΙΕΡ | 10 ΣΕΠ…
34ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δρόμου @Σκάλα [06.09.2026]
7 Σεπτεμβρίου 2026
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6/9/2026 ο 34ος Τηλεμάχειος Αγώνας Δ…
Ιερά Πανήγυρις Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παλιοχέρσου Ερύσσου
7 Σεπτεμβρίου 2026
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στον λαμπρό εορτασμό του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκ…
«Του Άη Γιωργιού το Κάστρο» – Μια βραδιά μνήμης, πολιτισμού και παράδοσης @Θαλασσόμυλος [06.09.2026]
6 Σεπτεμβρίου 2026
Μια εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη σε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Κ…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βιβλιοπωλείο «Κύβος»: Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νέα σχολική χρονιά
4 Σεπτεμβρίου 2026
Πλούσια ποικιλία σχολικών ειδών για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κέντρο του Αργοστολίου Το&nb…
Turquoise Restaurant στο Electra Kefalonia Hotel & Spa: Γεύσεις με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου
5 Αυγούστου 2026
Το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά έχει το χρώμα του Ιονίου, το άρωμα της θάλασσας και τη γεύση της Μεσογ…
Λίγο πριν τις «Τίμιες Πόρνες» στο Αργοστόλι, η Σοφία Παυλίδου μιλά στο Kefalonitis
24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.