Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/11/2017

Ανάδειξη Θιακο Κεφαλλονίτικης Ελιάς - Ελαιολάδου

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης στα πλαίσια του φετινού εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς – Ελαιολάδου, όπως έχει ορισθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, συνεχίζει τις εκδηλώσεις. 

 

Ήδη με τις ενημερωτικές εσπερίδες με θέμα την Ελιά και το Ελαιόλαδο,  στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι στις 6 & 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα, αναπτύχθηκαν εκλαϊκευμένα από ειδικούς επιστήμονες – ερευνητές θέματα αιχμής της προστασίας των ντόπιων Ελαιοδέντρων και της ποιότητας του Θιακο Κεφαλλονίτικου Ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ο οποίος διαχειρίζεται τους πρώην τοπικούς Ελαιοκομικούς Συνεταιρισμούς, συνεχίζει και υποδέχεται ομαδικές επισκέψεις σχολείων με στόχο να φωτίσει την άρρηκτη σύνδεση της Ελιάς με την ταυτότητα του τόπου μας, και γενικά με τον μεσογειακό χώρο. Η Ελιά και το Λάδι παρουσιάζονται από διαφορετικές οπτικές γωνιές όπως, η συμβολή στην οικονομία, στην διατροφή, τα ήθη και τα έθιμα, η θέση στη τέχνη και η εξέλιξη της τεχνολογίας παραγωγής Ελαιολάδου.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency