Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/05/2018

Στην Κεφαλονιά, μετά από 32 χρόνια, το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

Μια από τις κορυφαίες επιστημονικές διοργανώσεις του επτανησιακού χώρου, το Ενδέκατο Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά (Αργοστόλι,Ληξούρι και Κουρκουμελάτα) από τη Δευτέρα 21 Μαΐου έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

 

Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν 350 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές αλλά και νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρωτότυπες ανακοινώσεις γύρω από την Ιστορία (από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα), την Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, το Θέατρο, τη Μουσική, τη Φιλολογία, τηΦιλοσοφία, τη Γλωσσολογία, τη Λαογραφία αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητατων Επτανήσων.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Κεφαλληνιακών ΙστορικώνΕρευνών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ)και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Το πρώτο Πανιόνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 1914 στην Κέρκυρα. Το1986 η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών πραγματοποίησε στην Κεφαλονιάτο Πέμπτο Πανιόνιο Συνέδριο, που για πρώτη φορά, τότε, έλαβε τον τίτλο «Διεθνές».

Σήμερα, 32 χρόνια μετά, το Συνέδριο επιστρέφει στην Κεφαλονιά.

Η Επίσημη Εναρκτήρια συνεδρία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018,στην Κεντρική Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», στο Αργοστόλι, και ώρα 18:00.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Κοργιαλένειο ΒιβλιοθήκηΑργοστολίου και το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» από την Τρίτη 22έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου, πρωινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαΐου και ώρα 17:40 θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια τουΣυνεδρίου στη σάλα του ξενοδοχείου PALATINO, στο Ληξούρι.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαΐου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια τουΣυνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα.Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.
http://panionio.wordpress.com

Η είσοδος σε όλες τις συνεδρίες και τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου είναιελεύθερη για όλους τους συμπολίτες μας.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικές και εικαστικές εκδηλώσεις.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα σας ενημερώνει τις ημέρες του Συνεδρίου με δελτία τύπουγια το ημερήσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου και για όλες τις τυχόν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.Ευχαριστίες απευθύνουμε στους χορηγούς του Συνεδρίου: Ακαδημία Αθηνών, ΥπουργείοΠολιτισμού και Αθλητισμού, Κληροδότημα Σπυρίδωνος Φωτ. Αντύπα υπέρ τηςΚεφαλληνίας, Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, κ.κ. Kίττυ και Νικόλαο Βεργωτή, κ.κ.Margo και Γεράσιμο Βεργωτή, Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. ΔημήτρηΓιαννικάκη, κ. Τασία Ευθυμιάτου-Αλισανδράτου, κ. Αλέξανδρο Καλαφάτη, κ. ΦώτηΚρεμμύδα, δικηγόρο, Νικόλαος Μπαζίγος Α.Ε., κ. Διονύσιο Σέρρα.

Επίσης, ευχαριστίες απευθύνουμε στους ευγενικούς υποστηρικτές του Συνεδρίου:Κοργιαλένειο Ίδρυμα Αργοστολίου, Kefalonian Lines Ναυτιλιακή Εταιρεία, Ληξούρι Α.Ε.Ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς Α.Ε., Αυτοτελές ΤμήμαΤουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Κεφαλονιάς, Λύκειο των Ελληνίδων ΠαράρτημαΑργοστολίου, Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, Χορωδία καιΜαντολινάτα Λειβαθούς, Κανταδόροι, χορωδία και μαντολινάτα Αργοστολίου και JoyCruises (High speed Azimut).Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εργασίες του ΙΑ΄ ΔιεθνούςΠανιονίου Συνεδρίου.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency