Skip to main content
27 Μαΐου 2026

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά τον τελευταίο μεγάλο ευεργέτη της

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά τον τελευταίο μεγάλο ευεργέτη της. Αιωνία η μνήμη του Νίκου Βεργωτή. Η σημερινή μέρα αποτελεί μια βαθιά οδυνηρή στιγμή για την Κεφαλονιά και συνολικά για τα νησιά μας, καθώς με την απώλεια του Νίκου Βεργωτή κλείνει ουσιαστικά ένα μεγάλο και ιστορικό κεφάλαιο ευεργεσίας, προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης προς τον τόπο μας.

Ο Νίκος Βεργωτής, τελευταίος των μεγάλων ευεργετών της Κεφαλονιάς υπήρξε φορέας μιας σπάνιας παράδοσης ανιδιοτελούς προσφοράς, που σημάδεψε ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας. 

Το όνομα της οικογένειας Βεργωτή έχει ταυτιστεί με την αναγέννηση της Κεφαλονιάς, με τη στήριξη της παιδείας, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής και της πνευματικής ζωής του τόπου, αφήνοντας πίσω του έργο διαχρονικό και ανεκτίμητο.

Με ήθος, ευγένεια, διακριτικότητα και βαθιά αγάπη για την πατρίδα του, ο Νίκος Βεργωτής υπηρέτησε μέχρι τέλους τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές, συνεχίζοντας μια σπουδαία οικογενειακή παρακαταθήκη που θα παραμείνει φωτεινό σημείο αναφοράς για όλους τους Κεφαλονίτες.

Η απώλειά του δεν αφορά μόνο την οικογένειά του, αφορά ολόκληρη την Κεφαλονιά, που αποχαιρετά σήμερα έναν από τους τελευταίους μεγάλους ανθρώπους της ευεργεσίας και της προσφοράς.

Εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του και πρόεδρο του ΔΣ του “Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” κ. Γεράσιμο Βεργωτή, στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του. Ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και υγεία για να αντέξουν το βάρος αυτής της μεγάλης απώλειας.

Αιωνία του η μνήμη.

Δ.Τ. από τον Δήμο Αργοστολίου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη των επαγγ…
Ο Κρυμμένος Όρμος των Superyachts | Ευρετή, Φισκάρδο Κεφαλονιάς! Ακολουθήστε ένα εναέριο ταξίδι πά…
Λήγει η προθεσμία για την έκδοση νέας ταυτότητας – Τι σημαίνει αυτό για όσους δεν έχουν προχωρήσει…
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή για το φοιτητικό επίδομα https://…
Η Adélaïde Labille-Guiard ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε άδεια να ιδρύσει εργαστήριο στο Λούβρο, ω…
Η ικανοποίηση από την εργασία δεν εξαρτάται μόνο από τον μισθό, αλλά και από το κλίμα στον χώρο ερ…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π.Σ.«Χωροπούλα»: Χορευτική παράσταση @Ληξούρι [05.07.2026]
6 Ιουλίου 2026
Πριν από το καλοκαιρινό νυχτερινό σκηνικό του Ιονίου Ενυδρείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιου…
Δράση Εθελοντικού Καθαρισμού παραλίας «Άμμες»
6 Ιουλίου 2026
Ο Δήμος Αργοστολίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Σβορωνάτων, διοργανώνει δράση εθελοντικού καθα…
Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Π.Σ. «Ο Αιγιαλός»
6 Ιουλίου 2026
Η Σάμη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχθεί ένα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στ…
Κ.Α.Π.Η. Λειβαθούς: Γιορτή Ριγανάδας
6 Ιουλίου 2026
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη σε μία από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

24 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι…
«Το Χελιδόνι»: Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί μιλούν για μια παράσταση που αγγίζει την ψυχή
18 Ιουνίου 2026
Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της συγκλονιστικής θεατρικής παράστασης «Το Χελιδόνι» στο Αργ…
Κρυσταλλία Κεφαλούδη: Οι «Τίμιες Πόρνες» είναι μια παράσταση που μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τις ταμπέλες
16 Ιουνίου 2026
Με αφορμή την παράσταση «Τίμιες Πόρνες», που θα παρουσιαστεί στο Αργοστόλι, συνομιλήσαμε με την ηθ…
14 Ιουνίου 2026
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το παγωτό γίνεται η απόλυτη απόλαυση και το Crema Mia στο Αργοστό…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.