Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/06/2006

Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

Μεγάλη επιτυχία σημειώσε η συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του 1ου & 2ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών. Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Κέντρου Πρόληψης Ν. Κεφαλληνιάς και Ιθάκης «Απόπλους». Την συναυλία τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων, ο Νομάρχης και Πρόεδρος του κέντρου Πρόληψης «Απόπλους» κ. Δ. Λευκαδίτης καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του κέντρου, παραβρέθηκαν ο Αντινομάρχης κ. Σ. Κουρής καθώς και τοπικοί φορείς αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι απόλαυσαν τραγούδια από το συγκρότημα του Τάσου Γεωργόπουλου και τους Banda – Banda. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δ. Λευκαδίτης είπε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.
Οι Τοπικοί φορείς αναγνωρίζοντας την αλήθεια του διαδεδομένου και γνωστού σε όλους μας ρητού «καλύτερα να προλαβαίνουμε από το να θεραπεύουμε» ξεκίνησαν εδώ και μια πενταετία σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ το φιλόδοξο σχέδιο πρόληψης μέσω της δημιουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους» στο Νομό μας.
Χαιρετίζω την προσπάθεια του Κέντρου, φορέας ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης που έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν τις προσπάθειες του ανθρώπου να αξιοποιήσει θετικά το περιβάλλον του, προκειμένου να αντιμετωπίσει με θετικό τρόπο τις αρνητικές καταστάσεις της ζωής.

Είναι λάθος να μελετά κανείς το πρόβλημα των ναρκωτικών αποσπώντας το από το γενικότερο πρόβλημα της εποχής μας, που είναι το γκρέμισμα των οραμάτων, των αξιών , των προτύπων και των αρχών της ζωής μας.
Η εξάπλωση των ναρκωτικών δεν είναι τυχαίο κοινωνικό σύμπτωμα, είναι οργανική συνέπεια του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας μας, που έχει θεοποιήσει το κυνήγι του κέρδους, και τον ατομισμό.
Όλοι μας έχουμε ακέραιες τις ευθύνες γιΆ αυτήν την καταστροφική πορεία. Μας χρειάζεται ειλικρίνεια, περισσότερη αγάπη και λιγότερη υποκρισία.
Με υστερικές κραυγές, κούφια λόγια και αφορισμούς τίποτε δε γίνεται.
Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του ατόμου, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής, μα πάνω απΆ όλα η εμπέδωση αξιών στους νέους ανθρώπους αποτελεί ύψιστο καθήκον κάθε φορέα και κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

Επίσης η ολόπλευρη στήριξη της οικογένειας πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε στρατηγικής αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων.
Η πολιτεία έχει χρέος να μετέχει μΆ όλες τις δυνάμεις σΆ ένα συντονισμένο αγώνα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Κλείνοντας θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Καπετάνιος στο επάγγελμα έχουν δει τα μάτια μου πολλά, σε όλες τις γωνιές του κόσμου γίνεται εκστρατεία κατά των ναρκωτικών όλοι έχουμε την δύναμη μέσα μας να πούμε όχι στα ναρκωτικά αλλά και όλοι έχουμε την δύναμη μέσα μας να βοηθήσουμε όλους αυτούς που έχουν πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών και όχι να τους γυρνάμε την πλάτη. Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα που ίσως κάποια στιγμή να χτυπήσουν και την δική μας πόρτα και εκεί είναι που πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας να χτυπήσουμε την γροθιά μας στο τραπέζι και να το αντιμετωπίσουμε με όλη μας την δύναμη.

Χαιρετίζω λοιπόν την αποψινή εκδήλωση και να θυμάστε ότι πάντα είμαστε δίπλα σας σε όλες σας τις προσπάθειες».
Η Νομαρχιακή Αρχή ευαισθητοποιημένη πάντα σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα προσπάθησε να προσεγγίσει με ένα διαφορετικό τρόπο την νεολαία των νησιών μας και να τους περάσει μηνύματα για αυτήν την μεγάλη μάστιγα των ναρκωτικών που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία μας.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency