Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/06/2018

H retro φωτογραφία της ημέρας [22.06.18]

Το Τολ της ΔΕΗ το 1962 στο Αργοστόλι.

 

Μια απίστευτη φωτογραφία από την πρώτη δεκαετία της μετασεισμικής πόλεως του Αργοστολίου. Η κατασκευή με αυλακωτά ελάσματα που βλέπουμε, τοποθετήθηκε το 1954 από την Ελληνική Ηλεκτρική Εταιρεία (ΕΗΕ) ως μια πρόχειρη λύση, στην θέση που υπήρχε το εργοστάσιο Ηλεκτρικής στο Αργοστόλι, αυτό που σε πολλές προσεισμικές φωτογραφίες το έχουμε δει με την εμβληματική καμινάδα στην παραλιακή. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τόπος λήψης αυτής της φωτογραφίας. Σίγουρα όχι από την μεριά της παραλίας.

Από τα ιστορικά αρχεία της ΔΕΗ , (από τα οποία προέρχεται και η φωτογραφία) βρίσκουμε ότι είναι τραβηγμένη από την μεριά της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα. Διακρίνεται επιπλέον, η δεξαμενή νερού και το αντλιοστάσιο. Η σύμβαση εξαγοράς των εγκαταστάσεων της ΕΗΕ στο Αργοστόλι από την ΔΕΗ , υπογράφηκε στις 16 Απριλίου 1962. Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ.

retrrro

Η φωτογραφία είναι αναρτημένη στη σελίδα "Κομπόγιο Ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης" από τον Ορέστη Καππάτο.

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency