Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/04/2007

Κ. Ευαγγελάτος: Έκθεση ψηφιακών εικόνων

Εγκαινιάστηκε με την παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων της επιστημονικής και καλλιτεχνικής ζωής η έκθεση ψηφιακών εικόνων του εικαστικού δημιουργού και θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.
Πρόκειται για συμβολικές συνθέσεις, φιλοσοφικού προβληματισμού και αισθητικού αποστάγματος έμπνευσης και γνώσης, όπως τα χαρακτήρισε ο Καθηγητής αισθητικής Matthieu Jennett, με τίτλους Είσοδος / Έξοδος στο ζωοδόχο φως, Δώρα του Ιονίου, Πρόταση για ένα Μνημείο του Ανώνυμου Αστέγου, Εννοιακές Σκιές κ.ά.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος που φέτος συμπλήρωσε τρεις δεκαετίες συνεχούς δημιουργίας και πνευματικής εγρήγορσης ευχαρίστησε τον Καθηγητή Κώστα Μπέη για την πολύχρονη υποστήριξή του στην πορεία του. Επίσης ανακοίνωσε για πρώτη φορά την σύσταση της Σύγχρονης Πινακοθήκης «VILLA ΡΟΔΟΠΗ», με έδρα της την Αθήνα και παράρτημά της την οικία του στο Αργοστόλι. Όπως τόνισε, με βάση την ιδιωτική του συλλογή η Σύγχρονη Πινακοθήκη αριθμεί 300 και πλέον έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και κολλάζ, καθώς και σπάνιες εκδόσεις τέχνης, χειρόγραφα προσωπικοτήτων και άλλα αντικείμενα τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Τα έργα αυτά κατέγραψε σε τρεις ενότητες η επιμελήτρια της Σύγχρονης Πινακοθήκης «VILLA ΡΟΔΟΠΗ», ιστορικός της τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, πτυχιούχος της Σορβόννης, η οποία θα συντονίζει σε συνεργασία με τους φίλους της Πινακοθήκης τις δραστηριότητές της.

Η παρουσίαση των ψηφιακών εικόνων του Κώστα Ευαγγελάτου στο Κέντρο Δικανικών Μελετών θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαϊου 2007, (ώρες λειτουργίας 10:00 – 15:00 καθημερινά).
Θα ακολουθήσει τον Ιούνιο μεγάλη έκθεση των ζωγραφικών του έργων στη DOWN-TOWN MARATHIANAKIS GALLERY, Λυκαβηττού 15 στο Κολωνάκι, η οποία άρχισε την λειτουργία της φέτος με την έκθεση της περίφημης Συλλογής του Α. ΙΟΛΑ.

Περισσότερες πληροφορίες: 210.7294259, 210.8236711

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency