Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/03/2019

Παρουσίαση βιβλίου του ΙΚΙ για τις Ξηρολιθικές κατασκευές και τιμητική διάκριση στον Γεράσιμο Σταματάτο

Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, ώρα 6.00 μ.μ.

 Το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ξηρολιθικές κατασκευές και κτισμένη κληρονομιά/Dry Stone Constructions and Built Heritage» καθώς και για την τιμητική διάκριση στον Γεράσιμο Σταματάτο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη. 

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ : Παρουσίαση του βιβλίου στο οποίο περιέχονται οι εισηγήσεις του 15 ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις ξηρολιθικές κατασκευές που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι και στο οποίο περιέχονται 25 εργασίες (οι περισσότερες στα ελληνικά και οι υπόλοιπες στα αγγλικά και στα γαλλικά) σχετικές με την Μεσόγειο και την Ελλάδα τέσσερις εκ των οποίων αναφέρονται στα Ιόνια νησιά (Κεφαλονιά και Λευκάδα) συνοδευόμενες από φωτογραφίες και άλλο εικαστικό υλικό. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν : Ο κ. Ηλίας Τουμασάτος, εκπαιδευτικός –συγγραφέας και η κα Μαργαρίτα Κοτσιλίνη αρχιτέκτων μηχανικός.

Σημειώνεται ότι αντίτυπα του βιβλίου θα διατίθενται δωρεάν στους προσερχόμενους.

 ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Απονομή του τιμητικού διπλώματος στον συμπολίτη μας Γεράσιμο Σταματάτο (πρόσωπο της χρονιάς 2018 του ΙΚΙ) για την διαχρονική προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, η οποία είχε ανακοινωθεί από το ΙΚΙ τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού του περσινού χρόνου 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Α’ ΜΕΡΟΣ Παρουσίαση του βιβλίου «Ξηρολιθικές κατασκευές και κτισμένη κληρονομιά» -Χαιρετισμός από τις επιμελήτριες του βιβλίου Μάνια Μπεριάτου και Ιουλία Παπαευτυχίου -Ομιλία από κα Μαργαρίτα Κοτσιλίνη, αρχιτέκτονα –μηχανικό -Ομιλία από κ. Ηλία Τουμασάτο, εκπαιδευτικό- συγγραφέα, Δρα Ιστορίας 

Β’ ΜΕΡΟΣ Τιμητική διάκριση από το ΙΚΙ στον Γεράσιμο Σταματάτο -Προσφώνηση από τον κ.Τάκη Μπαζίγο αντιπρόεδρο του Κοργιαλενείου Δ. Συμβουλίου - Ομιλία από τον κ. Ηλία Τουμασάτο, εκπαιδευτικό- συγγραφέα, Δρα Ιστορίας - Απονομή τιμητικού διπλώματος και πλακέτας στον Γερ. Σταματάτο 

Συντονισμός και εισαγωγή : Ηλίας Μπεριάτος αντιπρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του ΙΚΙ. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΙΚΙ στην ιστοσελίδα : www.ikifoundation.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency