Πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικής επιχειρηματικότητας στα Ιόνια Νησιά
Νέα πρόσκληση 2,5 εκατ. ευρώ για φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε τη δημοσίευση της Πρόσκλησης ΙΟΝ50 για τη δράση «Ενίσχυση και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2021-2027».
Η δράση αποσκοπεί στην υποστήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών υπό σύσταση ή υφιστάμενων επιχειρήσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να αφορούν τομείς όπως:
- υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας,
- περιβάλλον, πράσινες τεχνολογίες και κλιματική αλλαγή,
- πολιτισμός και δημιουργική βιομηχανία,
- τουρισμός εμπειρίας,
- αγροδιατροφή και γαστρονομία,
- οικοτεχνία, χειροτεχνία,
- κυκλική οικονομία και ψηφιακή καινοτομία.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ανά πρόταση κυμαίνεται από 25.000 έως 100.000 ευρώ.
Δικαιούχοι είναι οι φορείς Κ.ΑΛ.Ο. που ορίζονται στον Νόμο 4430/2016 (ΦΕΚ Α΄ 205/31-10-2016), είτε υφιστάμενοι με εγκατάσταση εντός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είτε υπό σύσταση, οι οποίοι θα δημιουργήσουν εγκατάσταση στην περιοχή για την υλοποίηση της επένδυσης.
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ορίζεται από 29 Οκτωβρίου 2025 έως 30 Ιανουαρίου 2026, με την υποβολή να γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) στη διεύθυνση www.opske.gr.
Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγός συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» www.pepionia.gr.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT+) και το Ελληνικό Δημόσιο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 6/11 στο Λιβάδι και στον Αθέρα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου
«Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» – Εθελοντική αιμοδοσία στο Ληξούρι
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Ληξουρίου
Η αθλητική ανασκόπηση του ΣΚ 31/10 – 1/11
Ο καιρός της εβδομάδας το Σαββατοκύριακο
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αργοστόλι στο πλαίσιο του εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας
T.Ψ.Μ.Ε Ιονίου Πανεπιστημίου: Ημερίδα «Περιβάλλον, Ανακύκλωση, Επικοινωνία»
Aγώνας ορεινού τρεξίματος «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι»
Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου: «Αντάμωμα με την Κεφαλονιά και τη μουσική της»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι 5 θρυλικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην τηλεθέαση
Τα απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο υπόστρωμα της Κεφαλονίτικης γης
Odd Frame: Διασώζοντας τις φωνές και τις μνήμες της Κεφαλονιάς του ’53






