Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/09/2015

Πόση άνεση μπορεί να χωρέσει σε ένα σπίτι 14 τ.μ.; Θα εκπλαγείτε...

Το όνειρο των περισσοτέρων από εμάς είναι να αποκτήσουμε ένα μεγάλο και πολυτελές σπίτι. Ένα σπίτι που θα είναι άνετο και θα μπορεί να μας παρέχει την πολυτέλεια που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ενα σπίτι με πολλούς χώρους, βεράντες, αποθήκες κ.λπ.

 

Μήπως όμως σκεφτόμαστε εντελώς λάθος; Αυτό αποδεικνύεται εύκολα μέσα από το παράδειγμα της η Vina Lustado η οποία ζει σε ένα σπίτι μόλις 14 τ.μ. και είναι πανευτυχής!

Το σπίτι αυτό βρίσκεται στην Καλιφόρνια και η ίδια το περιγράφει ως ένα προσωπικό project: «Το Tiny House είναι ένα προσωπικό μου project: Είναι η οικοδόμηση του δικού μου σπιτιού. Αντανακλά τη φιλοσοφία μου για την απλότητα και τη βιωσιμότητα».

«Το σπίτι μου έχει 14 τ.μ. ζωτικού χώρου και έχει τα πάντα. Είναι εξοπλισμένο με πολυτέλειες όπως τζάκι φυσικού αερίου και λειτουργικούς φεγγίτες. Το εσωτερικό του είναι λουσμένο στο φως και δίνει την αίσθησης της άνεσης και της ηρεμίας. Υπάρχει άφθονος χώρος και έπιπλα πολλαπλών χρήσεων για τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα».

Εχοντας στη διάθεσή της 40.000 δολάρια και το όνειρο μιας πιο απλής ζωής, η σχεδιάστρια από την Καλιφόρνια έχτισε το σπίτι των ονείρων της πάνω σε ρόδες. «Δεν είναι προσωρινό σπίτι» λέει η ίδια. «Δεν θα το αποχωριστώ ποτέ». Μάλιστα, αναφέρει ότι αποτελεί εξαιρετικό μέρος για να περνάει χρόνο μαζί με τους φίλους της. «Ποτέ δεν είχα διασκεδάσει τόσο πολύ όσο από τότε που χτίστηκε το μικροσκοπικό σπίτι μου», προσθέτει.

Το σπίτι έχει μέγεθος 13 τ.μ. και έχει κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Η Lustado, η οποία σχεδιάζει πολυτελή σπίτια και εμπορικά κτίρια εδώ και 20 χρόνια, προτιμά την απλότητα της ζωής και τελικά ανακάλυψε το κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών, που αποτελείται από ανθρώπους που σχεδιάζουν και χτίζουν σπίτια πάνω σε τρέιλερ τρέιλερ.

Χρειάστηκε ένα χρόνο και περίπου 40.000 δολάρια για τον σχεδιασμό και την οικοδόμηση του σπιτιού της, στο οποίο ζει από τις αρχές του 2014. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα οικόπεδο ενός στρέμματος στην Ojai, Καλιφόρνια, για το οποίο πληρώνει ενοίκιο 400 δολάρια τον μήνα.

Πηγή: thetoc.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency