Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/06/2017

7 μυστικά για μια υγιή σχέση

Αυτές τις μέρες ακούω πολλά για σχέσεις που τέλειωσαν, για ανθρώπους που ήταν μαζί αλλά δεν ήταν ποτέ σίγουροι αν αυτή η σχέση τους κάλυπτε ή αν ήταν η συνήθεια που τους κρατούσε μαζί.

Ακούω για ζευγάρια που συμβιβάζονται, για άντρες και γυναίκες που δεν είναι πραγματικά χαρούμενοι με το σύντροφο τους. Για προβλήματα που δεν λύνονται και για άλλα που τα αφήνουν πίσω και προχωράνε. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί τρόποι σκέψης και διαχείρισης των προβλημάτων, διαφορετικές ηλικίες αλλά πάντα το ίδιο ερώτημα, αξίζει αυτή η σχέση;

Γράφει η Αναστασία Φωκά - Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Έχω δει ανθρώπους που μοιάζουν χαρούμενοι να κρύβουν μέσα τους μεγάλη θλίψη και απογοήτευση για το σύντροφο τους. Έχω ακούσει ζευγάρια να είναι μαζί γιατί έτσι πρέπει, γιατί τι θα πει ο κόσμος, γιατί ένας χωρισμός είναι προσωπική αποτυχία.

Και φυσικά έχω συναντήσει και έχω μιλήσει με πραγματικά χαρούμενα ζευγάρια, ανθρώπους που τα χρόνια περνούν και αυτοί έχουν τη διάθεση να γελούν, να λένε αστεία, να βγαίνουν μαζί, να υπάρχουν στον ίδιο χώρο και να αποδέχονται ο ένας τον άλλο. Και αυτοί μπορεί να αντιμετωπίσουν  προβλήματα, όμως τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα όταν υπάρχει διάλογος και κατανόηση.

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα προβλήματα όπως και το πόσο χαρούμενοι είμαστε με το σύντροφο μας, έχει να κάνει με το πόσο υγιής είναι η σχέση μας.

7  μυστικά για μια υγιή σχέση:

  •        Μπορείτε να πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας στο σύντροφο σας.
  •        Διασκεδάζετε και γελάτε όταν είστε μαζί.
  •        Δεν θέλετε να αλλάξετε το σύντροφο σας, ούτε και εκείνος εσάς.
  •        Υπάρχει εμπιστοσύνη.
  •        Συμπεριφέρεστε με ευγένεια.
  •        Λέτε “σ’αγαπώ”.
  •        Το σεξ δεν λείπει από τη σχέση.

Διαβάστε περισσότερα : anastasiasworld.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency