Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/04/2018

Δράσεις Μαρτίου - Απριλίου 2018 του Λυκείου Ελληνίδων

- 17-3- 2018. Πραγματοποίηση Γενικής Τακτικής Συνέλευσης.

- 17-3- 2018. Πραγματοποίηση Γενικής Τακτικής Συνέλευσης.

- 18-3- 2018. Σε συνεργασία με τον φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στο ΠεριβαλλοντικόΚέντρο στον Κούταβο πραγματοποιήθηκε δράση με τίτλο "Χελιδονίσματα", στην οποίασυμμετείχαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λ.Ε.Α.Στα πλαίσια της δράσης πραγματοποιήθηκαν τα εξής με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Ξανθάκη καιτων άλλων εργαζομένων στον φορέα:

1) Παρουσίαση με Powerpoint α)Τα χελιδόνια, β)Η πανίδα και χλωρίδα του Κουτάβου(βιότοπος).

2) Ορνιθοπαρατήρηση.

3)Περιβαλλοντικό παιγνίδι.

4) Ζωγραφική και κατασκευή χελιδονιού.

5) Πικ-νικ και χορός.

- Συμμετοχή στον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου1. το Σάββατο, 24-3- 2018, πραγματοποίηση στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη εκδήλωσης-αφιερώματος στην ανώνυμη και επώνυμη γυναίκα του 1821 με τίτλο: ''Πολεμούσαν και χόρευαν.Χόρευαν και πέθαιναν...''Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α. αναφέρθηκε γενικά στο θέμα.Η εκδήλωση περιέλαβε: Εκκλησιαστικούς ύμνους από τον πατέρα Άνθιμο Καλαρρύτη, Ποίηση απότην κα. Ελένη Κουνάδη, Κεντρική Ομιλία με θέμα :''Η συνεισφορά της ανώνυμης και επώνυμης γυναίκας στον Αγώνα του 1821'' από τον Δρ.Φιλολογίας κ. Γεράσιμο Φαρακλό, καθηγητή Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.Χορούς σχετικούς με το 1821 από 4 ομάδες χορευτών με δασκάλες την κα. Μ.Μέτσιου,Ανδρ.Μεταξά, Ειρ.Μοσχονά και Βεν.Παπαλεξανδράτου.

2. 24-3- 2018, πρωί: Ομάδα χορευτών παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στον τάφο τουΚωνσταντίνου Μεταξά στο Δημοτικό Νεκροταφείο στο Δράπανο, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.

3. 25-3- 2018. Η Πρόεδρος, Μέλη του Δ.Σ. και χορευτές παρέστησαν στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθως στο Μνημείο Πεσόντων στον κήπο του Νάπιερ, όπου καικατέθεσαν στεφάνι.

- 31-3- 2018. Συμμετοχή του Λ.Ε.Α. σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., τους καταστηματάρχεςΛιθοστρώτου, την Εκκλησία, κ.τ.λ. στην εκδήλωση "Ανάστα ο Θεός'' (σπάσιμο πήλινων σκευών). Το Λ.Ε.Α. με ομάδα μελών και χορευτών του κατασκεύασε 500 λαμπάδες (31-3- 2018), τις οποίεςδιέθεσε η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.. Το Μ.Σάββατο 7-4- 2018 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, 30 χορευτέςτου Λ.Ε.Α. παρουσίασαν το έθιμο και μοίρασαν στο κοινό τις λαμπάδες. Ακολούθως στην πλατεία Καμπάνας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

- Τη Μεγάλη Παρασκευή, 5-4- 2018, το Λ.Ε.Α. με 10 χορεύτριες με στολή Αμαλίας πλαισίωσετιμητικά τον Επιτάφιο της Εκκλησίας των Αρχαγγέλων και ομάδα 15 παιδιών με πανέρια μεανθοπέταλα έρραναν τον Επιτάφιο κατά την περιφορά.- Η ευχετήρια κάρτα του Λ.Ε.Α. φιλοτεχνήθηκε από την κα. Ειρήνη Μοσχονά-Καρκαβέλα.Επίσης:

- Την 13-4- 2018 χορευτές του Λ.Ε.Α. θα πλαισιώσουν εκδήλωση του Μουσικού Τμήματος τουΤ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο θέατρο Κέφαλος αφιερωμένη στο Λαϊκό οργανοπαίχτη Νίκο Δόριζα.

- Την 29-4- 2018 η Πρόεδρος του Λ.Ε.Α., σε εκδήλωση επίσης του Μουσικού Τμήματος του Τ.Ε.Ι.Ιονίων Νήσων στη Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου αφιερωμένη στον Γεώργιο Μολφέτα, θαμιλήσει με θέμα ''Ο σατιρικός ποιητής Γ.Μολφέτας. Η ζωή και το έργο του''

.Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency