Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/05/2007

Η εκδήλωση του Δ. Παλικής για τη λειψυδρία

O Δήμος Παλικής πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 5-5-2007 στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου με θέμα το νερό και τη λειψυδρία, λόγω του ειδικού προβλήματος που παρουσιάζεται φέτος στην Παλική και κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ελήφθησαν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης.Εκ μέρους του Δήμου αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης πραγματοποίησε ο Α/Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παγώνης, αρμόδιος στο συγκεκριμένο θέμα ο οποίος έχει επεξεργαστεί και τον τρόπο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ομιλητές κ. Ευάγγελος Ανδρεάτος, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας και κ. Ευάγγελος Κονταρίνης, Προϊστάμενος τμήματος Εγγείων βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτ/σης Κεφ/νίας και Ιθάκης, οι οποίοι έκαναν γενική ενημέρωση στο θέμα της λειψυδρίας αλλά και αναφορά στα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης.

Παράλληλα με την εκδήλωση λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας με ανάλογο θέμα. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Ο Σταγονούλης». Επίσης θα προβάλλονται τηλεοπτικά σπότς και μηνύματα μέσω ραδιοφωνικών σταθμών από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για ενημέρωση της κοινής γνώμης καθώς επίσης θα τυπωθούν δίγλωσσα φυλλάδια ενημερωτικά τα οποία θα διανεμηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα. Για τον ίδιο σκοπό έχει ήδη κυκλοφορήσει αφίσα.

Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό η Δήμαρχος κα Νόπη Αλεξανδροπούλου η οποία έδωσε το μήνυμα στους Παλικισιάνους ότι κάθε σταγόνα νερού μετράει, τονίζοντας ότι στο κέντρο της Δημοτικής αρχής είναι το νερό με συγκεκριμένα έργα βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης, τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αντικατάσταση όλων των αμιαντοσωλήνων από τα προγράμματα Γ΄ΚΠΣ και Θησέας καθώς και δημιουργία φραγμάτων σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία αφού την παρακολούθησε με ενδιαφέρον η τοπική μας κοινωνία και αποτελεί μια προσπάθεια οικολογικής ενημέρωσης και προστασίας του περιβάλλοντος έξω από το άμεσο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Ληξούρι 7-5-2007
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency