Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/04/2019

5 συνήθειες που παρατείνουν τη ζωή μας κατά 10 χρόνια

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει 10 χρόνια περισσότερο;

Ρητορική ερώτηση, αλλά οι ερευνητές του Χάρβαρντ γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η ερώτηση διεξήγαγαν μια μεγάλη, πολυετή έρευνα για να δώσουν απάντηση στο πώς θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε.

Οι ερευνητές ανέλυσαν για δεκαετίες ιατρικούς φακέλους 78.000 γυναικών και 44.000 ανδρών και κατέληξαν σε πέντε συνήθειες που θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή μας μέχρι και 10 χρόνια περισσότερο.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια συσχέτιση ανάμεσα σε υγιεινές συμπεριφορές και καρδιαγγειακά ζητήματα: οι γυναίκες και άνδρες που διατηρούσαν υγιεινούς τρόπους ζωής είχαν 82% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές νόσους και 65% λιγότερες πιθανότητες από καρκίνο σε σύγκριση με όσους ακολουθούσαν λιγότερο υγιεινούς τρόπους ζωής στην πάροδο των 30 χρόνων έρευνας.

1. Διατήρηση υγιεινής διατροφής

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ειδικά αν τρέχουμε με την εργασία, την οικογένεια και τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Αλλά μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Βρετανικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet βρήκε ότι η κακή διατροφή είναι υπεύθυνος για έναν στους πέντε θανάτους.

2. Καθημερινή άσκηση

Είναι εντελώς απαραίτητο να βρούμε χρόνο να ασκηθούμε. Μία έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνο βρήκε ότι ακόμα και μικρές ποσότητες καθημερινής άσκησης μπορούν να παρατείνουν τη ζωή μέχρι και κατά 4.5 χρόνια.

3. Διατήρηση υγιούς βάρους

Σύμφωνα με την έρευνα του Harvard, «ο έλεγχο του βάρους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών ασθενειών και καρκίνου του στήθους». Βάλτε στόχο να ζυγίζεστε συχνά, ώστε να ελέγχετε τις αλλαγές του βάρους σας – όχι φυσικά σε εμμονικό επίπεδο.

4. Περιορισμός αλκοόλ

Αν και κάποιες φορές είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο αλκοόλ, θα πειστούμε να το παραλείψουμε αν μάθουμε τις συνέπειες που έχει: προσθέτει λίπος στη μέση μας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων τύπων καρκίνου.

5. Διακοπή καπνίσματος

Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που το τσιγάρο άρχισε να χάνει έδαφος στην παγκόσμια αγορά λόγω των εξαιρετικά βλαβερών του συνεπειών. Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμα μεγάλος.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency