Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/03/2019

Η 25η Μαρτίου στον Πόρο [25.03.19]

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πόρο έγιναν σε άκρως εορταστικό κλίμα

Με μεγάλη συγκίνηση, υπό της μουσικής της Φιλαρμονικής Ελειού Πρόννων και με πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν στο Πόρο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην πλατεία του Πόρου έγινε η μαθητική παρέλαση και στην συνέχεια στο Μνημείο των Πεσόντων έγινε η επιμνημόσυνη δέηση καθώς και η κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς της περιοχής (Σπυρονικόλα Σολωμό, Νικόλαο Παπαδάτο και Γιάννη Πετράτο), την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου Ασπασία Σεριάτου, εκπροσώπους της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δημήτρη Βερβέρη καθώς και από τους μαθητές.

Έγινε επίσης κατάθεση στεφάνου από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας η οποία για κάθε ανάγκη επέμβασης θα διατεθεί αυτοκίνητο στο Πόρο όλο το καλοκαίρι από φέτος.

Συγκινητική ομιλία για την σημασία της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 έδωσε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πόρου Δημήτρης Βερβέρης. 

Ο Πρόεδρος του Πόρου Γιάννης Πετράτος έκανε την παρουσίαση της εκδήλωσης δίνοντας τις εορταστικές ευχές του στο κόσμο.

Με μεγάλη απήχηση επίσης έγινε η παραδοσιακή εκφώνηση εορταστικών ποιημάτων από τους μαθητές, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και το παίξιμο του Εθνικού μας ύμνου από την Φιλαρμονική της περιοχής.

Κείμενο και φωτογραφίες: Σπύρος Καγκάδης και Γιώργος ΓκιάφηςYoutube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency