Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/05/2007

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 20758/11-04-07 έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιου Νάκου, η 9η Μαϊου ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα εορταστεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.Κατά το φετινό εορτασμό που θα γίνει την Tετάρτη 9 Μαϊου 2007 σε ολόκληρη τη χώρα, το σχετικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

1.Γενικό σημαιοστολισμό σε ολόκληρο το νομό από την ογδόη πρωϊνή
ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2.Τέλεση δοξολογίας στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κώστα Παπαδάτο εκπρόσωπο του «Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης» ΠΣΑΕΕΑ.

3.Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στις Βινάριες. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στον Αγώνα και την Αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής.

4.Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφ/νίας και τα της τάξεως η Αστυνομική Δ/νση Κεφ/νίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δ/ντής του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Διονύσιος Ραζής στον οποίο δηλώνονται οι συμμετοχές στη κατάθεση στεφάνων στα τηλέφωνα 24282 και 22305 έως το βράδυ της 8ης Μαϊου.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency