Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/03/2010

Αλέξανδρος Φραγκόπουλος: Και το Κουκλάκι έχει τον Κεφαλονίτη του!!!

Συνέντευξη που μας παραχώρησε ο φίλος μας και συμπατριώτης μας Αλέξανδρος Σπυρίδων Φραγκόπουλος.

Ο κ. Φραγκόπουλος είναι ένας νέος Κεφαλονίτης δραστήριος και καινοτόμος. Ένας άνθρωπος με πολύ μέλλον ο οποίος στην παρούσα φάση διατηρεί δύο πολύ όμορφα εστιατόρια τα οποία αξίζει κανείς να τα επισκεφθεί! Με σπουδές σε διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό σε χρήματο-οικονομικά παράγωγα επέλεξε σαν ανήσυχο πνεύμα το ελεύθερο επιχειρείν.

Από που κατάγεστε και που κινούνται οι επιχειρηματικές σας δραστηριότητες;

Κατάγομαι από τα Κλείσματα της όμορφης Λειβαθούς. Αλλά από μικρός διαμένω στο Παλαιό Φάληρο. Όσον αφορά τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες δραστηριοποιούμαι Πάτρα και Αθήνα με δύο καταστήματα. Στην Πάτρα το διάσημο «Κουκλάκι» και στην Αθήνα το ανερχόμενο «Ο Τζίτζιρας και Ο Μίτζιρας» στο Παλ. Φάληρο και τα δύο στο χώρο της εστίασης. Το 2003 ξεκινήσαμε το Κουκλάκι στην Πάτρα και τώρα πρόσφατα Μάιο του 2006 το μαγαζί στο Π. Φάληρο.

Η αρχή ήταν δύσκολη; Τι ανταπόκριση βρήκε αρχικά το εγχείρημά σας στην Πάτρα;

Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως δύσκολη η αρχή στην Πάτρα. Αντιμετωπίσαμε κάποιον κατά κάποιο τρόπο πόλεμο από τις τοπικές αρχές και από τον ανταγωνισμό. Η κοινωνία εκεί ήταν κάπως επιφυλακτική κάτι που με τον καιρό και την σκληρή προσπάθεια αρχίζει να αλλάζει. Είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί συνδυάζει καλό δείπνο με έντονες επιρροές χιούμορ και μάλλον πικάντικου χιούμορ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος θα διασκεδάσει τρώγοντας παράλληλα.

Ήταν η πρώτη επαγγελματική σας ενασχόληση; Η επιλογή της εστίασης με τι κριτήριο έγινε; Υπήρχε κάποια σχέση με το αντικείμενο, πιθανόν οικογενειακή ή κάποιος άλλος λόγος;

Η πρώτη επαγγελματική ενασχόληση είχε να κάνει με το φαγητό αλλά με έναν άλλο τομέα συγκεκριμένα με τα super market Dia ως εμπορικός αναλυτής. Θεωρήσαμε ότι το φαγητό είναι ένας τομέας ο οποίος έχει αρκετές ευκαιρίες με καλή δουλειά και στάνταρ ποιότητα, μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία ανάπτυξης. Ήταν δική μου πρωτοτυπία η ενασχόληση με τον χώρο μιας και κανείς στην οικογένεια δεν έχει ασχοληθεί ξανά με κάτι παρόμοιο. Το βασικό κριτήριο θα έλεγα ότι είναι η προσωπική μου ευχαρίστηση στο να φιλοξενώ άτομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με μία προσωπική κεφαλονίτικη πινελιά στην όλη ατμόσφαιρα.

Η ιδέα του να ανοίξετε ένα μαγαζί στο Φάληρο πως προέκυψε;

Το σκεπτικό ξεκίνησε με την ιδέα του να φτιάξουμε ένα μαγαζί στην γειτονία μας κυριολεκτικά-μιας και μένω δίπλα. Ένα μαγαζί πιο οικογενειακό που θα μπορούν να έρχονται φίλοι που γνωριζόμαστε χρόνια. Αξίζει να αναφέρω ότι η αυλή αυτού του μαγαζιού προ-υπήρχε κάτω από την ταμπέλα άλλου εστιατορίου και όποτε πέρναγα απ έξω μου θύμιζε την αυλή του σπιτιού μου στην Κεφαλονιά. Και μίας και είναι ο πρώτος Αύγουστος που δε θα πάω στην Κεφαλονιά αυτή η θύμηση είναι η μόνη παρηγοριά.

Για τι μεγέθη μιλάμε σήμερα, περίπου πόσος κόσμος σας επισκέπτεται;

Εδώ στο Φάληρο έχουμε περίπου 1700 άτομα το μήνα και στην πάτρα 1500 περίπου.

Τα άμεσα επιχειρηματικά σας σχέδια ποια είναι; Τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Επιλέγουμε σιγά σιγά να ξεκινήσουμε κάποιες δραστηριότητες σε έναν διαφορετικό τομέα αυτόν του real estate. Επίσης ένας ανερχόμενος τομέας στον οποίο κινούμαστε με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα.

Οι μεγάλες σας αγάπες ποιες είναι; Ποια τα ενδιαφέροντά σας, στα οποία αναλώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Η μεγάλη αγάπη είναι απλά η Κεφαλονιά!!! Και το kefalonitis.com ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνώ με το νησί όταν είμαι μακριά. Δυστυχώς ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει ακόμα, αυτό που μου αρέσει πολύ είναι συνεχώς να μαθαίνω καινούρια πράγματα, όσο ζω μαθαίνω...

Τι θα θέλατε να πείτε σε όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν σήμερα μια επιχείρηση;

Να είναι καλά προετοιμασμένοι και διαβασμένοι στο αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν. Και αν είναι να πάρουν ρίσκο ας είναι να το πάρουνε μεγάλο... μία ζωή την έχουμε...

Πως βλέπετε την προοπτική στο νησί μας;

Νομίζω ότι με μία πιο εμπορική νοοτροπία μπορούν να γίνουν πραγματικά θαύματα στο νησί. Πιστεύω ότι οι νέοι κάνουν μία καλή κίνηση προς την κατεύθυνση της αλλαγής της νοοτροπίας.

Τι άποψη έχετε για το χώρο του διαδικτύου και την παρουσία των ιστοσελίδων kefalonitis.com και mykefalonia.com στο χώρο;

Πιστεύω ότι το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που αναπτύσσεται ήδη με γρήγορους ρυθμούς και στο μέλλον θα δώσει ακόμα πιο πολλές επιχειρηματικές και άλλες ευκαιρίες στον κόσμο. Ως αναφορά τα site έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και μία ευκαιρία για τους Κεφαλονίτες της διασποράς να επισκεπτόμαστε ηλεκτρονικά τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τον χρόνο σας και την προθυμία σας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency