Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/08/2018

Εκδήλωση για τον αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή (1908-1982)

Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον κεφαλονίτη αρχιτέκτονα και καθηγητή ΕΜΠ Θουκυδίδη Βαλεντή (1908-1982) η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο « Ο Πάλιος» στο Αργοστόλι, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Εκδήλωση για τον αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή (1908-1982) στο Αργοστόλι, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο «Ο Πάλιος» προγραμματίζει την διεξαγωγή μιας εσπερίδας για να τιμήσει τον κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Θουκυδίδη Βαλεντή, για την συνεισφορά του στην αρχιτεκτονική δημιουργία της χώρας μας με αξιόλογα έργα, μνημεία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ιστορικό Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεσοπολεμικού μοντερνισμού, το οποίο κηρύχθηκε διατηρητέο το 1999 από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο Θουκυδίδης Βαλεντής τέκνο της Κεφαλληνιακής διασποράς με καταγωγή από τα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς, γεννήθηκε στο Κάϊρο την 1η Νοεμβρίου του 1908, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Το 1925 ήρθε στην Αθήνα και γράφτηκε στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1930 και στην οποία διετέλεσε επιμελητής και από το 1965 καθηγητής. Σημαντική υπηρεσία προσέφερε στο Υπουργείο Παιδείας όπου εργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 30 συμμετέχοντας κυρίως στο περίφημο κρατικό πρόγραμμα κατασκευής σχολικών κτιρίων, στα πλαίσια του οποίου (και σε διάστημα μόλις δύο ετών) εκπόνησε μελέτες για αρκετά σχολικά κτίρια ανάμεσα στα οποία και το παλαιό Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα έναρξης 7.00 μ.μ..

Το πρόγραμμα της εσπερίδας θα ανακοινωθεί προσεχώς

 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency