Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/06/2006

Κώστας Ευαγγελάτος - Αύγουστος 2006 - Κεφαλονιά.

«Νεφελώματα και μνήμες»,«Πανσέληνος στον κήπο»
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006, ώρα 9 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» (Μεσολωρά 7 & Βύρωνος) στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Νεφελόφωτα και Μνήμες». Πρόκειται για συνθέσεις με μικτές τεχνικές που αντικατοπτρίζουν την «νεορομαντική» διάθεση του καλλιτέχνη απέναντι στη φύση και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν.

Η ζωγραφική διαδικασία αρχίζει με την μελέτη «εκ του φυσικού» και μετασχηματίζεται σε ποικίλες αποκρυσταλλώσεις σχημάτων και μορφών. Ο δρ. Στέλιος Λυδάκης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αναφέρει: Ο Ευαγγελάτος συνθέτει και διαμορφώνει με άνεση εικόνες εξαιρετικής χρωματικής τονικότητας, ερμηνεύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό του κόσμο. Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Νίκος Γ. Μοσχονάς γράφει στην έκδοση με τίτλο «Εξεικονίσεις»: Εκείνο που χαρακτηρίζει το σύνολο της δουλειάς του είναι η πολλαπλότητα μέσων και τρόπων έκφρασης, η μεθοδικότητα στην ανίχνευση του πραγματικού και η επιλεκτικότητα στην απόδοση του ιδεατού. Ενώ, η Σούζαν Σ. Μπαουτίστα, θεωρητικός τέχνης στο Λος Αντζελες σημειώνει: Αφετηρία της έμπνευσής του στάθηκε η πλημμυρίδα των φυσικών τοπίων και μορφών της Κεφαλονιάς. Με εκπληκτικά ανεπαίσθητους διαχωρισμούς φωτός και σκιάς, ο Ευαγγελάτος πέτυχε να συλλάβει σπάνιες στιγμές, θεάσεις μοναδικές που προξενούν την αισθητική μας συγκίνηση.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στη μόνιμη συλλογή της VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» με εικαστικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Διάρκεια έκθεσης: 9 Αυγούστου – 21 Σεπτεμβρίου 2006.
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 8 – 10 μ.μ., εκτός Δευτέρας και Κυριακής.

«ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ»
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Νεφελόφωτα και Μνήμες», θα ακολουθήσει στον κήπο της VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», η μεγάλη ετήσια καλλιτεχνική δεξίωση. Η εκδήλωση στο φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου θα διανθιστεί με ποιητικά και μουσικά δρώμενα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency