Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/12/2013

Αυτό ναι, ήταν πρωινό Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Αργοστόλι...

Μια όμορφη μέρα ξύπνησε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Αργοστόλι. Παιδικές φωνές, κάλαντα, μουσικές, δώρα και πάνω από όλα χαμόγελα. Κάπου εκεί μέσα και ένας Άγιος Βασίλης με το ξωτικό του!!! Ας αφηγηθούμε όμως τη μικρή μας διαδρομή!!!

 

γράφει ο Ανδρέας Δεμπόνος

Νωρίς νωρίς γίναμε η άμαξα του Αγίου που τον κουβάλησε στην πρώτη του πρωινή βόλτα, αυτή που κάνει τα τελευταία τσεκαρίσματα για τα καλά παιδιά, πριν μπει από τις καμινάδες για να αφήσει τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο...

Για αρχή επισκευθήκαμε το περίπτερο των Σπύρου & Βαγγέλη Λουκάκη δίπλα στο νοσοκομείο. Το κλίμα πάντα φιλικό και μας προσέφεραν κέρασμα, όπως κάνουν σε όλους, πελάτες και περαστικούς, τηρώντας το έθιμο της ημέρας. Ανοικτή καρδιά μέσα στο κλίμα των ημερών!

Το «Λύκειο των Ελληνίδων» έκανε την αρχή μοιράζοντας την παραδοσιακή αγιοβασιλίτσα ή... ασκινοκάρα κατά το πλέον Κεφαλονίτικο, έτσι για το καλό της νέας χρονιάς. Τηρώντας πάντα τα έθιμα του τόπου μας και βοηθώντας στην διατήρισή τους.

Λίγο πιο κάτω, έξω από τα δικαστήρια, η Α' τάξη του λυκείου Κεραμειών είχε ετοιμάσει υπέροχες χειροτεχνίες. Πραγματικά, τα παιδιά είχαν κάνει υπέροχες δημιουργίες που φυσικά και εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα!!!

Λίγο πιο κάτω, μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών δεν θα μπορούσε να λείπει και το Antico με dj Thomas και φυσικά με κέρασμα...

Κάπου εκεί έπρεπε να αφήσουμε για λίγο το Λιθόστρωτο και να επισκευθούμε με τον «Ιόνιο αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο» το ορφανοτροφείο και το γηροκομείο. Τα μέλη του πρόσφεραν συμβολικά δώρα και γλυκά, με σκοπό να μας θυμίσουν, αλλά και να προτρέψουν και άλλους συλλόγους να κάνουν το ίδιο, ότι κάποιοι άνθρωποι ειδικά αυτές τις μέρες μας χρειάζονται λίγο παραπάνω. Η αγάπη και οι ζεστές καρδιές χρειάζονται λίγο παραπάνω σε αυτούς που νιώθουν μοναξιά και πάνω από όλα μετράει η προσωπική επαφή, πολύ περισσότερο από κάθε υλικό αγαθό!

Επιστρέφοντας στο Αργοστόλι, επισκευθήκαμε το βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ. Στον πάνω όροφο ένα ολόκληρο δέντρο είχε στολιστεί με εορταστικές ευχές από μικρά παιδιά που έστελναν το... γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη, αυτή τη φορά μέσω ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ωραία έμπνευση και μάλιστα σε έναν πολύ ωραία διαμορφωμένο για αυτό το σκοπό χώρο, από τον φίλο Παναγή που είχε... και γενέθλια!!! Χρόνια σου πολλά!!!

Σύντομα, αφού πήραμε το μαγικό Χριστουγεννιάτικο καπέλο από το κατάστημα παιχνιδιών ΦΑΝΤΑΣΙΑ, με τον Μίκη να τραγουδάει τα κάλαντα, φτάσαμε στην γιορτή του IONIAN GALAXY, έξω από το ταχυδρομείο. Πραγματικά τα παιδιά τα έκανα όλα. Δώρα και κεράσματα για μικρούς και μεγάλους και ζωντανή αναμετάδωση σε μια πολύ κεφάτη παρέα που θα συνεχίζει να μεταδίδει το μύνημα της ημέρας διαδικτυακά και ραδιοφωνικά μέχρι τις 8.00...

Από κει και πέρα, οι φωτογραφίες άπειρες, με μικρούς και μεγάλους να έρχονται να μας ευχηθούν για το καλό του χρόνου.

Το σίγουρο είναι ότι αν κρατήσουμε τις καρδιές μας το ίδιο ανοικτές, έπεται και μια πολύ όμορφη συνέχεια!!!

Καλή μας αποκοπή. Και μην ξεχνάμε, ότι καιρό και να έχει, σε λιγάκι όλοι στο Λιθόστρωτο με τα έθιμα μας, ροκάνες και καταβρεχτήρες, τραγούδια και πειράγματα!!!

 

Φωτογραφίες: Ανδρέας Δεμπόνος, Βασιλική Δελίδου, Φοίβος Μποζάς

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency