Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/10/2018

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος-Ενημέρωση-Επιμόρφωση για Εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης και γονείς κηδεμόνες παιδιών με ΔΑΦ

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.), ως ΝΠΔΔ του Δήμου mΚεφαλλονιάς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή, με την εφαρμογή πολιτικών ή την συμμετοχή σε δράσεις nκαι προγράμματα, που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων και υποστήριξη και αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία,

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

με θέμα: Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Ενημέρωση- επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης-Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και γονείς-κηδεμόνες.

Σάββατο, 13 Οκτ 2018

Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ», αίθουσα «Διονυσίου Λαυράγκα».

Οι εισηγητές-ομιλητές της Ημερίδας, είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, με μεγάλη δραστηριότητα στον ειδικό χώρο της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, καθώς και της Συμβουλευτικής γονέων-κηδεμόνων.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)

Για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης-Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης & Γονείς - Κηδεμόνες

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-10-2018

09.00-09.30 Προσέλευση-Εγγραφές
09.30-10.00 Χαιρετισμοί
10.00-10.40 Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος-Συμπεριφορές που προβληματίζουν-Προσέγγιση γονέων-παραπομπές για διάγνωση.

Εισηγητής: Αντωνιάννα Σπανού Παιδοψυχίατρος

10.40-11.30 Δυσκολίες μάθησης και συμπεριφοράς που απορρέουν από τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Τρόποι αντιμετώπισής τους.

Εισηγητής: Στεφανία Φούσκα, Εκπαιδευτικός Ειδικής
Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής

11.30-11.50 Διάλειμμα - λήψη ροφήματος
11.50-12.30 Επικοινωνιακά και γλωσσικά προβλήματα σχετιζόμενα με τη διαταραχή κοινωνικότητας σε μαθητές με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) Εισηγητής: Ιωάννης Βογιουνδρούκας, Λογοπεδικός Phd
12.30-13.20 Διάσπαση προσοχής δυσκολίες συγκέντρωσης στο Σχολείο.

Όταν το λίγο γίνεται πολύ και το πολύ λίγο. 

Εισηγητής: Στράτος Αλεξάνδρου, Εργοθεραπευτής, Διευθυντής της Εταιρίας Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ». 13.20-14.30 Συζήτηση-ερωτήσεις προς τους εισηγητές, επίλυση αποριών εκπαιδευτικών και γονέων.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency