Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/09/2004

Καταγγελία από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια φίμωσής του τόσο από τον κ. Προϊστάμενο, όσο και από τον κ. Μητροπολίτη. Σε μία συντονισμένη παρέμβασή τους θέλησαν να εμποδίσουν τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ να διαβάσει την "Ανοιχτή Επιστολή Προς του Μαθητές " την ημέρα του Αγιασμού, με απαράδεκτους υπαινιγμούς και αιτιάσεις , όπως π.χ. "με ποια ιδιότητα θα μιλήσει, αφού μόνον η Κυβέρνηση και εγώ μπορούμε να μιλάμε στους μαθητές!!!" (λόγια του Μητροπολίτη) ή "σήμερα δεν είναι μέρα για τέτοια" (λόγια του Προϊσταμένου). Με τον τρόπο αυτό αμφισβήτησαν ευθέως τόσο την κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση και λειτουργία , αλλά και τον ίδιο το χώρο του σχολείου ως χώρο δημοκρατίας και ελεύθερης και ακώλυτης διακίνησης των θέσεων , απόψεων κτλ., ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς.
Πολύ δε περισσότερο, όταν ο κ. Μητροπολίτης προέβη και σε σχόλιο - πριν καν διαβαστεί η επιστολή - για το περιεχόμενό της , ότι "τα βλέπετε όλα αρνητικά" . Οι παραπάνω πρακτικές και ανεξάρτητα αν τελικά το κείμενο διαβάστηκε μετά την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ , εγκαινιάζουν καινούρια ήθη σκοταδιστικών πρακτικών , που θέλουν - εκτός των άλλων στόχων- να συγκαλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες , να αποκοιμίσουν συνειδήσεις και να κάνουν συνενόχους τους τους εκπαιδευτικούς στα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Εγκαινιάζουν , επίσης, μια επίθεση στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών , ότι δηλαδή πρέπει να υλοποιούν και να διεκπεραιώνουν "άνευ αντιλογίας" την πολιτική της κυβέρνησης , χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του λόγου ή της κρίσης σε εκπαιδευτικά ή άλλα θέματα.
Η πρακτική αυτή υποκρύπτει τους στόχους της προωθούμενης κυβερνητικής πολιτικής για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με κριτήριο την πειθαρχία στη "βουβή εφαρμογή" των επιλογών του κεφαλαίου. Δηλαδή , όλοι οι άλλοι, πλην των ιδίων των δασκάλων των μαθητών, δικαιούνται να έχουν άποψη.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ακόμη ότι η υπόληψη του Προϊσταμένου προς την ΕΛΜΕ-ΚΙ τελείωσε απότομα και γρήγορα , αφού δεν κράτησε παρά μόνον λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. μαζί του, όταν δήλωσε σε όλους του τόνους το "σεβασμό" του στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι ευθύνες είναι διπλές , όχι μόνο γιατί ο ίδιος προσπάθησε να μην διαβαστεί η Επιστολή στους μαθητές , αλλά γιατί νομιμοποίησε με την ανοχή του την προώθηση σκοταδιστικών αντιλήψεων μέσα στο σχολείο από τον εκκλησιαστικό παράγοντα.
Η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στο μεγαλύτερο Λύκειο του Νομού (στο Λύκειο Ληξουρίου) των μεγάλων ελλείψεων σε αίθουσες , υποδομές και εκπαιδευτικούς , αλλά και των χωρισμάτων που προωθούν σε τάξεις - κελιά , δείχνουν γιατί θέλουν να έχουν στο περιθώριο ανεπιθύμητες διαμαρτυρίες μαθητών και εκπαιδευτικών , οι οποίοι εκπαιδευτικοί απλά χρειάζεται να νουθετούν τους μαθητές, ώστε να είναι "ενάρετοι" , "νομοταγείς" και με το φόβο της τιμωρίας της εξουσίας , να μην είναι "μεμψίμοιροι" και "μίζεροι" , όπως είπαν , όταν αποκαλύπτουν τα προβλήματα.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να καταδικάσει σθεναρά αυτές τις προσπάθειες που επαληθεύουν την εκτίμησή του ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική τόσο της προκάτοχης κυβέρνησης , όσο και της σημερινής πρέπει να ανατραπεί συνολικά υπέρ της οικοδόμησης ενός Δημόσιου , Δωρεάν Σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency