Καινοτόμες ιδέες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στις κρίσεις στο τουρισμό
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προτρέπει τις επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού και των επιπτώσεών τoυ στην παγκόσμια οικονομία, θέτει σε εφαρμογή ένα ειδικό πρόγραμμα – διαγωνισμό, το “Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge”.
Καλεί τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να προτείνουν λύσεις για να μειώσουν ή να απαλύνουν τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του Covid-19 ιού προκειμένου να υποστηριχθούν τρεις κατηγορίες: ταξιδιώτες, επιχειρήσεις και αυτοδιοίκηση.
Οι λύσεις που αναζητά στις τρεις αυτές κατηγορίες είναι:
- Healing for People – Θεραπεία για τους ανθρώπους: μέτρα προστασίας, μέθοδοι απολύμανσης, έγκαιρη ανίχνευση, μεταξύ άλλων για τους τουριστικούς φορείς (που θα χρησιμοποιηθούν από τουρίστες, επαγγελματίες του τουρισμού και επιχειρήσεις).
- Healing for Prosperity – Θεραπεία για ευημερία: ψηφιακές εφαρμογές για τον τουρισμό, οικονομία διαμοιρασμού, κυκλική οικονομία, διαχείριση εσόδων, ανάκαμψη ζήτησης, επενδύσεις, μεταξύ άλλων τομέων, που θα εφαρμοστούν στο βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον.
- Healing for Destinations – Θεραπεία για προορισμούς: τεχνικές ανάκαμψης για προορισμούς, όπως η επικοινωνία κρίσεων, η διαχείριση κρίσεων, η κινητικότητα, η αλλαγή του εμπορικού σήματος για τουριστικούς προορισμούς, η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης, μεταξύ άλλων σχετικών τομέων.
Η διαδικασία του Διαγωνισμού θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/UNWTO_Healing_Solutions
«Η Περιφέρεια μας κρατά ζωντανή την δημιουργικότητα των Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών και προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα του τέλους της κρίσης» δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 6/11 στο Λιβάδι και στον Αθέρα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου
«Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» – Εθελοντική αιμοδοσία στο Ληξούρι
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Ληξουρίου
Η αθλητική ανασκόπηση του ΣΚ 31/10 – 1/11
Ο καιρός της εβδομάδας το Σαββατοκύριακο
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αργοστόλι στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας
T.Ψ.Μ.Ε Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα «Περιβάλλον, Ανακύκλωση, Επικοινωνία»
Aγώνας ορεινού τρεξίματος «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι»
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: «Αντάμωμα με την Κεφαλονιά και τη μουσική της»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53








