Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/09/2004

Η απάντηση του Μητροπολίτη στον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.Ι

Όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την ακολουθίαν του αγιασμού εις τα Γυμνάσια Λύκεια και ΤΕΕ Αργοστολίου, Λάσσης, Κεραμειών, Σάμης και Ληξουρίου, σε ορισμένα των οποίων παρέστησαν ο. Βουλευτής, ο κ. Νομάρχης, Δήμαρχοι, και εις όλα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιου Εκπαιδεύσεως και η εκπαιδευτικός σύμβουλος.
Όλοι απηύθυναν συντόμους χαιρετισμούς και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ωμίλησε εκτενέστερον προς τους μαθητάς τους καθηγητάς και καθηγητρίας.
Σε κανένα από τα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν ανεγνώσθη ανοικτή επιστολή της ΕΛΜΕΚΙ.
Μόνον εις το Γυμνάσιον και Λύκειον Ληξουρίου εμφανίσθη ο κ. Μαντζουράτος να διαβάση ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητάς. Εξεπλάγην μετά των άλλων παρευρισκομένων και παρενέβην με την σκέψιν και την πεποίθησιν ότι, η ημέρα του αγιασμού εις τα σχολεία με την έναρξιν του νέου σχολικού έτους, είναι ημέρα σταθμός δια τους διδάσκοντας και διδασκομένους, είναι ημέρα χαράς και ικανοποιήσεως και θέσιν κατά την ημέραν αυτήν έχουν μόνο θερμαί ευχαί και επισημάνσεις προς τους μαθητάς, περί των σκοπών του σχολείου και της φοιτήσεώς των εις αυτά και τίποτε άλλο.
Εάν λοιπόν οι ευχές και οι προτροπές του Μητροπολίτου εις αυτάς τας περιστάσεις είναι σκοταδισμός, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, τότε τι άλλο είναι ωφέλιμον και προοδευτικόν δια τους μαθητάς κυρίως.
Ευτυχώς που εις τον χώρον της πατρίδας μας δεν χαρακτηρίζονται αυτά σκοταδιστικά από την πλειοψηφίαν του ελληνικού λαού και μαθηταί και γονείς τα αποδέχονται μετά χαράς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency