Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/11/2017

Επιμορφωτική Ημερίδα της Ένωσης Α.μεΑ. "ΥΠΕΡΙΩΝ"

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»  και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, πραγματοποιούν επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση – Φροντίδα – Υποστήριξη Ενηλίκων Α.μεΑ. – Αποτίμηση των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων στο Κ.Δ.Η.Φ. από την έναρξη λειτουργίας του 04/04/2017 έως 30/11/2017» στο Ληξούρι στις 3 Δεκεμβρίου 2017 με Ώρα Διεξαγωγής 10:00 - 14:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

 

Στην Ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους έμπειροι επιστήμονες, που εργάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και εκπαιδευτικούς. Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η κα. Στεφανία Φούσκα, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, η οποία θα αναλύσει το θέμα «Ενηλικες με Αναπηρία: Ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Ο ρόλος της οικογένειας». Την επιστημονική αξιολόγηση της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσιάζει με εισήγησή του το εργαζόμενο επιστημονικό – εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου (Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Εργοθεραπεύτρια, MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Λογοθεραπεύτρια, Γυμναστής). Οι εισηγήσεις τους απευθύνονται σε Άτομα με Αναπηρία, γονείς και φροντιστές, εκπαιδευτές, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές και ευαισθητοποιημένους πολίτες καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Ημερίδα παρουσιάζει και συντονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου.

Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής στην Ημερίδα στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/fJIta1YrXpcvsVOp1 για όσους θέλουν Βεβαίωση Παρακολούθησης μετά το πέρας της Ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία "ΥΠΕΡΙΩΝ"
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Α’ ΜΕΡΟΣ
10:00 – 10:30 Προσέλευση και εγγραφές
10:30 – 10:45 Χαιρετισμοί

Έναρξη εργασιών Ημερίδας από την κα. Μαρία Λαδά, Α.μεΑ., Αντιπρόεδρο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

10:45 – 11:00 Εκπαίδευση και Αναπηρία – Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», ΕΣΠΑ «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

11:00 – 11:30 «Ενήλικες με Αναπηρία: Ανάγκες Εκπαίδευσης – Υποστήριξης. Ο ρόλος της οικογένειας» Στεφανία Φούσκα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Αναπληρώτρια Προιϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά

11:30 – 11:45 «Η Εποπτεία ενός Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ.» Νίκη Χριστοφοράτου, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

11:45 – 12:00 «Η εμπειρία ενός προγράμματος όψιμης παρέμβασης συνδυασμού εσωτερικής εποπτείας και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων» Θεοδώρα Χωραΐτη, Ψυχολόγος του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

12:00 – 12:15 «Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Κοινωνικών Δεξιοτήτων – Συνεργασία με την Οικογένεια και την Κοινότητα» Γεωργία Στεφανοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

12:15 – 12:30 «Ζώντας 8 μήνες στο Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ”» Χρυσή Αντωνάτου, Α.μεΑ, ωφελούμενη του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

12:30 – 12:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Β’ ΜΕΡΟΣ

12:45 – 13:00 «Φυσική άσκηση και Αναπηρία» Ognjen Boskovic, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

13:00 – 13:15 «Αναπτυξιακές δυσκολίες Ενηλίκων Α.μεΑ. και Εργοθεραπευτική παρέμβαση» Μαρία – Ιωάννα Κούρτη, Εργοθεραπεύτρια του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

13:15 – 13:30 «Πληροφορική – Νέες Τεχνολογίες – Εκπαίδευση σε Ενήλικα Α.μεΑ.» Σταματούλα Σπυράτου, MSc. Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό στην “Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών”, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης και Εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

13:30 – 13:45 «Διαταραχές Ομιλίας και Λόγου – Όψιμη Λογοθεραπευτική παρέμβαση» Έλενα Γκιγκίλα, Λογοθεραπεύτρια – Εθελόντρια του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

13:45 – 14:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση

14:15 – 14:30 Συμπεράσματα – Κλείσιμο Ημερίδας


 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency