Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/05/2007

Εκδήλωση από Σωματείο για τη διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Ληξούρι

Εκδήλωση από το Σωματείο για τη διάσωση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς «Ο Πάλιος» στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, για τις εκκλησίες και στα εκκλησιαστικά έργα τέχνης της Παλικής. Ομιλητής ο Κων. Στάβερης Διευθυντής του Εκκλησιαστικού και Βυζαντινού Μοσείου Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
Ο κ. Κ. Στάβερης, όπως είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μάκης Γαλανός, προλογίζοντας την εκδήλωση, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ξέρει να αγωνίζεται και να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Η προσφορά του οι γνώσεις του και το μεράκι τον καθιστούν αξιόλογο άνθρωπο που γνωρίζει καλά, γερά και σταθερά τα βήματα της ιστορικής εξέλιξης της εκκλησιαστικής μας ιστορίας.

Μείναμε έκπληκτοι με την παρουσίαση των εικόνων και των εκκλησιαστικών έργων της Παλικής Τι πλούτο κρύβει αυτός ο τόπος!!!!
Όπως είπε ο κ. Στάβερης, έχουμε την τύχη να κατοικούμε σε έναν τόπο πλούσια κοσμημένο με άριστα έργα εκκλησιαστικής τέχνης. Τα έργα αυτά τόνισε ο κ. Στάβερης είναι μάρτυρες της στάθμης του Επτανησιακού Πολιτισμού, και τεκμηριώνουν αδιάψευστα την μεγάλη πορεία στο χώρο της Παλικής και της Κεφαλονιάς γενικότερα. Το πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν σε πείσμα των σεισμών, των φυσικών καταστροφών και παρά της ελλιπείς γνώσεις, την αδιαφορία, τον νεοβαρβαρισμό της εποχής μας και παρά τη συστηματική και μεθοδευμένη δράση των αρχαιοκαπήλων, μας άφησε μια πλουσιότατη παρακαταθήκη τεκμηρίων πολιτισμού υψηλής στάθμης. Ο κ. Στάβερης δήλωσε ότι οι επισκέπτες εκφράζουν την απορία τους πώς σ’ ένα νησί υπάρχουν τέτοιοι θησαυροί. Χαρακτηριστική η περίπτωση ισπανών φοιτητών και καθηγητών οι οποίοι είπαν τα εξής: Εμείς ήλθαμε εδώ για να δούμε ένα νησί και είδαμε έναν ολόκληρο κόσμο.

Το Σωματείο «Ο Πάλιος» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 και σκοπός του είναι η ανάπτυξη του Πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, καθώς και η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων των γενικότερων όρων της ζωής των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του Δήμου Παλικής.
Η αναστήλωση, η διατήρηση, η φύλαξη, η ανάδειξη, η αξιοποίηση και αναπαλαίωση των αρχαιολογικών μνημείων, ιστορικών, παραδοσιακών και διατηρητέψν κτιρίων ύψιστης σημασίας για την περιφέρεια της Παλικής. Ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών εκθέσεων, πραγματοποίηση εκδόσεων και δημιουργία ποικίλων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ομάδων μεταξύ των μελών και φίλων.

Πηγή: www.kefaloniaphotonews.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency