Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/08/2018

Εκδήλωση Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας & Εκπαίδευσης "Κων/νος Παρθένης" στην Πεσσάδα

Εκδήλωση του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης -Κωνσταντίνος Παρθένης- στην Πεσσάδα την  Δευτέρα, 20 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ. μ.

 

1. Παρουσίαση των έργων ζωγραφικής της Συλλογής του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου

Συμπαρουσιάση: Δώρα Μαρκάτου και Δώρα Ζαφειράτου

2. Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες: Μάνος Κιτσικόπουλος στο πιάνο &Σταύρος Νιφοράτος στο τραγούδι

θα παρουσιάσουν ένα μελωδικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, για τον μεγάλο δημιουργό που έφυγε πρόσφατα.

Με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ)

Μάνος Κιτσικόπουλος

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος, κάτοχος Μaster of Arts (DipRam award), τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε το απαιτητικό πρόγραμμα Artist Diploma in Piano Performance (Level 8 Doctorate) στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.  Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Μάξ και Γιάννη Χάλλεκερ, ανώτερα θεωρητικά με τον Αλέξανδρο Διονάτο και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με την Joanna MacGregor, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Μaster of Arts αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο, DipRam award, ως την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία. Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει αποσπάσει υποτροφία από τα Ιδρύματα: Ωνάση, Athena Scholarship και Life Action Trust. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία όπως τα Dorothy Briant Award (2012,2013), LIoyd Hartley Prize (2013) ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες όπως την Janacek Philharmonic, Royal Academy Big Band ,την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία, Tσεχία και Γερμανία (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδη Αττικού, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", Μουσείο Μπενάκη, Royal Opera House, Southbank Center, Kensington Palace κ.α.). Τον Δεκέμβριο του 2016 του απονεμήθηκε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, ''Ελένης Τ. Μυκονίου''.
 
Πρόσφατα, εμφανίστηκε στο Τρίτο πρόγραμμα όπου πραγματοποίησε ρεσιτάλ σε ζωντανή μετάδοση στον κύκλο " Τρίτη και 3 στο Τρίτο". Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές, έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Πρόσφατα, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκλήρωσε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, ''Αλληλουχία'', βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης, Τριπολίτης, Γκανάς).

Σταύρος Νιφοράτος

Ο Σταύρος Νιφοράτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς όπου και μεγάλωσε. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στα Ανώτερα Θεωρητικά καθώς και στο τμήμα Φωνητικής – Ορθοφωνίας στο σύγχρονο τραγούδι. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Γεωγραφίας με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών απ' το École Polytechnique Tours στη Γαλλία στο κλάδο της Πολεοδομίας-Χωροταξίας ενώ αυτή την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με τη σκηνοθέτη Μέμη Σπυράτου σε μουσικοθεατρικές της παραστάσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μια σειρά προσωπικών παραστάσεων σε πολλές μουσικές σκηνές. Σημαντικές στιγμές στην καλλιτεχνική του πορεία ήταν η συμμετοχή του στην μουσική παράσταση "Το Πατάρι του Φλόκα" με τον Μανώλη Μητσιά (μια παράσταση-αναβίωση του ιστορικού παταριού του "Φλόκα") σε καλλιτεχνική επιμέλεια του παραγωγού Γιώργου Μακράκη, καθώς και η συμμετοχή του (κατόπιν επιλογής από τις ακροάσεις που προκήρυξε η Εθνική Λυρική Σκηνή) ως σολίστ, στο έργο «Η εποχή της Μελισσάνθης», του Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου μάγεψε το κοινό με την ήρεμη δύναμη της φωνής του. Έπειτα από δύο σπουδαίες προσωπικές εμφανίσεις, ως σολίστ, σε σκηνοθεσία της Μέμης Σπυράτου σε τραγούδια Επτανησίων συνθετών και στιχουργών, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Heaven Music το νέο του τραγούδι με τίτλο «Στη Μέση Της Ερμού». Σε μουσική Νίκου Μερτζάνου και στίχους Άρη Δαβαράκη, ο Σταύρος Νιφοράτος ερμηνεύει ένα μοναδικό έντεχνο τραγούδι με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμά του. 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency