Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/05/2018

Το πρόγραμμα Erasmus "Reporters without Frontiers" στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων

Για τρίτη φορά το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λυκειακές Τάξεις φιλοξένησε μαθητές και καθηγητές από τέσσερα Ευρωπαϊκά σχολεία, Γερμανία, Γαλλία , Ισλανδία, Iσπανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + 2016-2019 με τίτλο ‘Reporters without Frontiers’.

Οι παρουσιάσεις και οι δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκεντρο Πυλάρου. Εκεί οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει μετην ονομασία Travel Books όπου και μας έδειξαν τις προσδοκίες τους για τον τόπο μας, την Κεφαλονιά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι 25 ξένοι μαθητές μαζί με 20 μαθητές από το σχολείο μας εργάστηκαν σε πέντε ομάδες και μεταφέρθηκαν στο Αργοστόλι όπου και πήραν συνέντευξη από τους αντίστοιχους ειδικούς.

Οι ομάδες εργασίας ήταν οι εξής:

1. Πρόσφυγες (Συνέντευξη από το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Κεφαλονιά)
2. Περιβάλλον και η προστασία του (Συνέντευξη από τον Εθνικό Φορέα Αίνου)
3. Πολιτισμός και Ιστορία του νησιού, Αρχιτεκτονική (Συνέντευξη από την κ. Υβόνη Μαρκαντωνάτου και τον κ. Λάμπρο Σιμάτο, συγγραφείς του βιβλίου «Αρχιτεκτονικήτης Κεφαλονιάς από τον 16 ο έως τον 20 ο αιώνα»)
4. Τοπικά προϊόντα και οικονομία του νησιού (Συνέντευξη από τον κ. Ευάγγελο Κεκάτο Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο τουρισμού και από το Συνεταιρισμό παραγωγών ρομπόλας Κεφαλονιάς)
5. Οι σεισμοί του 1953 (Συνέντευξη από τον κ.Ηλία Τουμασάτο δικηγόρο, καθηγητή κοινωνικών επιστημών)
Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του προγράμματος στο Πολύκεντρο Πυλάρου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας καθηγητές και μαθητές περιηγήθηκαν στις ομορφιές του νησιού και έμειναν κατευχαριστημένοι από τη φιλοξενία. Να σημειωθεί ότι οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τις Ελληνικές οικογένειες.Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την τέταρτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών το Νοέμβριο του 2018 στη Γερμανία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Στους γονείς χωρίς τη συμβολή των οποίων δεν θα είχε πραγματοποιηθεί τοπρόγραμμα
Στον κ. Λάμπρο Τζάνη για την πολύτιμη βοήθειά του στο Πολύκεντρο Πυλάρου
Στους χορηγούς μας :κ. Κλαουδάτο, Αρτοποιείο Σπαθής, Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς, κ. Στάθη Τσελέντη (πρόεδρο εμπορικού συλλόγου καταστηματαρχώνΦισκάρδου), το κατάστημα Anna Maria’s, τον κ. Κώστα Κατσαμπίρη (καταστήματαΛιβελούλα και Αιμιλία), το κατάστημα Κιβωτός, το κατάστημα Christine, τοκατάστημα Fiscardo Chandlers, το κατάστημα Rafiki, τα παραδοσιακά προϊόνταΕλπινίκη, το κατάστημα Ίριδα (κ. Μαρία Γερμενή), το mini market Χρυσάφης, το
super market Μαγγανάρας, την οικογένεια Ραυτόπουλου Γεράσιμου, το supermarket Τόφαλος, το ζαροπλαστείο Μελίνα.


Ευχαριστούμε:Την κ. ‘Εφη Λιγνού (δασκάλα παραδοσιακού χορού), τον αντιδήμαρχο Ερίσου κ.Παναγή Κοκκόλη, τον πάρεδρο Μεσοβουνίων κ. Γεράσιμο Θωμά, την κ. Αμαλία Ζαμπέλη πρόεδρο του συλλόγου «Φάρος».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και τους ειδικούς που αφιέρωσαν τον χρόνο τους στο πρόγραμμα με την παραχώρηση συνεντεύξεων.  Ευχαριστούμε το inkefalonia radio 89,2 για τη φιλοξενία του.

 


Από τη συντονίστρια του προγράμματος Ελένη Σαμοϊλη (ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας)

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency