Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/10/2018

Ξεκινά την Πέμπτη 4-10 το συνέδριο "Τα εκκλησιαστικά αρχεία, πηγή ιστορίας και πολιτισμού της Κεφαλονιάς"

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» Πέμπτη 4 έως και Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

 

 Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα ξεκινούν στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου οι εργασίες του επιστημονικού Συνεδρίου «Τα εκκλησιαστικά αρχεία, πηγή ιστορίας και πολιτισμού της Κεφαλονιάς».

Τα εκκλησιαστικά αρχεία αποτελούν πολύτιμη και σχετικά ανεξερεύνητη πηγή όχι μόνο για την εκκλησιαστική ιστορία, αλλά και για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία του νησιού, ενώ ιδιαίτερη πρόκληση είναι και η ψηφιοποίηση των αρχείων ώστε να είναι προσβάσιμα όχι μόνο στο ειδικό κοινό αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν 38 ανακοινώσεις καθηγητών πανεπιστημίου και ειδικών ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 5 (πρωί και απόγευμα) και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου (πρωί και απόγευμα) στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη. Η είσοδος σε όλες τις συνεδρίες είναι ελεύθερη για το κοινό. Κατά την εναρκτήρια συνεδρία (Πέμπτη, 4/10) θα βραβευθεί ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός για το επιστημονικό του έργο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τα ΓΑΚ- Αρχεία Νομού Κεφαλληνίας (στην Αίθουσα Τέχνης της Βιβλιοθήκης), ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Κεφαλληνίας και την Ιακωβάτειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ληξουρίου.

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εργασίες του Συνεδρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(Το αναλυτικό πρόγραμμα επισυνάπτεται)

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency